Huoneiston stailaus - mitä tapahtuu kulissien takana?

31.10.2020

 *Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä OP Koti Uusimaan kanssa


Sain todella mielenkiintoisen tilaisuuden tutustua OP Koti Uusimaan sisustussuunnittelijoiden Tiina Salmelaisen ja Saara Silferin työhön, kun pääsin heidän mukaansa stailaamaan erästä myyntiin tulevaa pientä huoneistoa. Huoneistolle tehtiin kuvausstailaus, eli se stailattiin pienillä sisustusmateriaaleilla ja -esineillä, mutta huoneiston omistajan huonekaluja hyödyntäen.


Hyppäsin tämän kohteen stailausprojektiin mukaan suunnilleen prosessin puolessa välissä. Ennen kuin olimme edes avanneet tuon pienehkön huoneiston ovet, olivat Tiina ja Saara tehneet aika hurjan määrän taustatöitä. He olivat konsultoineet sekä huoneiston välittäjää että omistajaa, jotta kaikkien intressit tulevat varmasti huomioiduksi. He olivat myös tutustuneet huoneistoon jo etukäteen kyetäkseen valitsemaan mukaan juuri kyseiseen kotiin parhaiten soveltuvat sisustustarvikkeet. Heidän tehtävänsä kun on tuoda esiin huoneiston parhaat puolet, ja auttaa näin omistajaa myymään se mahdollisimman pian ja parhaaseen hintaan. Sekä kiinnittämään tietysti potentiaalisten ostajaehdokkaiden huomio juuri tähän kohteeseen.


OP Koti Uusimaan stailauspalvelut, Tiina Salmelainen

^Sisustussuunnittelija Tiina Salmelainen ei juurikaan ehtinyt poseerata ja oli tiiviisti työn touhussa heti, kun astui huoneistoon.


Tiina ja Saara olivat myös ohjeistaneet huoneiston omistajaa siivoamaan sen mahdollisimman puhtaaksi sekä poistamaan kaiken ylimääräisen näkyviltä ennen kuvauskuntoon stailausta. Kuvissa ei saisi olla mitään turhaa, joka varastaisi huomion huoneistolta itseltään tai häiritsisi maksimaalista päivänvalon hyödyntämistä. Ohjeistuksesta huolimatta Tiina keräsi vielä mm. yllä kuvassa näkyvät koristelautaset pois seinältä, kuten muutakin kuvausta häiritsevää tarvikkeistoa.


OP Koti Uusimaan sisustussuunnittelija Saara Silfver

^Sisustussuunnittelija Saara Silferillä ei kestänyt kauaa stailata huoneistoa, koska kaikki oli suunniteltu huolellisesti jo etukäteen.


Ennen kuin olimme tosiaan edes avanneet huoneiston ovia, oli Saara käynyt jo heidän varastolla keräämässä tarvittavat stailausvälineet, joita hänellä olikin mukanaan noin neljän suuren Ikea -kassillisen verran. Kasseista löytyi mm. makuuhuoneen retkisänky, mattoja, tyynyjä, kynttilöitä, kynttilänjalkoja, torkkupeitteitä, taljoja, kukkia ja paljon muuta. Kaikki oli todella huolella valittuja ja niiden värimaailma sointui hyvin yhteen nimenomaan korostaen juuri tämän huoneiston kauneutta.


Työt alkoivat tehokkaasti heti, kun avasimme huoneiston ovet. Siinä huoneistoa fiilistellessä en rehellisesti edes huomannut, kun Saara oli jo stailannut makuuhuoneen aivan uuteen uskoon. Hän tiesi tismalleen, mitä pitää tehdä, koska aikaa ei ollut hukattavaksi ennen kuvaajan tuloa. Sekalaisia huonekaluja ja aisteja häiritseviä esineitä oli poissa ja tilalla kaunis harmoninen kokonaisuus.


OP Koti Uusimaa, stailattu makuuhuone


Kun kaikki tarpeellinen etukäteisvalmistelu oli tehty ja paikat stailattu niin pitkälle kuin mahdollista, liittyi valokuvaaja Heikki Korjula meidän seuraamme. Hän oli siinä vaiheessa jo kuvannut ulkokuvat sekä ilmakuvat omalla kopterikamerallaan. Hänen kuvatessaan, Saara ja Tiina siirtelivät vielä turhia tavaroita kuvausalueen tieltä ja huolehtivat, että kuvat näyttävät hyviltä myös stailauksen näkökulmasta. Se olikin mielenkiintoinen palapeli. Keittiön ja käytävän välissä kapeaa seinää vasten nojannut mäntykaappi oli suurin siirreltävä esine ja sitä me siirtelimme paikasta toiseen kuin tetriksen palasia konsanaan. Se oli yksinkertaisesti liian iso siihen tilaan ja olisi rikkonut kuvien harmonista tunnelmaa.


^Valokuvaaja Heikki Korjulalla oli homma hanskassa ja kokemus huoneistojen kuvaamisesta oli suorastaan käsinkosketeltavaa.


OP Koti Uusimaa, huoneiston stailaus

^Keittiön pöydälle levitettiin kaunis pöytäliina, ja kauniit lasiesineet aseteltiin huolella. Stailauksessa käytettiin metsänvihreää väriä pieninä harkittuina annoksina, josta muuten otin itsekin koppia omaan sisustukseen.


Kun huoneisto oli valokuvattu perinteisellä kameralla, se kuvattiin lopuksi myös 3D Matterport -laitteella. Se mahdollistaa virtuaalikäynnin tässä huoneistossa ihan sieltä omalta kotisohvalta, mikä on loistava lisä etenkin näin korona-aikaan. Perinteisillä sunnuntainäytöillä ei siis tarvitse pelätä ruuhkaa, koska huoneistoihin pääsee tutustumaan niin todentuntuisesti etänäkin. 


OP Koti Uusimaan stailauspalvelut toteuttaa aina ammattilainen.


Kun kuvaukset oli ohi, me lähdimme Tiinan kanssa palauttamaan huoneiston avaimet takaisin OP Koti Uusimaan toimistolle. Saara puolestaan jäi "purkamaan" stailausta ja keräämään heille kuuluvat tavarat takaisin niihin neljään Ikean jättikassiin. Sekä tietysti palauttamaan asunnon tavarat niille kuuluville paikoilleen.


Nyt vaan jännityksellä odottelemme, miltä kuvat lopulta näyttivät OP Koti Uusimaan sivuilla, ja ennenkaikkea, kuka saa tästä ihanasta pienestä asunnosta itselleen uuden kodin.


Loppuun todettakoon vielä, että kyllä ammattilainen on aina ammattilainen! Tämäkin asunto muuntui  hyvin tavallisesta, yksin elävän vanhuksen kodista kuin tuoreimmasta sisustuslehdestä leikatuksi. 


Ainakaan minä en kykenisi vastaavaan.


PS. Kurkkaahan Instagramin Stories -puolelta videoklippejä meidän touhukkaasta päivästä :) Siirrän ne 24 tunnin jälkeen kohokohtiin (OP Koti Uusimaa), josta voit käydä katsomassa ne myöhemminkin.


Seuraa blogiani:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.