Kesän käytetyin mekko ja pari muutakin "asiaa"

5.8.2018

Muutama sana päivän polttavimmasta aiheesta eli säästä: Onhan säitä pidellyt. Ja huh hellettä. Tämä kuluva kesä on ollut kyllä melkoista helletykitystä. Vaikka meillä on uusi talo, ja laitteet niinkuin pitääkin, on kotona ollut välillä jopa sietämättömän kuumaa. Meillä on jäähdytyslaite ylimmässä kerroksessa, mutta ei se juurikaan jäähdytä muita kerroksia.. Ja kun se on huutanut taukoamatta koko kesän, alkaa jäähdytysnesteet olla kai vähissä, koska teho ei ole enää sellainen kuin pitäisi. No, kyllä se tästä vielä kylmenee, se on varmaa!

Santorini Kietaisumekko, Oasis Finland

Pakko vielä nostaa esiin toinen päivän polttava puheenaihe eli se Sipoon henkirikos, jota varmasti moni teistä on seurannut henkeään pidätellen. Mikä ajaa normaalit, työssäkäyvät, tasapainoisilta ulospäin vaikuttavat ihmiset hulluuden ja raivon partaalle niin, että ollaan valmiita aivan äärimmäisiin tekoihin? Tiedättekö, mikä minulle tuli ensimmäisenä mieleen, kun kuulin, että sekä uhri että ampuja ovat olleet saman tiimin jäseniä eläkevakuutusyhtiössä? Syitä on varmasti monia, mutta itselläni tuli lähes vaistonvaraisesti mieleen tulospalkkiot! Toimiala, jossa tuotot tehdään rahan avulla eli mitä enemmän teet rahalla rahaa, sen paremmat bonarit. Ja raha, jos mikä, katkeroittaa ihmisiä ja erityisesti sen epäoikeudenmukaisena koettu jakotapa, jota tulospalkkiot poikkeuksetta työyhteisössä edustavat. Niin on ollut ennen, niin on nyt ja niin tulee olemaan niin kauan kuin tulospalkkiot on sallittuja. Ne saavat niin paljon pahaa aikaiseksi työpaikoilla, koska niitä vaan ei yksinkertaisesti voi jakaa niin, että työyhteisö kokisi sen oikeudenmukaiseksi ja reiluksi. Ja kun tyyppi yksin pyörittelee kaikkea katkeroitumiseen johtaneita syitä ja synkkiä ajatuksia yksin asunnossaan, ei puhu eikä pukahda niistä kenellekään, niin siinähän sitä sitten ollaan - sadeviitta päälle ja kohden Sipoota. Tätä lopputulosta ei ratkaistu Maolin taulukosta opituilla matemaattisilla kaavoilla, eikä se ollut kyllä ydinfysiikkaakaan. Ne hän taisi osata, mutta ei osannut puhua ja avautua  omista katkerista mietteistään..

Santorini Kietaisumekko, Oasis Finland

Ensi viikolla meilläkin pyörähtää arki oikein kunnolla käyntiin, kun lomat loppuu ja koulut alkaa. Odotan sitä jo ihan innolla! Ollaan nimittäin grillattu ihan liikaa, syöty ulkona ja herkuteltu kahviloissa.. Enkä ole liikkunut tarpeeksi, koska nämä helteet. Minähän en tietysti itse ole syypää, vaan ymmärräthän nyt varmasti: ne on nämä helteet (hehhehee..)

Ja lopputulos on se, että en viihdy ollenkaan tässä omassa kropassani just nyt - ihan liikaa sellaista löysää kesälöllöä. Se on kuulkaas just nyt projekti numero yksi! Jos Sinullekin on kerääntynyt (helteistä johtuen, heh) ylimääräisiä kesäkiloja, niin eiköhän karisteta ne yhdessä pois niin että syyskuussa ne on enää muisto vain. Itse karistan ne lenkkeillen, se on minun tapani. Mites sinulla, mikä on sulle sopivin keino ja minkä lupauksen teet itsesi kanssa? PS. Ei kannata päästää niitä kertymään..

Santorini Kietaisumekko, Oasis Finland

Kesähelteet on pistäneet myös vaatekaapin aikamoiselle koetukselle, ainakin minulla. Muutamat yksilöt on nousseet suosikeiksi ja tämä Santorini Kietaisumekko (klik) on kyllä pelastanut ne tilanteet, kun on pitänyt laittaa päälleen jotain vähän nätimpää. Sillä on hoituneet monet kaupunkireissut ja kyläreissut sun muut tässä viimeisten muutaman viikon aikana. Ja syksyn tullen se on helppo yhdistää vaikka tummansinisen neuletakin tai jakun kanssa. On kuulkaas mukava päällä, ei paina eikä purista mistään ja häivyttää kivasti kesän ylimääräiset kilot taidokkaalla tavalla yhdistää edusta ja yksivärinen seulusta.

Santorini Kietaisumekko, Oasis Finland

Kävin muuten eilen lauantaina ihan superhyvällä lenkillä vanhan Herttoniemen pururadoilla. Siellä on mukavat portaat, joissa on vähän reilu 200 askelmaa ja niitäkin me puuskutettiin neljä kertaa ylös. Ai että miten mahtava tunne jälkeenpäin ja oikein tunsi, kun kesärasvat sai kyytiä! Tykkään myös lenkkimaastoista, joissa on kaupungin rakentamia "ulkokuntosaleja" - ne terävöittää mukavasti lenkkiä.

Eipä oikeastaan muuta tällä kertaa. Me lähdetään taas pikareissulle Lahteen ja illalla meille tuleekin yövieraita, joten kotia pitää hiukka ehostaa ja jotain kivaa voisi leipoa, kun on kerrankin hyvä syy. Kun riittävästi lenkkeilee, voi herkutella silloin tällöin.

Kuullaan taas <3

EDIT 13.8: Mekkoja on varastossa enää kokoja XS ja S.

Santorini Kietaisumekko, Oasis Finland
Mekko: Santorini Kietaisumekko (S-koossa) eli tämä näin, klik
Korkkarit: River Island (Tallinnasta)
Korikassi: Viime kesän ostos Kroatiasta
Arskat: Karl Lagerfeld (saatu)
Älykello: Fitbit (saatu)

4 kommenttia:

 1. Tosi kaunis mekko ja menee ympäri vuoden. Minäkin menen tästä kohta salille niin voidaan sitten hyvällä omalla tunnolla nähdä jossain kahvilassa ;)

  VastaaPoista
 2. Ihana asu! Sinisiä sävyjä, mekko, kengät, kassi. Ottaisin kaikki :)
  Helteet ovat olleet kyllä hyvä syy - tekosyykin olla urheilematta. Olen sentään jaksanut venytellä ja tehdä muutaman joogaliikkeenkin silloin tällöin :)

  VastaaPoista
 3. Tuo on niin paras mekko, itselläkin kesän käytetyimpiä!

  VastaaPoista
 4. Mekin aloimme täällä Naantalin kotona viime kesänä harkita jonkunlaista jäähdytyslaitetta, oli kyllä sen verran tuskaiset helteet. Tosin heti kun viilenee niin sen unohtaa miten kuuma sitä olikaan. Jos ensi kesä on kuitenkaan yhtään kuin edeltäjänsä niin pitäisi varmaan jo varautua. Ihana tuo kietausumekko!

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.