Tuusulan Asuntomessut 2020 meikäläisen silmin

4.8.2020

Eilen maanantaina avattiin 50:nnet asuntomessut ja Tuusulalla oli itseoikeutetusti kunnia olla juhlavuoden isäntäkaupunkina. Tuusulassa oli nimittäin historian ensimmäiset asuntomessut vuonna 1970, toiset vuonna 2000 ja nyt juhlavuonna 2020 kolmannen kerran. 

Olimme liikkeellä avajaispäivänä, koska olimme puolisoni kanssa kutsuvieraina paikalla hieman ennenkuin messualue avattiin virallisesti. Muutoin emme olisi välttämättä olleet heti ensimmäisenä messupäivänä portin takana.. 

Tässä postauksessa jaan kanssanne kuvia, jotka olivat syystä tai toisesta tallentuneet omalle kameralle. Lisäksi kerään postauksen loppuun joitakin ajatuksia, mitä näistä messuista jäi päällimmäisenä mieleen. Kamerallehan tuppaa tallentumaan asioita ja yksityiskohtia, jotka kiinnostavat tai ovat itselle ajankohtaisia juuri sillä hetkellä. Meillä on nimittäin muutama rakennus- ja/tai sisustusprojekti suunnitelmissa ja skannasimme niihin luonnollisesti ideoita ja suuntaviivoja. 

Ensinnäkin meillä on ajatuksissa lasittaa yläkerran terassi ja se avaisi kyseisen tilan hyötykäyttöä oleellisesti. Tietysti myös ne itse lasitusratkaisut kiinnostivat. Lisäksi meillä on haussa tälläkin hetkellä jokin mielenkiintoinen remonttikohde sijoitusasuntomarkkinoilta. Siinä tavoitteena on kunnostaa kohde mahdollisimman kustannustehokkaasti mutta ajattoman tyylikkäästi. Kolmantena sisustusprojektina voisi mainita meidän sohvaprojektin eli uusi sohva vanhan, kovaa elämää nähneen sohvan tilalle. Instagramia seuraavat tietänevät, että meidän olkkarin sohva on todellakin kovalla kulutuksella ja nyt on korkea aika hankkia uusi. Se on nimittäin toiminut meidän juniorin treenialustana, kun hän joukkuekamujen kanssa treenaa siinä cheerleading -juttujaan. 

No mutta. Eilen oli jälleen kerran hyvin monimuotoinen keli eli välillä satoi ja välillä paistoi. Välillä oli kivan vilpoista ja välillä hiki virtasi. Sadesäästä johtuen kaikki pihakalusteet eivät olleet täydessä loistossaan ja useimmista pihakalusteista olikin pehmusteet viety ymmärrettävästi sateelta suojaan. Jos pihaideat siis kiinnostavat, suosittelen valitsemaan kuivan kelin, jotta messuista saisi mahdollisimman paljon irti. Messuteltan buffet oli muuten oikein hyvä valinta, eli kelpo ruokaa on tarjolla vaikka koko messupäivän jaksamista ajatellen.

Mitä messuista jäi päällimmäisenä mieleen?

Mielestäni tämän vuoden messut eivät olleet millään muotoa yliampuvat, sellaiset liian ökyt. Ideoita oli niin rakentamiseen kuin sisustukseen tarjolla runsain määrin monenlaiseen makuun ja ehkä myös useimman kukkarolle toteutettavaksi. Kodissa saa ison muutoksen aikaan pelkän maalipurkin avulla, kun uskaltaa vaan rohkeasti kokeilla ja toteuttaa! Se oli mielestäni hienosti tuotu esiin messukohteissa.

Koska messut eivät olleet yliampuvat, niistä jäi sellainen kädenlämpöinen fiilis enkä ainakaan itse kokenut mitään elämyksellistä wow -efektiä.  Enkä myöskään päinvastaista fiilistä. Toisaalta, messuilla tuppaa olemaan aisteille aikalailla ylitarjontaa, joka johtaa ainakin itselläni siihen, että kaikki muuttuu jossain kohtaa tasapaksuksi mössöksi.

Mustan värin ja puun (erityisesti hirsipuun) liitto näyttäytyi vahvana trendinä, ja se yhdistelmä toistui monessa kohteessa. Samoin erilaiset mausteiset värit olivat hurjan vahvasti esillä, eikä esim. muutaman vuoden takaista kokovalkeaa trendiä näkynyt juurikaan enää missään. Vaaleita värejä kylläkin, mutta täysin valkoista kotia lienee turha etsiä näiltä messuilta. Samoin viimeaikoina vahvasti pinnalla ollutta kalanruotoparkettia en bongannut mistään.

Ennenkuin siirrytään kuvien pariin, voisin vielä loppuun todeta, että trendejä tulee ja menee, myös sisustuksen saralla. Kaiken sen valtavan ideatulvan joukosta olisi hyvä löytää ne itseä eniten miellyttävät ja omiin tarpeisiin parhaiten sopivat, mieluiten tietysti yliajan kestävät metodit ja soveltaa niitä sitten johdonmukaisesti sinne omaan kotiin. Ihan hirvittävän vaikeaahan se on! Erityisesti sisustuksen saralla ajan ilmiö tuntuu olevan se, että sitä tiettyä sen hetken trendiä pusketaan valtavalla voimalla joka kanavasta.. Koita siinä sitten pysyä vahvana ja uskollisena niille omille, pitkänajan mieltymyksille..

Tuusulan Asuntomessut 2020, Business Woman
^ Tässä pihassa näkyy hyvin mustan ja puun yhdistelmä. Näyttää niin kauniilta ja harmoniselta, ainakin uuden karheana. Mitenköhän puu alkaa käyttäytyä ajan saatossa? Muuttuuko se harmaaksi ja minkälaista hoitoa tuo terassi vaatii jatkossa? Itse en piittaa "ajan saatossa kauniisti harmaantuvasta puusta"..
Tuusulan Asuntomessut 2020, Business Woman
^Tässä kohteessa puun pintaa on käsitelty polttamalla. 
Tuusulan Asuntomessut 2020, Business Woman
^ Mielenkiintoinen idea nurmikkoalueen suunnittelussa! Vaikka tontti olisi neliskanttinen, voi nurmikkoalue olla siitä huolimatta kaareva.
Tuusulan Asuntomessut 2020, piha-atrium, Business Woman
^ Tämä piha-atrium oli jotenkin erityisen sykähdyttävä omaa terassilasitusta ajatellen. Olin jotenkin jumittunut sälekaihtimiin suurinpiirtein ainoana vaihtoehtona, mutta verhothan on itseasiassa kauniimpi ja kodikkaampi vaihtoehto. Tällä pihalla ei tosin ollut katosta tai lasitusta, vaan ainoastaan musta pergolatyyppinen runko.
Tuusulan Asuntomessut 2020, As Oy Tuusulan Metsänkuningas, kohde 33, Business Woman
Tuusulan Asuntomessut 2020, Business Woman
^Mielenkiintoinen, kaunis, täysin musta syvennys, joka oli tila juuri ennen sisäänkäyntiä, varaston oven edessä.
Tuusulan Asuntomessut 2020, Business Woman
^ Yleisten kulkuväylien pinnoissakin voi käyttää mielikuvitusta!
Tuusulan Asuntomessut 2020, Makuuhuone, Business Woman
^Tykkään tämän makuuhuoneen värimaailmasta. Samoin ikkuna lattiaan saakka tuo valoa ja avaruutta huoneeseen. Tosin ongelmia voi aiheutua, jos liikavalo häiritsee nukahtamista. Myös tilasuunnittelu on mielenkiintoinen eli vaatehuone vajaalevyisen seinän takana. 
Tuusulan Asuntomessut 2020, As Oy Tuusulan Metsänkuningas A5, Makuuhuone, kohde 32, Business Woman
^Luontoa voi tuoda lähelle monella tapaa!
Tuusulan Asuntomessut 2020, As Oy Tuusulan Metsänkuningas A8, Makuuhuone, kohde 34, Business Woman
^Ihana yöpöytä <3
Tuusulan Asuntomessut 2020, Dublio Tynell, kohde 27a, Puutyöt Lunawood / Puutavaraliike T. Vainio Oy, Business Woman
^ Tässä kohteessa oli kiva puu-installaatio sängynpäädyn roolissa. Voin hyvin kuvitella sen ihanan hiljaisuuden, jonka puu tuo akustisine ominaisuuksineen makkariin. 
Tuusulan Asuntomessut 2020, Business Woman
Tuusulan Asuntomessut 2020, Business Woman
Tuusulan Asuntomessut 2020, Honka Huomen, kohde 41, Business Woman
Tuusulan Asuntomessut 2020, Business Woman
^Aamiaissyvennys keittiössä alkaa olla jo monessa uudessa kodissa käytetty innovaatio.
Tuusulan Asuntomessut 2020, As Oy Tuusulan Metsänkuningas, kohde 33, Business Woman
^Pieni 26,5 neliön yksiö oli sisustettu tummanpuhuvaan sävyyn. Todella kaunis ja valoisa siitä huolimatta (tai juuri sen tähden). PSST. Voisiko joku ystävällisesti kastella keittiön tiskipöydällä (kuvassa vasemmassa reunassa) olevaa kukkaa.. <3
Tuusulan Asuntomessut 2020, Business Woman
Tuusulan Asuntomessut 2020, Business Woman
^Mustan värin ja puun kaunis harmoninen liitto.
Tuusulan Asuntomessut 2020, Business Woman
^ Tämä kuva on otettu makuuhuoneesta, josta oli suora yhteys walk-in-vaatehuoneeseen sekä kylppäriin. Kaikki lasiovien takana. Käytännöllinen jenkkitrendi! Näitä trendikkäitä mustakehyksisiä tilanjakaja-lasiovia oli muuten varsin monessa kohteessa. 
Tuusulan Asuntomessut 2020, Business Woman
^Vähän erilaiset lauteet, kiva led-valaistus ja tummansiniset, ellei peräti yönmustat seinät. 
Tuusulan Asuntomessut 2020, Business Woman
^Poikkeuksellisen vaalea ja niin lämminhenkinen sisustus.
Tuusulan Asuntomessut 2020, Nordic Swan Living -tuotteita, Business Woman
Tuusulan Asuntomessut 2020, Jämerä Salmiakki, kohde 30, Business Woman
^Messujen ehkä yllätyksellisin ja erikoisin sisustus löytyi Jämerän kivitalo Salmiakista (kohde 30). Kylppärin lattian kuviointi oli varsin psykedeelistä ja muutenkin kohteessa oli käytetty hyvinkin omaperäisiä ratkaisuja sekä mielenkiintoisia värejä. Myös alla oleva kuva on samasta kohteesta.
Tuusulan Asuntomessut 2020, Jämerä Salmiakki, kohde 30, Business Woman

5 kommenttia:

 1. Kiitos mukavasta messumatkasta! Ystävillä on makkarin seinän takana vaatehuone ja se on loistava ratkaisu verrattuna meidän koppiin. Luontotapetti oli ihanan rauhoittava ja se pihan puoliympyrä veikeä.
  Mukavaa elokuun alkua :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppas hyvä <3 Tykkään itsekin katsella ja lukea muiden messumatkoista, koska ne on kaikki niin erinäköisiä. Jokainen bongaa sieltä vähän eri asioita. Asuntomessuilla on niin paljon kaikkea, että edes omin silmin ei pysty millään bongaamaan kaikkea kiinnostavaa..

   Poista
 2. Olipas kiva kiertää messuja näiden ja muutaman muun blogin kautta ihan kuvien kautta.

  Kivaa ja aurinkoista elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Satu <3 Ihana kun tykkäsit! Just kommentoin Pauskalle, kuinka tosiaan itsekin tykkään katsoa messutarjontaa muidenkin silmien kautta, koska jokaisen messut on hieman erinäköiset.

   Kivaa elokuuta myös Sinulle - ihanaa, kun on vielä kesäkelejäkin tiedossa <3

   Poista
 3. Kivoja kuvia, huomenna meen ite katselemaan

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.