Suosikkiasusteet / Pari ajankohtaista asiaa / Näissä olen superhuono -haaste

23.9.2018

Nyt on kyllä niin "tabula rasa" -tunne.. Mielessä pyörii yhtenään mielenkiintoisia aiheita, mistä pitäisi kirjoittaa, mutta just nyt ei tule niistä ensimmäistäkään mieleen.. Mennään siis ihan fiilispohjalta eli mitä just nyt on mielen päällä.

Ihan ensimmäiseksi täytyy fiilistellä uutta kauppakeskus Rediä, joka mielestäni vei pääkaupunkiseudun ja varmasti koko Suomen kauppakeskukset aivan uudelle levelille. Onhan se ihan hiton sokkeloinen ja ottaa varmasti aikansa, että sen hahmottaa kunnolla ja että sitä oppii käyttämään, mutta just se sokkeloisuus onkin minun mielestäni se "juttu". Se ei todellakaan ole kuin Itis tai Jumbo (joitakin esimerkkitapauksia mainitakseni), joissa kaupat on rakennuksen reunoilla ja välissä on valtava aukio tyhjää tilaa, vaan kaupat on lähekkäin ja vähänkin isommalla aukealla paikalla on joko kahvila tai joku salaattibaari. Ihanan tunnelmallista! Näin esimerkiksi pankkiautomaatin, mutta jos pitäisi opastaa, niin en kyllä yhtään hahmota, missä sen näin. Ja huom - Olen käynyt siellä jo useamman kerran..

Toinen paljon askarruttanut ja puhuttu asia on koulujen Move-testit, jonka vuoksi (?) nuori espoolainen koululainen menetti henkensä. Sehän on todellakin jotain aivan järkyttävää ja ymmärrän oikein hyvin, että Wilma alkoi laulaa viestejä, joissa huolestuneet vanhemmat vaativat testien poistamista kouluilta. Jää varmasti ikuiseen pohdintaan, olisiko nuori poika edelleen elossa, jos testiä ei olisi ollut.. Siihen meistä yksikään ei varmuudella pysty sanomaan oikeaa vastausta. Move-testi oli ainakin minulle aivan tuntematon käsite ja kuulin koko testistä ensimmäisen kerran vasta tämän kuolintapauksen uutisoinnin yhteydessä. En oikeasti ymmärrä, ketä ne testit palvelevat ja miksi niitä kouluilla tehdään. Mitä ne mittaa ja miten näitä testien tuloksia hyödynnetään kouluilla? Tulee ihan cooperin -testi mieleen omilta kouluvuosilta, joka sekin oli ihan hölmöläisten hommaa. Eihän niitä varten mitenkään valmistauduttu koulun liikuntatunnilla, ne juostiin ihan kylmiltään. Ymmärtäisin niiden funktion paremmin, jos niitä varten olisi harjoiteltu ikäänkuin ne tähtäimessä tai että tulosta olisi jotenkin hyödynnetty oman kehittymisen kannalta.. Jäi ikuiseksi arvoitukseksi sekin, kun en silloin tajunnut niitä kyseenalaistaa. Ai niin, mikä on Sinun ennätys Cooperin -testissä? Meikäläisen ennätys on 12 min (hahahhaa). Eli siis summa summarum - Jyrkkä EI Move-testeille, ellei niiden funktiota ole todella hyvin perusteltu nimenomaan oman kehittymisen kannalta!

Urheilusta tuli mieleen, että mun ranteessa ei tätä nykyä juuri muuta ole kuin Fitbit Versan älykello, jonka sain PR-näytteenä joskus viime keväänä. Olen ihan täysin koukuttunut siihen, koska se oikeasti motivoi meikäläistä liikkumaan ihan eri tavalla kuin oikeastaan mikään aikaisemmin. Sen motivoimana käyn säännöllisesti lenkillä (mitä en ole pitkään aikaan tehnyt) ja se puolestaan on motivoinut aina vaan kovempiin ja kovempiin suorituksiin. No, aikalailla amatöörin tasolla ollaan, mutta ollaampa kuitenkin. Tykkään erityisesti intervalli -tyyppisestä harjoittelusta, jossa on yhdistettynä matalasykkeinen lenkkeily ja maksimisykkeellä tehty porrastreeni. Ja näitä sitten vuorotellen. Itse asiassa olen ihan koukussa siihen settiin ja ai että, miten kiitollinen siitä tunteesta olenkaan. Eli tämmöisen positiivisen kierteen sai tämä ranteessa oleva musta mötikkä aikaan!

Ai niin, tekisi mieli osallistua myös blogeissa pyörivään "Missä olen huono" -haasteeseen, mutta jotenkin en ole saanut funtsittua sellaista mielenkiintoiselta kuulostavaa sisältöä aikaiseksi. En vaan ole sellainen tyyppi, joka miettisi huonoja puolia (joita todellakin löytyy, älkää siitä olko huolissanne, heh) tai sitten niitä on niin paljon, että niiden rajaaminen vain muutamaan, olisi aika haasteellista. En vaan yksinkertaisesti saa siitä aiheesta mielekästä otetta. Jos nyt yhden mainitsisi, niin olen todellakin surkea erottamaan vasemman ja oikean toisistaan. Se ei vaan ole koskaan luonnistunut.. Aina pitää miettiä VOLVOa, jossa V on vasemmalla ja O oikealla.. Mutta onhan se nyt ihan älyttömän noloa. Toinen voisi olla se, että teen superpaljon töitä (itse asiassa melkeinpä kaiken valveillaoloajan), mutta eihän se aina ihan tehokkainta mahdollista ajankäyttöä ole. Siihen on tultava muutos tai muuten loppuu happi liian aikaisin.. Kolmas huono puoli on se, että en osaa näytellä yhtään, jos olen jostain asiasta erimieltä. Se on vaan kakistettava ulos, rehellisesti ja suoraan. Ja siitä ei kyllä aina tule kehuja.. Varsinkaan, jos kuuleva osapuoli on heikolla itsetunnolla varustettu, usein vähän vanhempi herrahenkilö ja argumentoinnin aihe on jokin ammatillinen issue. Itse asiassa silloin minulla ei usein ole suodatinta laisinkaan, koska osittain myös ärsyynnyn näistä Besser-Wissereistä, varsinaisista kaikkien alojen asiantuntijatyypeistä, joitten kanssa ei ole hyväksyttävää olla eri mieltä.

Olishan noita näköjään vaikka kuinka paljon, jos niitä alkaisi (lue: kehtaisi) luetella.

Muutama sananen vielä näistä kuvista. Niissä on siis tämänhetkiset suosikkiasusteet tosiaan kuvattuna. Tykkään myös superpaljon tuosta neulehameesta, joka on vaan niin ihana päällä - ei paina eikä purista mistään kun on sellaista tukevaa neuletta. Se on Oasiksen ihan uusinta mallistoa ja löytyy verkkokaupasta täältä näin, klik. Halusin sen pariksi yhdistää vähän maskuliinisemmat Dr. Martinsin army -henkiset rouheat saappaat, jotka muuten ostin Kauppakeskus Redin Carlssonin liikkeestä avajaispäivänä -30% alehintaan. Vihdoinkin sain ne, kun olen suunnitellut jo pitkään niiden hankintaa ja vieläpä hyvään alennushintaan. Voi että miten hyviä löytöjä Redistä tekikään näin avajaisviikonlopun aikana, toivottavasti pääsitte hyödyntämään!

Mitäköhän vielä.. No, tulihan sitä tässäkin. Kummasti se tyhjä taulu täyttyy, kun vaan aloittaa :) Kuullaan taas - energistä uutta viikkoa sulle toivottaen!

Laukku: Chanel Boy
Kello: Fitbit Versa*
Saappaat: Dr. Martens
Hame: Charlotte Neulehame (koko S), Oasis (klik)

* Fitbit Versa saatu PR-näytteenä

Charlotte Neulehame, Oasis Finland
Charlotte Neulehame, Oasis Finland
Charlotte Neulehame by Oasis Finland
Charlotte Neulehame by Oasis Finland
Dr. Martens Boots, Business Woman Helsinki

Seuraa blogiani:

4 kommenttia:

 1. Kiitos energioista, tulevat koeviikolla tarpeeseen, kun neljänä iltanakin on menoja. Jos hyvin käy, niin pääsen piipahtamaan huomenna Redissä, varmasti hieno ja monella tavalla erilainen kokonaisuus kuin täkäläiset kauppakeskukset. Vihkisormuksesta on helppo muistaa vasen, välillä minullakin takkuaa oikean ja vasemman erottaminen. Työnteko on meikeläisenkin isoimpia vikoja, koiran rajoittaa sitä nyt ihan tosissani, vähempi saa riittää välillä. Onneksi on harrastuksia, jotka vievät ajatukset muualle. Kaunis hame jakivat kengät :)
  Mukavaa viikkoa koko perheelle!
  Terveisin Piirua vaille 2,5 km seiskalla kuupperissa painaltanut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Pauska :) Ai sinunkin pitää tarkistaa vasen ja oikea - ei kivaa, vaikka siinä mielessä onkin kivaa, etten ole ainoa :D
   Aika kovan tuloksen olet painanut Cooperissa!! Minun enkka on tosiaan se 12 min :D

   Poista
 2. Oi, mä haluun kanssa noi saappaat! :D Täällä alkaa tänään myös lenkkeily, jotta ensi vuonna ollaan paremmassa kunnossa mitä nyt.

  Ihanaa alkanutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä Dr Martensin saappaat on ihan klassikot!
   Lenkkeily on siitä kivaa puuhaa, että harjoittelun tulokset näkyy kohtuullisen pian ja kunto nousee kohisten. Vartalon muutokset tuleekin sitten hiukka pitemmällä viiveellä, eikä se sais tietty syödä motivaatiota.. Siinähän se haaste vissiin piilee, kun tuloksista pitäisi saada todisteita jo ekan lenkin jälkeen :D

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.