Koulutyttö -look

8.9.2018

Terveisiä täältä Itä-Suomesta anoppilasta. Tänään on lauantai ja kuvatkin on noin tunti sitten otettuja eli tuoreilla terveisillä ollaan liikkeellä.

Keli on täälläkin edelleen tosi lämmin, lähes kesäinen. Muut lähtivät mökille (joka on tuossa viiden kilometrin päässä) saunomaan ja uimaan, ja minä jäin tänne anoppilaan kirjoittamaan tätä postausta. Syystä että olen ihan järkyttävän kovassa flunssassa, huoh. Me yleensä juostaan mun miehen kanssa se matka, mutta tällä kertaa en uskalla, vaikka mieli tekisi. Kuvien ottaminenkin tuotti hiukka tuskaa, kun silmät vuotaa ja nenä on punainen kuin jouluporolla.

Viime postaukseen liittyen (eli tähän klik) kiitos kaikille ennakkovarauksen tehneille. Niitä on tullut enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Aikaa on vielä maanantaihin saakka ja sen jälkeen se mahdollisuus sulkeutuu. Keskiviikkona sitten Showroomilla, mutta lue tosiaan speksit edellisestä postauksesta.

Minulta muuten kysytään usein, että mikä on tähän mennessä ollut yllättävintä yritystoiminnassa, kun olen kertonut, että olen tehnyt varmasti kaikki mahdolliset virheet, jotka aloittelija voi tehdä. Tai ainakin tuntuu siltä.. Se on nimittäin se, että business-to-business -markkinoilla ei voi oikein luottaa kehenkään tai mihinkään. Siis niin, että voisi kuvitella, että joku muu taho tai yhteistyökumppani olisi aidosti ja oikeasti kiinnostunut minun yrityksen toiminnasta. Jokainen on lähtökohtaisesti kiinnostunut vaan omastaan ja tavoittelee ainoastaan sen parasta. Älä edes kuvittele mitään muuta! Olen itse toiminut aikaisemmin oikeastaan pelkästään business-to-consumer -markkinoilla, jossa ei todellakaan voi sumuttaa, koska kuluttajansuoja on niin vahva. (Kuluttajansuojahan ei koske niitä tilanteita, kun yritykset asioivat keskenään - tätä ei yllättävän usein ymmärretä.) Tälläkin hetkellä minulla on yksi iso laatikko jossain kadoksissa Lontoon ja Helsingin välillä, eikä siitä ole (minun lisäkseni) kiinnostunut yksikään taho - ei lähettäjä, eikä kuljetusfirma. Saan joka suunnalta eri tietoa, mihin pitää olla yhteydessä ja tuntuu, että minä olen se syypää, että näin on käynyt. Kaiken huippu oli se, kun tämä kuljetusfirma oli sitä mieltä, että minun lasku on myöhässä (totta, näin kyllä on), vaikka ovat (helv...tti soikoon) hukanneet koko paketin! Enhän minä sellaista suostu maksamaan, hitto soikoon! Ja nyt sitten selvittämään, että miten tämä korvausprosessi oikein pitäisi hoitaa.. Kun olisi niin paljon tärkeämpääkin puuhaa.. Yrittäjän arkea puuh!

Oli kyllä tosi ihanaa tulla tänne Itäiseen Suomeen pienelle lomareissulle ja ottaa vähän etäisyyttä Helsinkiin ja hiukka kaoottiseen arkeen. Ai niin ja ensi viikon perjantaina meidän pikku pariisitarkin saapuu takaisin kotiin. Kesä meni hujauksessa, eikä me valitettavasti päästy kertaakaan käymään hänen luonaan Pariisissa. Arvaatteko miksi! No siksi, kun hän ei halunnut! Hän totesi, että hänellä on niin paljon uusia ihania ystäviä ympäri maailmaa, että hän ei yksinkertaisesti raaski "uhrata" aikaansa meille. Ymmärrän hyvin, totta kai <3 Mennään syksymmällä käymään yhdessä Pariisissa, kun hänkin on täällä takaisin.

Asusta vielä muutama sana. Nyt kun kelit on viilenneet sitten intiaanikesän, tekee mieli laittaa jotain lämmikettä mekon päälle. Ja tietysti myös ihan vaihtelun tähden. Harvard College -paidan alla on tämä Ditsy Kukkamekko (klik). Se on tismalleen samanmallinen kuin aikaisemmin postaamani tämä mekko. Tuo Harvard University -paita on puolestaan miehen tuliainen minulle, kun hän oli työnsä puolesta vierailulla Harvardin Yliopistossa. Halusin nimenomaan tämmöisen paidan, se on jotenkin niin cool :)

Jatkan nyt taas parantelua - näkisittepä mun silmät, jotka vuotaa solkenaan.. Mukavaa viikonlopun jatkoa just Sulle <3

Business Woman Helsinki
Mekko: Oasis, Ditsy Kukkamekko (klik) - koko 36
College: Tuliainen Harvard Universitystä
Kengät: Adidas Gazelle (klik nämä näin)*
Laukku: Oasis, Steffi Satchel (klik)

*Mainoslinkki

Business Woman Helsinki
Steffi Satchel Laukku, Oasis Finland


Seuraa blogiani:

2 kommenttia:

 1. Miten ihania kuvia! Toivottavasti paranet pian - ja hei, mä niin tiedän nuo yrittäjän arkiongelmat! Mulla meni yks asiakasyritys konkurssiin keväällä ja katosi taivaan tuuliin toista tonnia rahaa... Minkäs siinä sitten teet, kun ei mistään niitä laskutettua rahoja saa tehdystä työstä. Piti ja pitää edelleen vaan kahta kauheammin tehdä töitä, että sais kirittyä nekin menetyt lantit. Tällaista tää on ja silti sitä ei muuhun vaihtaisi! Paljon tsemppiä sinnekin, I feel you! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei.. Konkurssitilanteessa etuoikeudettomille saataville jää harvoin mitään tilitettävää, siis sellaisille, joilla ei ole saatavilleen mitään vakuutta. Sekään ei paljoa lohduta, että onhan nämä opettavaisia tilanteita, kun niistä pitää maksaa omasta pussistaan. Tylsää ja NIIN epäreilua tehdä työtä, josta palkka jää saamatta!! Mutta toisaalta yrittämiseen sisältyy riskejä, mitä palkkatyöhön harvoin liittyy ja se kai tekee tästä niin mielenkiintoisen - paljon mahdollisuuksia, mutta myös niitä "vaaranpaikkoja".

   Kiitos Mia <3 Empä muista, milloin olisin ollut viimeksi kuumeessa, mutta nyt sekin iski minuun.. Ihanaa viikonloppua ja ensi viikolla nähdään :)

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.