Onko digitaalinen piirtäminen yhtä "helppoa" kuin perinteinen?

22.11.2019

Muotikuvittaja Olesja Hännikäinen aloittaa ihmisen piirtämisen niin, että hän piirtää pystysuoran viivan ja jakaa sen seitsemään yhtäsuureen osaan. Ja lähtee viivan paloittelun avulla hahmottamaan ihmisvartaloa, pala kerrallaan. Niin helppoa se on!

Ei piirtäminen tietysti ole helppoa, mutta helpottuu kummasti, kun siihen käyttää tekniikkaa, niin piirtämisen tekniikkaa kuin teknistä laitteistoakin. Ja harjoittelee niin pirusti.

Olin pari viikkoa sitten Microsoftin #AnythingButOrdinary -tilaisuudessa, jossa pääsimme testailemaan heidän uutta Surface Pro 7 -laitettaan ja erityisesti sen Whiteboard -ohjelmaa. Se on ohjelma, jolla mm. Olesja Hännikäinen piirtää kaikki muotokuvansa niin meille tavallisille pulliaisille kuin vaikkapa Louis Vuittonille livenä heidän tilaisuudessaan. Vaikka Whiteboard on tekninen ohjelma mitä suurimmassa määrin, se tuntui kuin piirtäisi tavalliselle A4 -paperille. Kynä on aidon tuntuinen, kumilla voi pyyhkiä ja värejäkin on paljon tarjolla. Kynää voi käyttää myös vesivärisiveltimenä, jolloin avautuu taas aivan uusi, akvarellimainen maailma. Vain muutamia ominaisuuksia mainitakseni..

Whiteboard tarjoaa todellakin huikeita mahdollisuuksia piirustuskärpäsen puraisemalle. Ei tarvita kalliita kuvankäsittelyohjelmia, vaan maksuton perusohjelma ja kynä riittää tarjoamaan välineet luovuusvimman iskiessä. Lisäksi laite kulkee mukana helposti eli jos inspiraatio iskee, on kaikki värit ja erilaiset siveltimien ja kynien jäljet tarjolla heti. Tallennuksesta, kopioinnista ja töitten jakamisesta puhumattakaan. Tekniset ominaisuudet ja sen tarjoamat mahdollisuudet ovat olleet se syy, miksi esimerkiksi Olesja on siirtynyt käyttämään digitaalista alustaa omassa muotikuvittajan roolissaan.

Tästä Microsoftin #AnythingButOrdinary -laitteesta löydät "hieman" asiantuntevampaa infoa täältä, klik

Olesja oli piirtänyt etukäteen meistä kaikista mukanaolleista muotokuvan, joissa näkyi luonnollisesti se, että hän on muotikuvittaja ja se, että hän rakastaa haute couturea ja iltapukuja. Minun muotokuvan hän on piirtänyt tästä kuvasta, klik.

Instagram -tilini (klik) Stories -puolelta löydät myös muutaman videon ja kuvan tilaisuudesta eli käyhän kurkkaamassa! Siellä pääroolissa on itseoikeutetusti Olesja Hännikäinen. Ja jos luet tämän tekstin yli 24 tuntia julkaisusta, löydät tapahtuman videot kohokohdista kohdasta PR-happenings.

Aivan mahdottoman inspiroivaa viikonloppua ihan jokaiselle <3 Minä jatkan meikäläisestä tehdyn taideteoksen tuijottelua, koska onhan se ihan älyttömän MIELETÖN!

Business Woman_ AnythingButOrdinary_Photo by Joonas Villanen
^ Olesja Hännikäinen rakastamassaan muotikuvittajan roolissa
Business Woman_ AnythingButOrdinary_Photo by Joonas Villanen
^Oma väritysversioni Olesjan tekemästä muotikuvasta valmistuu. Ai että miten terapeuttista värittäminen onkaan <3

^Siinä se on <3 Olesjan näkemys meikäläisestä. Alkuperäisen eli inspiraation lähteenä olleen kuvan löydät täältä, klik. 
#AnyhingButOrdinary #MicrosoftSurface Business Woman

Seuraa blogiani:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.