Mitä tapahtui, kun vanhat vihkisormukset pistettiin uuniin ja sulatettiin?

20.4.2020

* Kaupallinen yhteistyö Tarinakorun kanssa

Yksi blogihistoriani eniten luettu postaus oli se juttu, jossa kerroin, miksi en käytä vihkisormuksia, vaikka olen ollut naimisissa jo reilut 20 vuotta. Voit lukea jutun täältä, nimittäin tässä postauksessa on luvassa jatkoa sille jutulle.

En ole tosiaan käyttänyt kihla- tai vihkisormusta kahteenkymmeneen vuoteen. Ensimmäisen synnytyksen jälkeen vuonna 1999 sormet turposivat pysyvästi niin, että tärkeät ihanat sormukset eivät enää yksinkertaisesti mahtuneet paikoilleen. Tai kyllä ne olisivat mahtuneet, jos olisin ne oikein ahtanut, mutta ne tuntuivat lähinnä ahdistavilta. Voitteko kuvitella sen tunteen, kun sormet vaikkapa lämmetessään turpoaa ja sormukset eivät liikahdakaan, vaikka mitä tekisit? Se tunne oli ja on edelleen, jo pelkästä ajatuksesta, aivan hirvittävä.

Kaksikymmentä vuotta todellakin hurahti ilman sormusta sormessa, kunnes edessä häämötti 20-vuotis hääpäivä ja aloin miettiä tätä asiaa ensimmäistä kertaa hieman enemmän. Olihan mittariin kilahtamassa kuitenkin niinkin merkityksellinen virstanpylväs, jota lopulta aika harva pari ylittää - joka toinen nimittäin ei ylitä.

Kuten jo tuossa edellisessä postauksessa kerroin, tuttu kaveri vinkkasi aikoinaan, että kannattaa harkita vanhoille sormuksille aivan uutta elämää, kun mietin jotain kivaa 20-vuotis hääpäivälahjaa itselleni - (Joo itselleni heh). Pelkkä sormusten suurentaminen ei tuntunut hyvältä ajatukselta, koska kaipasin jotain merkityksellisempää elämää niille. Jopa mieheni innostui ideasta, mutta emme saaneet sitä silloin aikaiseksi, koska en oikein tiennyt, mistä edes aloittaisin projektin.

Jos siis pohdit tai pohditte yhdessä puolisosi kanssa jotain merkityksellistä lahjaa toisillenne, tässä olisi teille aivan loistava idea - valmiiksi tarjoiltuna! Eli kannattaa lukea.

Tarinakorun kultaseppä Tarja Rantala otti alkukeväästä yhteyttä, josko minua kiinnostaisi yhteistyö heidän kanssaan. Kuten ehkä tiedätte, en ole mitenkään kovin innokas korujen käyttäjä, joten en heti liekehtinyt ajatuksesta. Kunnes perehdyin heidän toimintaan hieman tarkemmin ja huomasin, että he uusiovalmistavat vanhoja koruja ja suunnittelevat ne uudelleen yhdessä asiakkaan kanssa. Eli juuri sitä, mitä olin suunnitellut ja josta olin jopa haaveillut jo parin vuoden ajan. Mietin mielessäni, että mikä ihmeen ajatustenlukija Tarja onkaan ja miten hän osasi ottaa juuri minuun yhteyttä!

Tarinakoru on kahden kultasepän eli Hannu ja Tarja Rantalan yritys Nurmijärvellä, maaseudun tunnelmallisessa rauhassa, aivan Helsingin kupeessa. Heidän korupaja sijaitsee vanhassa navetassa, joka on vanhaa kunnioittaen entisöity uusiokäyttöön. Heillä on valikoimissaan myös omaa valmista mallistoa, johon pääset (heidän Nurmijärven korupajan lisäksi) tutustumaan Tarinakorun verkkokaupassa täällä, klik.

Tarinakoru on juuri se paikka, jossa kultaseppien Hannu ja Tarja Rantalan taitavista käsistä syntyy elämän merkityksellisimpiä koruja. Niitä koruja, joilla on sellainen tarina, jonka haluaa kuljettaa mukanaan aina seuraaville sukupolville. Siinä toivossa, että se minun maailmani tärkein tarina jatkuisi aina vaan <3

Jos haluat nähdä, miltä uusi sormus näyttää valmiina, Sinun täytyy odottaa seuraavaa postausta. Voin jo vinkata, että se on UPEA <3

Vanhat kultasormukset ja muutama pariton kultakorvis on raaka-aineena uudelle vihkisormukselle!
^ Tästä se lähti! Tarinakorun kultaseppä Tarja Rantala ohjeisti tuomaan mukana kaiken sen kullan, jota haluan käyttää materiaalina uudessa korussa. Mitä enemmän materiaalia, sitä näyttävämpi lopputulos. He sitten tutkivat, onko kyseessä kulta vai kenties jokin muu materiaali.
My new wedding ring is Finnish design and made by Tarinakoru!
^Tärkeimpien korujen eli vihki- ja kihlasormuksen lisäksi halusin uuteen sormukseen mukaan myös valmistujaislahjana saamani kultasormuksen timantteineen sekä muutaman korviksen, joitten parit olivat hävinneet vuosien varrella. Yhdessä oli vieläpä pieni kivi, jonka halusin myös mukaan uuden sormuksen timanttikokoelmaan.
My new wedding ring is Finnish design and made by Tarinakoru!
^ Kääk.. Tästä ei ole enää paluuta.. Vihkisormus on jo katkaistu ja kultaseppä Tarja Rantalan pinseteissä oleva valmistujaissormus on tuota pikaa palasina..
Vanhat korut sulatetaan kovassa lämpötilassa kultamassaksi, Kultaseppä Tarja Rantala, Tarinakoru
^ Tästä ei todellakaan ole enää paluuta.. Siinä ne sulaa yhteen - niin monta merkityksellistä hetkeä meikäläisen elämässä..

Yhteen kultakimpaleeseen kietoutuneena silmänräpäys ikuisuutta, Tarinakoru
^ Siinä se nyt on - yhteen kultakimpaleeseen kietoutuneena "Silmänräpäys ikuisuutta - Kanssas sun, beibi oon onnellinen" kuten J Karjalainen laulussaan kuvaa <3
Tarinakorun kultaseppä Tarja Rantala taivuttaa kultatangon pyöreäksi ja juottaa päät yhteen.
^ Kultapalan uudelleen muotoilu on käynnistynyt Tarinakorun kultaseppä Tarja Rantalan taitavissa käsissä.
Tarinakorun Kultaseppä Tarja Rantala suunnittelee timanttien paikkaa sormukseen.
^ Koru on hiottu muotoonsa ja timanttisuunnitelmakin on tehty.
Sormuksen Timanttisuunnitelma, Kultaseppä Tarja Rantala, Tarinakoru
^ Pöydällä näet timantit, jotka odottavat istutusta sormukseen. Tarinakorun kultaseppä Tarja Rantala kertoi, että timanttien fyysinen istutus vaatii sen verran voimaa, että sen osuuden teki hänen puolisonsa, Tarinakorun toinen omistaja, kultaseppä Hannu Rantala.
Tarinakorun kultaseppä Tarja Rantala ja Pia, Business Woman
^ Kultaseppä Tarja Rantala ja minä Tarinakorun lumoavassa miljöössä. Navetan toisessa päässä sijaitsee Tarinakorun myymälä ja korupaja, jossa valmistuu elämän merkityksellisimpiä muistoja korujen muodossa <3

Juttu siis jatkuu ja seuraavassa postauksessa näet, millaisen muodonmuutoksen vanhat sormukset kokivat <3

Seuraa blogiani:

6 kommenttia:

 1. Mikä cliffhanger! En malta odottaa lopputulosta. Ihana idea. 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Iina, Hihihi... Täytyy vielä malttaa :) Minustakin idea on aivan loistava ja lopputuloksena tosiaan koru, jolla on aivan erityinen asema tuolla sisuskaluissa <3

   Poista
 2. Oi kun kiva idea tällainen. Pitää kyllä omankin kohdalla tätä harkita, sama homma se on täälläkin, synnytys turvotti sormet. Kilot lähtivät muuten mutta sormiin näemmä ei ollut vaikutusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan höh, kun sullekin kävi niin! Tässä olis tosiaan aika ihana idea, miten ne saa takaisin <3

   Poista
 3. Olen itsekin teettänyt vanhoista koruista uusia. Parempi tehdä käyttöön päätyviä koruja kuin säilöä vanhoja kirja vain laatikossa. Vanhoja kultakoruja sulatettiin painavaan kultariipukseen, isoäidin kultasormus sulatettiin vihkisormuksiimme, kamalasta hopealautasesta tehtiin rannekoru jja perintörannekorusta jota en koskaan käyttänyt tehtiin hopearannekorulle samanlainen kultainen pari. Onneksi lähipiiristä löytyy hopeaseppä mestari alalla olevine vaimoineen.

  VastaaPoista
 4. Tämä oli sitä mitä arvostan. 🙂
  Itsekkin teen juuri sitä mitä jutussa kirjoitettiin. Kaikki lähti harrastuksesta ja nyt se on ammatti Mäkelänkadulla MYKORU 🙂

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.