Kymmenen kuvaa (ja tarinaa) elokuulta

26.8.2020

Elokuu on lähes lopuillaan ja ajattelin päättyvän kuun kunniaksi jakaa kuulumisia kameralle tallentuneiden kuvien muodossa. 

Kaiken kaikkiaan tämä kesä, elokuu mukaan lukien, on ollut ihanaa aikaa monellakin tapaa. Ei ole ollut paineita matkustaa yhtään minnekään, vaan on voinut olla kotona kaikessa rauhassa ja suunnitella kerrankin tulevia asioita niin, että niihin on voinut keskittyä kunnolla. Isohko muutos kolkuttelee taas oven takana, kun työnkuva vaihtuu täysin, eli se todellakin vaatii hiukan suunnittelua ja keskittymistä.

Kuvasaldosta päätellen paljon eri asioita on kaikesta huolimatta tullut tehtyä, vaikka elokuu tuntuu näin jälkeenpäin olleen rauhaisaa aikaa..

1. Suomen Valokuvataiteen museo avasi 20.8 Kämp Gallerian pohjakerrokseen uuden K1 museon Kaapelitehtaan tilojen rinnalle. Ja avajaisnäyttely, jonka pressitilaisuudessa olin mukana, on kyllä vertaansa vailla! Nimittäin kanadalainen valokuvaaja Douglas Kirkland pääsi 1960-luvun alussa kuvaamaan sekä Marilyn Monroeta että Coco Chanelia ja nyt tuon session tulokset ovat kaikkien meidän nähtävillä. Lisäksi näyttelyssä esittäytyy suomalainen mediataiteilija Liisa Vääriskosken pääosin Instagramissa toimiva feministinen alter ego Munalissu, joka ei häpeile mitään eikä pyytele anteeksi tekemisiään! Kaiken kaikkiaan todella elämyksellinen näyttely, jossa kannattaa ehdottomasti vierailla. Näyttelyyn on mm. rakennettu alla kuvassa näkyvä kuvauslokaatio, joka muistuttaa samaista paikkaa, jossa Douglas Kirkland kuvasi aikoinaan Marilyniä. Kandee asettua rohkeasti tuolle sängylle ja leikkiä hetki Marilyniä. Katossa on peili, jonka kautta voi kuvata itseään kätevästi.
Suomen Valokuvataiteen Museo K1 avasi ovensa 20.8.2020 Galleria Kämpin pohjakerroksessa.

2. Olen tavannut ystäviä elokuun aikana aika harvakseltaan, mutta Mian kanssa onneksi pääsimme istahtamaan kahvikupposen äärelle vaihtamaan kesän kuulumisia. Ihan paras hetki mihin vuodenaikaan tahansa, on istahtaa kaikessa rauhassa hyvän ystävän kanssa ilman minkäänlaista kiireen tuntua <3 Mian kanssa meillä on tapana aina laulattaa kameraa, mutta kunhan kuvat on otettu, pistetään kännykät laukkuun ja keskitytään siihen hetkeen, eikä mihinkään muuhun. Kuvassa lainasin Mian herkullisen väristä hiuspantaa, joka mätsää hyvin ranteessa olevan Fitbit -älykellon kanssa, hih :)
Mia Malmi ja Pia @ kahvilla 3. Olin myös Lidl´n PR-tapahtumassa, jossa he lanseerasivat nyt tulevana lauantaina 29.8 myyntiin tulevan vapaa-ajan kenkämalliston. Kenkien pintamateriaali on valmistettu kierrätetystä muovista ja yhteen kenkäpariin on käytetty 11-16 muovipulloa. Kirjoitin Instagramiin vähän enemmän aiheesta eli kurkkaahan tämä postaus, klik.

4. Suomen yksi tunnetuimmista stylisteistä eli hyvä ystäväni Sohvi Nyman vieraili Oasiksen Showroomilla eräänä kauniina elokuisena lauantaina ja hän stailasi asiakkaita oikein urakalla. Ihan huipputilaisuus, jossa emme juurikaan ehtineet Sohvin kanssa vaihtaa edes kuulumisia. Sohvi on itse ihastunut erityisesti Oasiksen trikoomekkoihin, ja jaksaa aina puhua niiden puolesta <3 Kuvassa meillä on kummallakin yllämme sellaiset - valitettavasti kumpikin malli on jo loppuneet varastosta.. 
Sohvi Nyman ja Pia @ Oasis Finland Showroom

5. Satutko muuten tietämään, että olen aika hyvä ja kova leipomaan erilaisia herkkuja? Erityisesti kanelipullat on yksi ihan minun bravuureista ja niitä tulee silloin tällöin tehtyä. Elokuun aikana taisin leipoa peräti kolme kertaa ja vieläpä niin, että käytin puolet taikinasta pienten mustikkapiirakoiden tekoon. Oi että miten hyviä, nam! ps. Leivoin kotona Keminmaalla pullaa kahtena perättäisenä päivänä (yhteensä 105 kappaletta) ja niistä noin 80 kappaletta päätyi siskon 10-vuotiaan pojan suuhun - Hän on ehkä mun pullien suurin fani <3
Home made bakings

6. Kaksi pientä apinaa eli meidän Leo ja Seletin apina-lamppu. Leolle tyypilliseen tapaan se kääntää heti kaikelle selkänsä ja kinuaa minua apuun pelastamaan hänet pinteestä <3 Tuo apinahan voi vaikka hypätä sen kimppuun..
Leo The Pomeranian

7. Kävimme hyvän ystävän Maijan kanssa kahvittelu-treffeillä keskustassa Magnum -jäätelöbaarissa Iso-Roobertinkadulla. Magnumillahan on ollut aikaisempinakin kesinä pop-up -tyyppinen diy-jätskibaari Vanhalla ylioppilastalolla ja nyt tosiaan Iso-Roobertinkadulla. Siellä saa värkkäillä itselleen juuri sellaisen Magnum -jätskiannoksen kuin haluaa niistä lisukkeista, joita heillä on tarjolla. Se on avoinna syyskuun loppuun saakka eli jos suinkin saat mahdollisuuden käydä, niin käy ihmeessä! NIIIIN hyvää, melkein liian hyvää!
#magnumhelsinki jäätelöbaari on syyskuun 2020 loppuun Iso-Robertinkadulla.

8. Onkohan montakaan tilaisuutta tai kaupunkikäyntiä, jossa en olisi ollut pukeutuneena alla kuvassa näkyvään mustavalkoiseen trikoomekkoon.. Se on kai muuttanut mun päälle asumaan.. Sekin on tietysti Oasiksen mallistosta ja valitettavasti sekin loppunut jo varastosta..
Elokuun 2020 suosikkiasu

9. Ihana Kalasatama ja Isoisänsilta <3 Ja niin kaunis elokuinen päivä <3 Minulle elokuu jäi säitten puolesta mieleen lämpimistä, lempeistä, kauniista päivistään - todellinen kesäkuukausi! 
IMG-20200816-WA0014

10. Elokuu huipentui siihen, kun hyppäsimme siskon ja hänen pienten poikiensa kanssa junaan ja matkasimme pohjoiseen eli kotiseudulle Keminmaalle. Vietimme yhdessä kerrankin vähän pidempään (keskiviikosta sunnuntaihin), leivoimme, kokkailimme, siivoilimme, poimimme punaherukoita ja mitä kaikkea.. Juhlimme myös serkkulikan 50 -vuotis synttäreitä ja kuvassa olemme systerin kanssa valmistautumassa niihin juhliin. Oli ihan huippumatka <3 Tullessa meinasi olla vähän stressaavaa, koska siskonpoika köhi ja yski koko paluumatkan junassa ja siitähän kanssamatkustajat olivat luonnollisesti (aiheesta) hieman huolissaan (koronan pelossa). Meillä olikin systerin kanssa täysi työ vakuuttaa jatkuvasti junaan vaihtuville kanssamatkustajille, että kyseessä on ihan tavallinen kausi-influenssa, eikä kyse ole koronasta. Nimittäin koko heidän perheensä kävi jo ennen pohjoisen matkaa koronatesteissä Tallinnassa (jossa he asuvat) ja kaikkien näytteet olivat onneksi negatiivisia. Siellä muuten testi otettiin Molemmista sieraimista, toisin kuin täällä meillä se otetaan vain toisesta.
Minä ja sisko
Semmoinen elokuu tänä vuonna! Vaikka tuntuu, että se hujahti vaan kotona rauhallisesti oleillen, mahtui siihen lopulta aika monenlaista tapahtumaa ja ihania ihmisiä <3 

Mitenkäs Sinun elokuu sujui? Mitä siitä jäi päällimmäisenä mieleen (jos koronaa ei lasketa)?

2 kommenttia:

 1. Kesä on ollut kyllä mielettömän kaunis ja ihana, samalla epätodellinen kun rinnalla kulkenut varottava korona. Kiitollinen olen silti että työtä riittää pitkän ja tarpeellisen loman jälkeen.

  Oletteko siskosi kanssa ns.ystävystyneet nyt vasta aikuisena, kuvista päättelen sinun olleen jo teini kun hän on syntynyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitollinen täytyy olla, että tämmöisen poikkeuksellisen ajanjakson jälkeen ei ole tapahtunut mitään kovin dramaattista. Että sekä itse että läheiset on selvinneet siitä terveinä (ainakin toistaiseksi, kop kop) eikä muitakaan kohtuuttomia (mm. taloudellisia) vaurioita ole sattunut. Liian moni on niitä kohdannut..

   Meillä on systerin kanssa sama ikäero kuin minun omilla tytöillä eli 6 vuotta. Kyllä me ollaan "ystävystytty" vasta täysikäisinä - Siihen saakka hän oli lähinnä rasittava, ärsyttävä ja iänikuinen murheen kryyni :D

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.