Näin oma kännykkä VALEHTELEE minulle! Ja muutama merkityksellinen kännykkäkuva

26.9.2018

Ajattelin ensimmäistä kertaa evö tehdä postauksen, jonka kuvat on siirretty käsittelemättöminä, semmoisinaan suoraan puhelimesta. Tai no, ei ihan suoraan, vaan Dropboxin ja Flickr´n kautta. Siinä mielessä suoraan, että yhtäkään kuvaa ei ole käsitelty yhtikäs mitenkään - ei valoa, kirkkautta, terävyyttä tai muitakaan hienosäätöjä.

Kun otan kameralla kuvia ja siirrän ne sieltä eteenpäin, ne siirtyvät säilöön pilven päälle Dropboxiin. Ja sieltä edelleen kaikki blogikuvat Flickr´n sivustolle. En tiedä miksi, mutta jos siirrän kuvat suoraan Dropboxista tänne bloggerille (jonka alustaa siis käytän), kuvat näyttävät todella rakeisilta ja huonolaatuisilta. Tämän postauksen viimeisestä kuvasta näet eron eli niistä ensimmäinen on siirretty suoraan Dropboxista ja toinen on ladattu ensin Flickriin ja sieltä tänne Bloggeriin.

Onko nämä tuttuja reittejä Sinulle? Ja miten Sinä siirrät kuvat tänne blogiin, olisi kiva tietää?

Jostain syystä koen, että kännykkäkuvia ei voi oikein hyödyntää muutoin kuin Instagramin Story -osiossa, jonne lätkin kuvia ja videoita kyllä aikalailla semmoisenaan, fiilispohjalta. Tykkään itse katsella eniten "real life" -tyyppisiä Stooreja ja niitä itsekin sinne tuotan - sellaista matskua, jota ei oikein kehtaa muualle laittaa, koska ne säilyvät siellä vain sen 24 tuntia.

Minun kännykkä on Honor 8 -mallia, joka on mielestäni edelleen ihan ookoo kamerana. Tosin etukamera tuottaa luokattoman huonoa materiaalia, koska olen sitä tahtomattani vahingoittanut jossain yhteydessä. Tiiä sitten missä.. Mutta se puhelimen puoli, se on suorastaan pelottava! Se on saattanut meikäläisen niin monta kertaa noloihin tilanteisiin, että jo vallan kunnianloukkauksesta tekisi mieli syyttää jotakin muuta tahoa kuin itseä. Minun ärsyttävä, välttämätön puhelin nimittäin valehtelee, kuka soittaa. Se väittää, että se edellinen, joka minulle soitti, soittaa uudelleen. Ihan siinä ruudussa lukee nimeltä, että esim. puoliso soittaa, vaikka soittaja on joku aivan muu. Mietippä itse, kun olet just vääntänyt puolison kanssa jotain arkista elämän dilemmaa ja 5 minuutin kuluttua puhelimen ruudulla lukee, että hän soittaa uudelleen. Miten sinä vastaisit siinä tilanteessa puhelimeen? Minun vastaukset on luokkaa: No mitä nyt TAAS! Tai "Moikka Rakas" Tai kun systeri soittaa, kysyn suoraan heti samantien, ilman vastausproseduureja, että "Mitä Nakku?". Tämmöinen hiukka nolo retrotermi jostain 80-luvun alusta, jolla pojat meitä tyttöjä kutsui (tai haukkui).. Ja luurin toisessa päässä onkin asiakas tai yhteistyökumppani tai joku muu.. Auts! Hävettää niin että veret seisahtaa tässä miettiessäkin! Puhelin ei tee sitä joka kerta ja sen tähden olenkin mennyt lankaan noin kymmenkunta kertaa ja jokaikinen kerta se on ollut aivan hirvittävän järkyttävän noloa. Kun on niin monta kertaa tullut jymäytetyksi, vastaan nykyään joka ikiselle soittajalle omalla nimellä, koska en luota puhelimeen enää ollenkaan. Tosin enää viime aikoina tätä valehtelua ei ole tapahtunut eli kyllä se on sen verran älykäs laite, että se ei enää viitsi pelleillä meikäläisen kanssa. Siirtynyt varmaan jollekin toiselle tekemään jäyniään.. Niin ja yhteystietojakin se hävittää, erityisesti niitä, joille en ole vähään aikaan soitellut. Aivan outo värkki on tämä meikäläisen "äly"puhelin.

Onko muille sattunut vastaavaa? Kukaan ei tunnu tietävän, mistä nämä ongelmat johtuu..

Pitäisi siis hankkia uusi puhelin, mutta kun se on niin hiton isotöinen juttu. Se kun on melkoinen tietopankki ja henkilökohtainen serveri sun muuta.. Ja arvatkaapa vaan, onko jokaisen aplikaation salasanatkaan tallella..

Mitenköhän tämä menikin tämmöiseksi kovin tietoteknis -painotteiseksi tämä meikäläisen jutustelu. Suunnittelin kirjoittavani mm siitä, että Oasis on mukana ensi viikonlopun Ystävämyynneissä Vantaan Fashion Centerissä - tulkaahan mukaan! Tapahtuman Facebook -sivuilta löytyy enemmän tietoa eli täältä näin, klik. Ollaan siellä PopUp -alueella.

Toinen asia, mistä suunnittelin kirjoittavani, oli se, mitä jouduin eilen näkemään omin silmin. Omalla kotikadulla. Ja piti soittaa poliisille siltä istumalta.. Onneksi meidän juniori ei sitä nähnyt, enkä sitä myöhemminkään hänelle kertonut. Hieman oli pelkokerrointa ilmassa, kun olimme illan ja yön kahdestaan kotona..

Palataan siihen seuraavassa postauksessa, koska haluan keskustella asiasta laajemminkin. Nähdään me vaikka siellä Vantaalla Fashion Centerissä viikonloppuna. Ja jos ei, niin täällä sitten viimeistään <3


^Jostain syystä näitä kahvilakuvia on kertynyt puhelimeen runsain määrin. Harvoin niitä tulee kuitenkaan jaettua.. Kuva yhdestä suosikeistani eli Torrefazione -kahvilan tarjoiluista.

Business Woman
^Nämä ovat vihdoin valmiita, kun tytärkin on kotiutunut kesän jälkeen Pariisista. Hänhän ei suostunut ylioppilaspäivänä kampaajalle (äiti teki kampauksen), ei meikkaajalle (koska ei haluaisi käyttää ollenkaan meikkiä) eikä myöskään ammattikuvaajalle. Tässä siis meidän versiomme Kiitos -kortista. Ai niin - olenkohan kertonutkaan, että hänen lakkinsa on 90-luvulta!!
Business Woman
^ Vessaselfieitäkin löytyi kännykästä muutama..
Taidetta Kalasatamassa, Business Woman
^Aika puhuttelevaa taidetta tallentui kameralle.
Tony Molly -lanseeraus, Business Woman
^Etelä-Korean myydyin kosmetiikkabrändi Tonymoly saapui myös meille Suomeen ja heidän hauskoja tuotteitaan on alkanut ilmestyä kauppoihin - oletteko noteeranneet? Yksi sarjan menestystuotteista on tomaattipurkkiin kätketty kasvonaamio, jota myydään maailmalla yksi joka 15. sekunti. Yllä ja alla kuva heidän lanseeraustilaisuudestaan muutaman viikon takaa.

^Tämä kuva on siis kännykästä siirretty Dropboxiin ja ladattu sieltä suoraan Bloggeriin. Kuva on mielestäni kovin rakeinen ja näyttää heikkolaatuiselta.
Tony Molly -lanseeraus, Business Woman
^Sama kuva eli kännykällä otettu ja siirretty Dropboxin kautta Flickriin. Ja sieltä edelleen Bloggeriin. Kuva on huomattavasti terävämpi.
Seuraa blogiani:

5 kommenttia:

 1. Auts miten arvaamaton puhelimesi onkaan! Kaikki bloginii kuvat on jo useamman vuoden ajan otettu joko kännykällä tai pädillä, en jaksa säätää enää sen kummemmin piuhojen tai muistikorttien tai ohjelmienkaan kanssa. Ihania kuvia kaunottarestanne, toivottavasti koe meni hienosti :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoista touhuilua on kyllä noitten kuvien kanssa ja monta osoitetta ennenkuin ne päätyvät tänne blogiin :) Uusimpien kännyköiden kamerat alkaa olla tosin jo niin hyviä, että kohta pärjää jo melkeimpä sillä, saa nähdä.

   Meidän neitokainen kävi siis uusimassa ranskan yo-kokeen ja tällä kertaa se meni oikeastaan niin hyvin kuin se voi mennä, ottaen huomioon että hän ei siihen juurikaan valmistautunut. No, muuta kuin puhumalla Pariisissa koko kesän ranskaa ja lukemalla monta ranskankielistä kirjaa, eli aika hyvinhän hän oli siihen valmistautunut :D

   Mukavaa syksyn alkua Pauska :)

   Poista
 2. Onpa ikäviä tilanteita! Yritin katsoa mikä puhelin itselläni on, taitaa olla myös Honor...oli nimi kulunut pois eikä nämä asiat niin kiinnosta että muistaisin. Mutta, ei onneksi ole ollut samaa ongelmaa.
  Käytän tosi harvoin blogissa puhelinkuvia, kuvaan aina sillä pienellä Olympuksellani. Siirrän ne koneelle suoraan muistikortilla, ja sieltä kansioon, mistä blogiin. Kamerasta siirrän kuvat puhelimeen wifin välityksellä, mikä on superkätevää. Instassa käytän lähes aina puhelinta ja siirrän kuvat suoraan käsitttelemättöminä kuvakansiosta instaan. Tämä on toiminut ihan hyvin.
  Toinen asia on se, että haluaisin ja olen suunnitellut siirtyväni Huawein superkameramalliin paremman kameralaadun vuoksi, mutta kun se siirtyminen on niiiiiin hankalaa.
  Arvostan sitä, että tyttärellesi 'kelpasi' sinun laittamasi hiukset eikä halunnut meikkaajaa - hän on niin kaunis omana itsenään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Maarit! Minun puhelin on todellakin Horror Honor, joka iskee heti, jos en käyttäydy kunnolla. Eli puhelimeen pitää vastata kohteliaasti tervehtien ja ystäviin täytyy pitää yhteyttä - muuten tulee rankkua.

   Sekin on muuten jännää, että käyttöjärjestelmästä toiseen siirtyminen on lähes mahdotonta eli pakko pysytellä Androidissa seuraavankin puhelimen kanssa. Kyllä minäkin olen Honoria edelleen suunnitellut, koska kamera ja kuvien laatu alkaa olla aika priimaa.

   Totta muuten, että täytyy kyllä arvostaa sitä, että meidän neito kelpuutti minut äitinä laittamaan itsensä ja kuvauttamaan tärkeänä päivänään <3 Me vanhempina ajattelimme niin, että olisi kiva laittautua kerrankin, koska kyseessä oli tosiaan tärkeä päivä ja kuvat jäävät elämään forever. Mutta toisaalta, sellainen hän on, niin miksipä sitä hänen syvintä olemustaan pitäisi muuttaa yhden päivän tai kuvien tähden..

   Poista
 3. Näytätpä Pia tosi hyvältä Tonymoly kuvassa. Ja mikä ihana mekko! Samoin tuo leopardi <3

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.