10 asiaa, jota en ole koskaan tehnyt

12.9.2019

Luin jokunen aika sitten ystäväni Marjukan blogista mielenkiintoisen "En ole koskaan" -haasteen ja mietin, että sellainen olisi itsekin kiva toteuttaa. Eipä muuta kuin härkää sarvista ja hommiin.

En ole koskaan:

1 ... käynyt festareilla. Tuntuu, että olen ainoa ihminen maapallolla, joka ei ole sitä tehnyt. Vältän yleensäkin kaikin tavoin ihmistungosta, enkä vapaaehtoisesti halua sitä tehdä. Stokkan Hulluilla Päivilläkin käyn vasta noin kolmantena päivänä illan viimeisten tuntien aikana. Silloin on rauhallista.

2 ... mennyt nukkumaan likaisena tai meikit kasvoilla. Minusta puuttuu muutenkin kaikenlainen erähenkisyys. Joskus nuorena tyttönä (1600-luvulla) saatoin nukkua korvikset korvissa, enkä todellakaan pystyisi siihen enää. Kaikki ylimääräinen pitää saada yöksi pois. Huh, onneksi ei ole tekohiuksia, tekokynsiä eikä enää edes tekoripsiä. Eikä myöskään tekotissejä. Kaivaisin varmasti nekin yöksi pois.

3 ...kommentoinut Vauva.fi tai muillakaan vastaavilla keskustelufoorumeilla yhtikäs mistään. Koska koen, että esim. Vauvapistefi ja muut vastaavat ovat pahimpia nettikiusaamisen alustoja, enkä sen tähden halua antaa panostani, en hyvässä enkä pahassa. Ylipäänsä, jos joku kolmas ihminen on millä tahansa foorumilla "nettiteurastuksen" kohteena, pidän sitä kiusaamisena. Oli syy mikä tahansa. Se on väkivaltaa ja siitä kuuluisi saada rangaistus. Sekä osallisten, että sen tahon, joka sen sallii.

4 ...ostanut Instagram -seuraajia tai tykkääjiä. Kuulin ihan asiantuntevalta taholta, että 48% suomalaisista vaikuttajista olisi näin tehnyt. Missä he ovat? Käsi ylös! Miksi valehdella edes itselleen (muista puhumattakaan), että on sen suositumpi kuin mitä on. Ainakin itse olen kohtuullisen tylsä ihminen, enkä koe itseäni mitenkään mielenkiintoiseksi, noin niinkuin isossa kuvassa. Tuskin seuraisin itsekään itseäni, jos olisin joku muu.

5 ...seurannut Instagramissa ketään, jota en oikeasti haluaisi seurata. En käy tykkäämässä kenenkään postauksista vain velvollisuudentunnosta enkä kommentoi sen tähden, että saisin itsekin kommentteja. Siksi varmaan minun Instagramissa tuulee niin kovaa. En vaan halua teeskennellä olevani mitään muuta kuin mitä olen.

6 ...estänyt ketään Instagram -seuraajaa enkä ole siivonnut sitä koskaan "epätoivotuista" seuraajista. Se tuntuisi julmalta. Olen yhtä lailla eläinten kuin Instagram seuraajienkin oikeuksien puolustaja. Jos joku "prinssi", tai "kirurgi" tai "jenkkisotilas" tai "lentokapteeni" haluaa minua seurata, niin seuratkoon. Joskus he laittavat myös yksityisviestiä, joihin en koskaan vastaa tai paina hyväksy -painiketta. Tälläkin hetkellä minulla on 23 sellaista odottamassa poistoa. En kuitenkaan estä heitä. Useimmiten he tosin tajuavat itsekin lähteä..

7 ...polttanut tai edes maistanut tupakkaa - huumeista puhumattakaan. Vastustan isolla veellä huumeteollisuutta ja huumeitten kaupittelua. Jos minun pitäisi piirtää tästä tuntemuksestani jokin kuva, siinä olisi hauta ja sen äärellä itkevä Äiti. Ja haudan päällä riemusta kiljuen tanssiva mies- tai nais -piru Rolex kädessään ja LV olallaan. Tässä kuvassa pirun roolissa on se, joka myy huumeita tai käyttää siitä saatuja rahoja omaan ylelliseen elämään. Huumeet ja siihen liittyvä business aiheuttaa yhteiskunnalle niin paljon pahaa ja suurta surua läheisille.

8 ...kopioinut ideaa Youtube -videon sisällöksi keneltäkään toiselta. Kun sain kuulla tästä syytöksestä, en oikein osannut edes loukkaantua. Se oli niin absurdi. Jos ja kun jäätelö on Valion tuote, ei se tarkoita, että kukaan ei saisi missään yhteydessä edes puhua jäätelöstä. Se syytös oli yhtä kaukaa haettu. Meillä on korkeintaan olleet samat aakkoset käytössä ja siihen se "matkiminen" loppuu. Mikään ulkopuolinen taho ei ole ollut edes inspiraation lähteenä tässä asiassa.

9 ...itkenyt omaa itseäni surkutellen. Herkistyn helposti ja kyynel tirahtaa silmiin lähes päivittäin, mutta en tee sitä itseäni säälien tai itselleni suuttuneena. En ole omien kyyneleitteni fokuksessa, vaan ihmisten hätä, lasten pahoinvointi, heidän oikeuksiensa loukkaaminen, eläinten julma kohtalo jne. saa herkistymään lähes päivittäin. Maailmassa on niin paljon pahaa ja epäoikeudenmukaisuutta, ja sitä on vaikeaa ymmärtää. Olen sen verran reipas ihminen, että minä kyllä pärjään murheitteni kanssa, mutta se oma avuttomuuden tunne, kun ei pysty auttamaan heitä tai niitä, jotka tarvitsevat apua ja turvaa, saa kyllä avattua minunkin kyynelkanavat.

10 ...viestittele miehelleni ja kysele kuulumisia, kun hän on työmatkoilla. Mieheni matkustelee työnsä puolesta kohtuullisen usein ja on tälläkin hetkellä Intiassa. Emme ole koskaan viestitelleet toisillemme näitten matkojen aikana, ellei kyseessä ole jotain tärkeää asiaa. Annan hänelle täydellisen työrauhan ja hän minulle. Jos hän olisi poissa useita viikkoja, saattaisi tilanne olla toinen, mutta silloinkaan langat ei olisi kuumia meidän viestittelystä. Tiedän monta tapausta, jotka pommittavat näissä tilanteissa kumppaniaan tyyliin "Missä oot" "Miksi et vastaa" -viesteillä ja huh, että se on ahdistavaa.Kuvat ovat Lahden satamasta ja ne ovat viime viikonlopulta. Meidän ensimmäinen yhteinen koti puolisoni kanssa oli muuten Ruoriniemessä, joka siintää kuvissa taustalla. Se oli aikaa ennen lapsia <3

PS. Marjukan "En ole koskaan" -postauksen löydät täältä, klik.

Me nähdään taas <3

Seuraa blogiani:

1 kommentti:

  1. Tää oli kiva!! Kohdat 1-5 ja 8 olivat minullakin samat. Sen sijaan itsesääliin vaivun välillä, mutta aika harvoin olen itkenyt sen takia.

    VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.