Musta asu, sitruunahappo -hypetystä ja nolo tunnustus

13.1.2019

Olen siivoojana tissuttelija -tyyppiä ja toisinaan vedän "kaatokännit". Eli siivoilen kotona aina vähän kerrallaan niin, että esimerkiksi siivousrätti, mikrokuituliina ja tiskiaine on jatkuvasti käden ulottuvilla. Pää ei meinaa asettua ja mieli harhailee, jos ympärillä on liian sotkuista. Keskittymiskyky yksinkertaisesti vaatii sen, että ympärillä on kohtuullinen harmonia.

Kun kosmista säteilyä tulee riittävästi maahan asti, siivoan hiki pinnassa muutaman tunnin ajan ja koko kämpän kerralla. Sitä tosin sattuu kohtuullisen harvoin, ja kun se tapahtuu, silloin oikeasti tapahtuu. Se vaatii todellakin oman mielentilansa, enkä ikikuunapäivänä pystyisi siihen vaikkapa kerran viikossa. Tai ylipäänsäkään säännöllisesti.

Sain muutama päivä sitten taas melkoisen puuskan ja todellakin vedin siivouskaatokännit. Se lähti liikkeelle siitä, kun puhdas, just koneesta otettu pyykki ei ollut tuoksunut puhtaalle enää muutamaan kertaan. Miten turhauttavaa on pestä pyykkiä, joka haisee ummehtuneelle heti, kun on kuivunut! Syytin jo miestäkin (koska aina pitää löytää syyllinen) siitä, että hän jättää pyykit liian pitkään koneeseen, mutta hän ponnekkaasti kiisti. Pienen googlettelun jälkeen selvisi, että tunkkainen haju johtunee siitä, että pesukone on likainen ja päätin ensimmäistä kertaa elämässäni (kyllä vaan..) puhdistaa sen kunnolla. Olen minä tietysti tiivisteitä puhdistanut ja ylipäänsä, mitä rätillä voi tehdä, mutta en mitään sen kummempaa.

No ei muuta kuin apteekkiin ostamaan sitruunahappoa. Marttojen mukaan se on oikein hyvä ja ekologinen tapa puhdistaa kodinkoneita. Vedenkeitin, tiskikone ja pyykinpesukone kiiltelee nyt puhtauttaan ja kyllä vaan, pyykit tuoksuivat ihanan raikkailta käsittelyn jälkeen. Syyllinen saatiin paikallistettua eli ummehtunut haju johtui likaisesta pyykkikoneesta (eikä miehestä)! Pussi sitruunahappoa maksoi noin 2 euroa ja ostin sitä pari pussillista. Toinen 100 gramman pusseista meni kokonaisuudessaan pyykkikoneeseen ja siitä toisesta riitti sekä vedenkeittimeen että tiskikoneeseen.

Puhdasta tosiaan tuli, mutta onhan se nyt hiukan noloa tunnustaa, että en ole koskaan aikaisemmin puhdistanut koneita.. Mites te? Te tietysti puhdistatte ne kaikki pari kertaa vuodessa niin, että ne on oikein allakkaan merkattuna? Koska niinhän kotitaloudestaan huolehtivan järkevän ihmisen kuuluisi toimia..

No joo. Ehkä vanha koirakin oppii vielä. Jatkossa joka tapauksessa sitruunahappoa löytyy aina siivouskaapista, oli se sen verran tehokasta ja vakuuttavaa ainetta.

Mutta, asusta pakko sanoa muutama sananen. Aika synkän näköinen asu noin periaatteessa, johon on huulipunalla tuotu pikkuisen väriä ja pienellä kultasomisteisella laukulla hitunen näyttävyyttä. Tykkään joka tapauksessa kokonaisuudesta todella paljon. Olen tänä syksynä/talvena käyttänyt poolopaitaa hurjan paljon, vaikka ei se välttämättä kaikkein imartelevin paita noin leukalinjaa ajatellen olekaan. Lukasehan asiaan liittyen tämä (klik) Naiselon postaus aiheesta! 

Olen käyttänyt tätä Oasiksen poolopaitaa todella paljon ja tykkään sekä sen laadusta, että mallista. Se ei soi päällä, mutta ei myöskään lörpötä ja kaulus on jämäkkää, niin ettei sekään ala lörpöttää parin käyttökerran jälkeen. Näitä poolopaitoja tosin ei enää ole varastossa kuin muutama (eikä kaikkia kokojakaan enää), koska emme saaneet niitä yrityksistä huolimatta lisää. Harmi! Tämä on nimittäin ollut varmasti paras poolopaita evö. Tiedän, koska olen aina käyttänyt poolopaitoja, oli ne muodissa tai ei.

Ja tuo Oasiksen karvaliivi on superkiva myös. Minulla on nimittäin ollut monenlaisia karvaliivejä, mutta ei näin kivaa ja tyylikästä. Se näyttää kohtuullisen aidolta ja on malliltaan ja pituudeltaan just sellainen, kuin sen pitääkin olla.

Yksi mun lemppariasuista kaiken kaikkiaan - simppeli mutta kuitenkin chic.

Nyt sunnuntain rippeitten kimppuun eli oikein ihanaa iltaa ja mukavaa orastavaa uutta viikkoa - Nähdään taas <3

Oasis Keinoturkis Liivi, Business Woman
Keinoturkis Liivi: Oasis (klik tämä näin) - minulla koko XS
Poolopaita: Oasis (eli tämä näin klik) - koko S
Housut: Oasis (loppu)
Kengät: Acne
Laukku: Fendi

Oasis Keinoturkis Liivi, Business Woman
Oasis Keinoturkis Liivi, Business Woman
Oasis Keinoturkis Liivi, Business Woman
Seuraa blogiani:

1 kommentti:

  1. Mä pyöräytän välillä pyykkikoneen 90 asteessa. Se kuulemma kans auttaa tunkkaisuuteen. Niin tyylikäs ja kiva asu taas. Eri pinnat antavat passelia vaihtelua asuun. Kengistä ei varmaan tarvitse mainitakaan, kuinka chic ovat <3 Huippua viikkoa Pia!

    VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.