Hehkeä ja elämänsä kunnossa oleva viiskymppinen - Lumene loistaa, toisin kuin viiskymppinen työmarkkinoilla

4.3.2020

Olin eilen tiistaina Lumenen 50-vuotisjuhlien kutsuvieraana Hotelli Palacessa. Me ollaan siis Lumenen kanssa aikalailla samanikäisiä. Lumene on elämänsä kunnossa, hehkeä ja elää vahvasti tässä hetkessä mukana. Voisin sanoa, että ihan niinkuin minä itsekin. Kuten aika moni muu viiskymppinen nainen.

Lumenen toimitusjohtaja Johan Berg avasi puheessaan, miten hyvin Lumenella tällä hetkellä pyyhkii, ja kuinka monella sektorilla he tekevät elämänsä tulosta. "All time high" vilahti puheessa yhtenään, kun hän väläytti kasvun lukuja niin Suomessa kuin ulkomailla.

Tunsin suunnatonta ylpeyttä meidän suomalaisten puolesta, mutta samaan aikaan tunsin ahdistavaa tuskaa. Tuttavapiiriini kuuluu muutama viiskymppinen nainen, Lumenen kanssa saman aikakauden lapsia, jotka syystä tai toisesta ovat tipahtaneet työelämästä, vaikka ovat Lumenen lailla hehkeitä ja elämänsä kunnossa. Intoa riittäisi vaikka muille jakaa, mutta paikka, missä sitä hyödyntäisi, puuttuu. Aivan loistavia naisia, joille heidän valttikorttinsa eli kokemus ja näkemys ovat yllättäen muodostuneet riippakiviksi heidän cv:ssään. Heidänkin kuuluisi Lumenen lailla kertoa menestyksen tarinaa, mutta toisin kuin Lumenelle, ikä on muodostunut heille esteeksi.

Luin jostain artikkelin, jossa todettiin, että ikäsyrjintä alkaa työmarkkinoilla jo noin 45 vuoden ikäisenä. Siis silloin kun ihminen alkaa olla tuottavimmillaan, ja jolloin näkemyskin alkaa kummuta kokemuksesta. Jolloin lapset eivät ole enää syynä poissaoloille ja joille työ näyttelee aivan erilaista roolia elämässä kuin vaikkapa milleniaaleille. Lumenen uusi ambassador Niina Kurkinen (kuvassa keskellä) on muuten 45-vuotias!

Kun minä asiakkaana menen lähes minne tahansa palveltavaksi, oli se lääkäri, asianajaja tai pankintiski tai istun vaikka linja-autossa, priorisoin jo alitajunnassani asiantuntijan tai kuskin kokemusta ennen mitään muuta. Kuka haluaa kokemattoman lääkärin leikkaussaliin tai noviisin asianajajan oikeuksiaan puolustamaan? Tai kokemattoman linja-autokuskin ajamaan lumipyryn sekaan? Ja ai että sitä tunnetta, kun huoneeseen astuu kokemuksen ääni tai taito, tuntee olevansa hyvissä ja luotettavissa käsissä. Ja valitettavasti päinvastoin.

Lumene(kaan) ei voi pitää asemaansa itsestäänselvyytenä, vaan tottakai se on vaatinut heiltä todennäköisesti valtavasti työtä ja riskinottoa. Ja vaatii sitä jatkossakin. Lumenehan uudisti tai paremminkin modernisoi brändiään muutama vuosi sitten (2016) ja se osoittautui yhdeksi käänteentekevimmistä askeleista heidän menestyksensä tiellä. Ja nyt 50-vuotis juhlavuoden kunniaksi brändiä kirkastetaan kiertotalouden keinoin. Ja mikä parasta, brändin kasvoiksi valittiin tosiaan 45-vuotias hehkeä, kaunis Niina Kurkinen! Lumene on siis aina ajan hermoilla, valppaana ja valmiina katsomaan maailmaa uusin raikkain silmin. Se on menestyksen ainoa kaava.

Lumenea ei noin vain potkita pois markkinoilta, toisin kuin kokenutta ja osaavaa viiskymppistä työväkeä potkitaan työmarkkinoilta. He ovat joko liian kalliita, elävät menneessä, vastustavat muutoksia, eivät hallitse tietotekniikkaa ja mitä kaikkia typeriä myyttejä meistä viiskymppisistä oletetaankaan. Jyviä ei edes aleta erotella akanoista, koska lähdetään siitä, että viiskymppinen on automaattisesti pois pelistä.

Ikärasismista puhutaan mielestäni aivan liian vähän ja työpaikoilla siitä vaietaan, vaikka sen lisäksi, että se on usein yrityksen kannalta typerää, se on myös ihmisarvoa loukkaavaa! Kokemuksen pitäisi olla hyve, oli kyse ihmisestä tai yrityksestä.

Lumene ambassadosr Niina Kurkinen ja ystäväni Mia Malmi, Business Woman
^Ystäväni Mia sekä Lumenen uunituore ambassador Niina Kurkinen sekä minä. Kukaan meistä ei ole alle 45-vuotias!
Lumene 50 -vuotisjuhlien ohjelma
^Lumenen 50-vuotisjuhlia vietettiin Hotel Palacessa 10. kerroksessa Helsingin kattojen yllä.

Seuraa blogiani:

1 kommentti:

  1. Olet kyllä aivan oikeassa tuosta, että imagoon ja brändiin kannattaa panostaa. Olen viime aikoina etsiskellyt sopivaa asianajotoimistoa selvitelläkseni perintöasioita. Sen huomaa kyllä nopeasti, jos toimisto on panostanut brändiinsä.

    VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.