Visiitti Zsar Outlet Villagessa ja poseerausta Leon kanssa

23.12.2018

Terveisiä Itäisestä Suomesta! Tulimme tänne taas joulun viettoon ja kotiudumme heti alkuviikosta. Aika mahtavaa, kun ei ole ihan älytön kiire, vaan ehtii kunnolla hengähtää ja singahtaa edes hetkeksi irti meidän hektisestä Helsinki -elämästä.

Kuten Instagramin Stories -puolelta jo ehkä huomasitte, kävimme tulomatkalla tutustumassa Vaalimaalle rakennettuun ja hiljattain avattuun Zsar Outlet Villageen. Se muistuttaa aikalailla jenkkien outlet -kyliä, jossa tämä konsepti toimii todella hyvin. Eli isot ja pienet ketjuliikkeet ja muut toimijat myyvät vanhempaa mallistoaan edulliseen hintaan. Ainakin itse olen tehnyt jenkkilöissä superhyviä löytöjä eri outlet -keskittymistä niin Dallasista, Chicagosta kuin Miamistakin.

Suomalaisten kulutustottumuksia on yllättävän vaikeaa muuttaa ja muutokset tapahtuvat hitaasti. Sen osoitti mm. hiljattainen Kauppakeskus Redin avaaminen. Kun siihen tosiasiaan lisätään vielä se fakta, että Zsarissa ei ollut mitään sellaista ylivertaista toimijaa, joka olisi ainakaan minua vakuuttanut kertalaakista, voi edessä olla haastavat ajat. Ohikulkumatkalla voin toki poiketa uudestaan, mutta tuskin lähdemme Helsingistä sinne vartavasten ajaaksemme 1,5 tuntia yhteensuuntaan ja takaisin. Ensivaikutelma ei ollut niin vakuuttava.

Suomalaisten kuluttajien ajankäyttö -suunnitelmiin ei todellakaan ole helppoa sujahtaa ja Zsar otti kyllä ison riskin, varsinkin, kun heidän toimintansa on niin syrjässä kaikesta. Ehkä he tavoittelevat uutta "Keskisen kyläkaupan" kaltaista ilmiötä, näin voisin kuvitella. Ei muuta kuin järjestettyjä bussimatkoja vaan Helsingistä Vaalimaalle ja takaisin, niin siitähän voi ajan kanssa tulla vaikka mitä. Ja tietysti lisää toimijoita, kuten jenkkilöitten outlet-kylissä konsanaan!

Toivottavasti konsepti kantaa ja siinä mukana olevilla toimijoilla olisi kärsivällisyyttä (ja kapitaalia) odottaa, että toiminta vakiintuu ja että me suomalaiset löydämme sinne sankoin joukoin. Ja tietysti, että venäläiset kuluttajat kantaisivat paksut lompakkonsa Zsariin ja muuallekin Suomeen, kuten he tekivät vielä 2000 -luvun alkupuolella öljyn hinnan suosiollisen kehityksen aikaan. Sitten he vaan hävisivät (Itä-)Suomen katukuvasta, ykskaks yllättäen. Maltillinen venäläisten kuluttajien ryntäys olisi erittäin suotavaa, mutta sellaista jyrkkää piikkiä tuskin kukaan, pitkällä tähtäyksellä liiketoimintaansa suunnitteleva toivoo. Kuplat kun on tehty puhkeamaan.

Oletko jo käynyt Vaalimaan Zsarissa? Tai oletko suunnitellut tai ylipäänsä voisitko harkita vierailua siellä?

Täällä idässä siis ollaan, eikä joulu voisi paremmin alkaa! Ihanaa ruokaa, paljon läheisiä ihmisiä, lämmintä tunnelmointia, rentoilua, ulkoilua ja ehkä vähän urheiluakin - niistä on meidän tämä joulu tehty. Sekä siitä, että tänään alkaa Affair -sarjan 4. kausi. Ihan täydellistä <3

Oikein ihanaa ja sopivan rentoa joulua myös Sinulle <3

Sand Copenhagen, FAKE MINK MIX JADE COAT, Business Woman
Tekoturkki: Sand Copenhagen (tämä näin, klik)*
Hattu: KN Collection, Stella hat, klik
Kengät: Acne

*Saatu blogin kautta

Sand Copenhagen, FAKE MINK MIX JADE COAT, Business Woman
Sand Copenhagen, Business Woman
KN Collection, Business Woman
Seuraa blogiani:

3 kommenttia:

 1. Kiinnostavia pointteja! Kävin Zsarissa bloggaajamatkalla joulukuussa ja kirjoitinkin pieniä huomioita. Asun kohtalaisen lähellä mutta tokko tuosta minullekaan ihan kuukausittaista rutiinia tulee. Kiva oli kuitenkin nähdä paikka, miksei uudestaankin piipahtaa.

  VastaaPoista
 2. Minäkin kävin pressimatkalla Zsarissa muutama viikko sitten. Toivon myös, että vetonaula syntyy. Toistaiseksi pidin tunnelmasta, miljööstä ja löytämistäni tuotteista. Aion kyllä keväällä käydä siellä uudestaan. Ehkä olen tottunut Hyvinkään Willan tyyppiseen vähän hiljaisempan meininkiin ;D toivottavasti menestystä siis tulisi, ihana vetonaula rajalla.

  VastaaPoista
 3. No, eipä ole tullut käytyä ja suoraan sanottuna ei paljoa kiinnosta (tulipa suoraan).
  Tuo sinun asusi, takki ja hattu ovat oikein hyvännäköiset! Tekoturkki varsinkin, ihana, ihana :)

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.