Mistä just nyt olen superkiitollinen

29.3.2020

Maailma ympärillä muuttuu aina vaan kummallisemmaksi ja kummallisemmaksi paikaksi elää ja olla. Onneksi ihmiset alkaa hiljalleen tajuta, miten vakavasta asiasta on kyse ja alkavat pysyä kotinurkissaan. Sitä vaan mietin, että saadaanko tätä pöpöä koskaan pois täältä meidän keskuudestamme? Jos se riippuu ihmisistä, niin tuskin. Tai sitten korona vaan kuolee itsekseen pois, kunhan tulee elinkaarensa päähän.

Kuka olisi voinut arvata vaikka pari kuukautta sitten, että olemme tilanteessa, jossa otetaan poikkeuslait käyttöön ja Suomen sisälle aletaan rakentaa barrikadeja liikkumisen estämiseksi? Kuinkahan monen yrityksen riskienhallinta oli osannut varautua siihen, että jokin mystinen virus tulee ja turmelee hetkessä sen pitkän ja kannattavan elämän?

Tuntuu, että mikä tahansa voi olla mahdollista tämän jälkeen. En oikeasti enää ihmettelisi, vaikka ufo laskeutuisi maan päälle ja meidät eristettäisiin sen tähden..

No mutta. Aina silloin kun ahdistus valtaa mielen, täytyy miettiä niitä asioita, mitkä ovat hyvin ja mistä olla kiitollinen. Se lääke tepsii joka kerta, kannattaa kokeilla ja tehdä oma lista!

1. Auringonpaiste ja kevään tuntu iholla. Aivan kuin Luoja yrittäisi piristää meitä, kun tarjoilee  parastaan ihanan auringonvalon ja -paisteen muodossa. Ulkoilusää ei voisi tästä paremmaksi muuttua! Olisin niin mielelläni lähtenyt miehen mukana lenkille, mutta halusin tehdä tämän postauksen sen sijaan. Käyn myöhemmin illalla yksinäni, koska tänään on aivan pakko päästä juoksemaan ja tuulettamaan itseään.

2. Kotikuntoilulaitteet. Poden kroonista huonoa omaatuntoa, kun en saa kammettua itseäni kuntosalille ja sen tähden olen hankkinut kotiin joitain pieniä "laitteita" (vaikka ei niitä nyt voi oikein laitteiksi kutsua). Nyt ei todellakaan tarvitse potea huonoa fiilistä, vaan voi hyvällä omallatunnolla kuntoilla omilla laitteillaan ja olenkin aktivoitunut siinä enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

3. Uusi arki on alkanut sujua mallikkaasti. Koska tilanne on kohtalaisen uusi ja monelle varmasti streessaavaa aikaa, olen kiitollinen siitä, että meillä on sopu säilynyt ja jokainen on löytänyt oman tapansa ja paikkansa tehdä omia töitään. Meitä on täällä kotona kolme henkilöä eli minun lisäkseni mies ja nuorimmainen tytär. Me emme juurikaan näe toisiamme päivän aikana muuta kuin aamupalalla, lounaalla ja kahvitauolla. Muutoin olemme jokainen omissa huoneissamme töitten ja koulun parissa. Ihana puheensorina kuuluu ympäri taloa, kun jokainen on luurit korvilla joko koulussa tai palavereissaan.

4. Terveys. Olemme kaikki vielä toistaiseksi terveitten kirjoissa, kuten myös vanhempi tytär Oulussa. Hänen koulussaan eli Oulun Yliopistossahan oli 17 koronatartuntaa tuliaisina laskettelureissulta, joten hän olisi hyvinkin helposti voinut saada sen, mutta onneksi hänkin on terveitten kirjoissa. Samoin omat lähimmäiset ympäri Suomea ja maailmaa ovat kaikki terveitä.

5. Meidän suomalaisten on hyvä olla kiitollisia myös siitä, että tulimme vasta muun maailman perässä tähän koronakriisiin. Meillä on siis paljon hyvää tietoa jo olemassa muualta maailmasta ja asiantuntijoilta, sekä tietysti myös tautia sairastaneilta itseltään ympäri maailmaa. Asiat ei tule meille yllätyksenä, vaan me voimme varautua ihan eri tavalla kuin vaikkapa Kiina, Italia tai Espanja. Se luonnollisesti näkyy meille yksittäisille ihmisille mahdollisella sairasvuoteella, jonne meidän on turvallisempaa matkata, jos näin ikävästi pääsee käymään. Esimerkiksi hengityskoneita on valmistettu ja valmistuu kovaa vauhtia joka päivä eli aika on meille pelkästään etu.

On tietysti paljon muitakin asioita, mistä olla kiitollinen.. Olen kiitollinen vaikkapa siitä, että korona ei jää ihmiseen pysyvästi elämään ja että sen sairastettuaan sille saa ainakin väliaikaisen immuniteetin. Ajatelkaa, jos näin ei olisi! Olen kiitollinen myös siitä, että tällä yllättävällä kriisillä ei lähdetty politikoimaan, vaan sekä oppositio että hallituspuolueet löysivät kerrankin yhteisen sävelen ja pyrkivät yhdessä selkeästi samaan päämäärään. Se on oikeasti ennenkuulumatonta! Toisin on esimerkiksi Jenkeissä, jossa Donald Trump ja Nancy Pelosi ovat eri laidoilla tästäkin asiasta.

Meillä on aika hyvä olla täällä kotona Suomessa, vai mitä <3

Polka Dots Hame ja Beige Neuletakki, Oasis Finland
Neuletakki: Vehnänvärinen Lyhyt Neuletakki, Oasis Finland (klik) koko S
Hame: Polka Dots Lucy Hame, Oasis Finland (klik)
Assistentti: Lakisääteisellä kahvitauolla
Polka Dots Hame ja Beige Lyhyt Neuletakki, Oasis Finland
Polka Dots Hame ja Beige Lyhyt Neuletakki, Oasis Finland
^Assistentti: Ei innostunut tälläkään kertaa :)
Polka Dots Hame ja Beige Lyhyt Neuletakki, Oasis Finland title=
Seuraa blogiani:

1 kommentti:

  1. Hienot kiitollisuudenaiheet listasit. Allekirjoitain ne kaikki, paitsi kotikuntoilulaitteet :D

    Terveyttä ja iloa sinulle.

    VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.