Ystäväkirja parhaasta ystävästä

14.3.2018

Muistan, kuinka ala-asteella oli pulpetissa ystäväkirja, joka joko odotti täyttämistä tai se oli lähdössä minulta kiertoon luokkakamuille. Yläasteella ystäväkirjat vaihtui teinikalenteriin ja muistiinpanot muuttui enemmän päiväkirjamaisiksi tuherruksiksi. Ainakin oma teinikalenteri oli niin täynnä tekstiä, kuin siihen pieneen tilaan sai ikinä mahdutettua. Ja nyt ne on kaikki hävinneet! Ne aarteet, jotka silloin lapsena ja teininä oli lähinnä turhaa roskaa..

Sain pari viikkoa sitten kustantajalta (Readme.fi Oy) nostalgiaa herättäneen Ystäväkirjan, jonka on kirjoittanut ystäväni, toimittaja, LCF Life Coach Riikka Hollo yhdessä ystävänsä Mari Päiväniemen kanssa. Tässä Ystäväkirjassa ei ollakaan kiinnostuneita ystävistä sen sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan ystävistä tärkeimmästä eli omasta itsestä. Tämä Ystäväkirja on kirja, jonka jokainen kirjoittaa oikeastaan ihan itse ja jossa kirjailijat toimivat lähinnä "ajatteluttajan" roolissa ja ohjaavat meitä miettimään ja oivaltamaan ja lopulta kirjoittamaan Minun kirjani.

Vaikka tähän kirjaan en tule koskaan saamaan takaisin niitä lapsena ja teininä kirjoitettuja mietteitä ja ajatuksenvirtaa, täytyy yrittää muistaa, että tämä nykyinenkin päivä muuttuu huomenna historiaksi, puhumattakaan vaikka 20 vuoden aikajänteestä. Vaikka tämän päivän ajatuksien kirjaamisella ei tuntuisikaan olevan merkitystä juuri tällä hetkellä, ne voivat ajansaatossa muuttua kullaksi niin itselle kuin läheisille.

En aio kirjoittaa tätä kirjaa tänään enkä edes tällä viikolla. Enkä välttämättä edes tänä vuonna. Mutta aloitan sen nyt ja kirjoitan aina kun tuntuu siltä. Tai kun kaipaan irtiottoa tästä älyttömästä arjen kaaoksesta. Koska oman itsensä (henkisen) kehityksen edellytys on, että opettelee ensin tuntemaan itsensä.

Aika ihana lahjaidea vaikka omalle ystävälle <3

Minun kirjani Ystäväkirja, Mari Päiväniemi ja Riikka Hollo
Minun kirjani Ystäväkirja, Mari Päiväniemi ja Riikka Hollo
Minun kirjani Ystäväkirja, Mari Päiväniemi ja Riikka Hollo
Seuraa blogiani:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.