Me lähdetään kesällä Pariisiin, koska meillä on siihen hyvä syy!

27.3.2018

Meillä on eletty jännää kevättä. Esikoinen on nimittäin osallistunut kevään yo-kirjoituksiin, tai no, hän itse asiassa aloitti ne jo viime syksynä. Silloin hän suoritti enkun ja ruotsin ja loput nyt kevään aikana.

En todellakaan ole mikään superäiti, joka olisi perillä kirjoitusten joka detaljista, koska esikoinen ei ole oikeastaan koskaan kaivannut apua koulujuttuihinsa. Eikä oikeastaan juuri muutenkaan.  Hän on ihan erilainen kuin kuopus, jonka kanssa pänttäämme jokaisiin kokeisiin ja testeihin yhdessä, käsi kädessä. Siinä missä esikoinen arvostaa kavereiden kanssa vietettyä aikaa, kuopus on kiinni meissä vanhemmissa. He ovat kyllä niin erilaisia tapauksia <3

Eilen maanantaina oli viimeiset kirjoitukset ja tänään eletäänkin jo aikalailla vapaampaa aikaa. Hän ei aloita pääsykokeisiin pänttäämistä, koska on päättänyt viettää välivuoden. Tässä asiassa hänen päätään on ollut turha kääntää, vaikka olemmekin yrittäneet tuoda asiaan monta eri näkökulmaa. Ei sen puoleen, että vastustaisimme sitä (ei missään nimessä), vaan ollaan yritetty avartaa hänen katsantokantaansa, koska oikeastaan mikään asia tässä maailmassa ei ole mustavalkoinen. No, hänen päätöksensä on kyllä yleensä aika tarkkaan harkittuja ja jos hän ei ole muuta meiltä oppinut, niin ainakin sen, että asioita kuuluu tarkastella monelta kantilta ja kun sen päätöksen tekee, siinä pysytään.

Meillä on siis mitä suurimmalla todennäköisyydellä lakkiaiset tiedossa. Pitkä matikkakin meni eilen sen verran hyvin, että tuskin siitä hylsyä tulee.

Ennen 2.6 vietettäviä lakkiaisia hän lähtee kolmen kaverinsa kanssa pariksi viikoksi Balille, jonka matkan hän on muuten rahoittanut ihan itse. Vaikka pappa varmasti betalar mitä hän vaan ikinä pyytää, niin huvittelun suhteen hän on absoluuttisen tarkka eikä anna meidän osallistua matkakustannuksiinsa ollenkaan. Hän on hoitanut lapsia aina vapaa-aikoinaan ja tuurannut Westerbackalla eli niistä ne matkarahat on kerrytetty. Kun hän jotain päättää, hän myös tekee sen. Miettii keinot, selvittää ja pistää toimeksi.

Hänen välivuoden tavoitteena on oppia puhumaan ja käyttämään ranskaa, jota hän on lukenut neljänneltä luokalta lähtien. Niinpä hän haki kesätöihin Pariisin Disney Worldiin ja sai viime perjantaina tietää, että hänet oli hyväksytty sinne. Aika huikea juttu ja parastahan asiassa on se, että meillä on nyt täydellisen hyvä syy lähteä kesällä Pariisiin <3

Välivuoden jälkeen hän haluaisi opiskella arkkitehdiksi. Sitä silmälläpitäen hän oli viime kesän töissä Helsingin kaupungilla (tämä superäiti ei muista tarkemmin, että missä..), mutta jokatapauksessa hän oli mukana projektissa, jonka tarkoituksena oli tuottaa Hakaniemen metroasemalle sarjakuvataidetta. Näin hän pääsi ammattitaiteilijan oppiin ja harjoittelemaan hänen johdollaan piirtämiseen liittyviä tekniikoita. Se on nimittäin tärkeä taito arkkitehtiopinnoissa ja tietysti itse ammatin harjoittamisessa.

Saa nähdä, mitä maailma tuo hänelle tullessaan <3 Olen ihan mielettömän ylpeä hänestä ja tuntuu, että hän on ihan huikean paljon fiksumpi kuin mitä me vanhemmat olemme ja ajattelee asioista todella kypsästi. Ja toteuttaa suunnitelmiaan yllättävän rationaalisesti ja on valmis tekemään töitä ajamiensa asioiden eteen. Niillä ominaisuuksilla pääsee usein sinne, minne on suunnitellut menevänsä. Aika siis näyttää <3

Mennään hei seuraavaksi vähän pinnallisempiin asioihin. Ihanaa, kun kevät tulee kohisten ja uskokaapa huviksenne, ettei kesäkään ole kuin kukonaskeleen päässä! En oikeasti malttaisi odottaa, että ulkona voisi kävellä ihan vaan farkkutakki ja mekko päällä. Olen jotenkin syksyn ja talven ihan mahdottoman epäinspiroiva pukeutuja, mutta kunhan kesä näyttää ensimmäiset häilyvät merkkinsä, minäkin herään kummasti eloon.

En oikeasti malttaisi odottaa, että saan käyttää vaikkapa tätä kuvissa olevaa kukkamekkoa ja kävellä pitkin Pariisin katuja <3 Koska tää niin lähtee Pariisiin kesän tullen!

Ai niin. Laittakaahan kalentereihinne ylös, että (pitkästä aikaa) Showroom on avoinna pääsiäisen jälkeisenä viikonloppuna eli 6.4 - 8.4. Osoite on Korkeavuorenkatu 1 B 11 (2. krs). 

Ditsy Mekko, Oasis Finland
Mekko: Ditsy Mekko (klik)
Kello: Gucci (Westerbackalta)
Ditsy Mekko, Oasis Finland
Ditsy Mekko, Oasis Finland
Ditsy Mekko, Oasis Finland
Seuraa blogiani:

17 kommenttia:

 1. Onnea kaikille ihan mielettömiä juttuja ja vaikka vanhemmat toimiikin puskurina, niin henkisesti, kuin lompakkona, niin on mahtavaa, että lapsille kasvaa asenne minä itse maksan. :) Mutta nyt kyllä pyörryn kateudesta, Parisin Disney Wordliin töihin, UNELMA!

  Ihanaa pääsiäistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mahtavaa, että hän ajattelee noita tylsiä finanssiasioitakin niin kypsästi, eikä ole jatkuvasti käsi ojossa, että "osta osta". Niistäkin asioista ollaan keskusteltu aina "opettavaan" sävyyn ja ehkä se nyt sitten kantaa sitä hedelmää.

   Ajattele Tiia, minäkin melkein pyörryn, koska pystyn niin samaistumaan itse hänen tilanteeseen!! Eihän siitä nyt niin mahdottomia aikoja ole, kun on itsekin ollut siinä samassa tilanteessa, vaikka eipä silloin tullut edes mieleen lähteä etsimään kesätöitä Pariisista saakka :)

   Ihanaa pääsiäistä myös Sinulle <3

   Poista
 2. Hienoa, että tyttäresi pääsi töihin Disneyworldiin, mitä en kyllä hetkeäkään epäillyt, äitiinsä kun on varmasti tarmokkuudessaan tullut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Mia <3

   Hän on kieltämättä monessa asiassa Neon 2 sanoin "Itseni kaltainen", vaikka kyllä minä monessa asiassa jään hänen varjoonsa, jos vertaan itseäni hänen ikäisenä :)

   Nähdään Mia pääsiäisen jälkeen, koska huomenna reissuun!!

   Poista
  2. Näin tehdään. Ihanaa reissua ja pääsiäistä!!!

   Poista
 3. Félicitations V <3. Disneylandin studiot on aivan mahtava paikka, minusta parempi kuin se puisto :). Pariisissa on kiva käydä, siellä on niin paljon näkemistä ja tekemistä, bon voyage à toute la famille :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän siinä sitten kävi, että Pariisi kutsuu (vähän äitiäkin, hihihi)

   Ihanaa pääsiäistä Pauska <3

   Poista
 4. Onnea jo etukäteen tulevan ylioppilaan äidille ja tietysti itse lakitettavalle! Lasten lähtö kotipesästä on niitä suuria tunteita synnyttäviä tapahtumia - niihin kun sisältyy sekä sitä haikeutta että iloa, luopumista ja ylpeyttä ja vaikka mitä! Upeaa on kuitenkin nähdä, miten ne siivet kantavat ja miten hienoja ihmisiä niistä meidän lapsistamme onkaan kasvanut.
  Ja sanonpahan vain, että saatat käydä siellä Pariisissa useammankin kerran;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady, näin se on <3

   Tiedätkö, minulla on aina ollut sellainen tunne, että maailma nielaisee meidän neitokaisen ja vie hänet pois Suomesta.. On siinä toki hyviäkin puolia ja olenkin varoittanut jo, että äiskä tulee joka viikonloppu, halusit tai et :D (PS. Hän ei ole ollut tästä kovin onnessaan, hahhah)

   Poista
 5. Oi löysin sun blogin vasta nyt. Oot kyllä ihan super mahtava <3

  inkanitta.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Inkanitta, mukava kun löysit tänne <3 Ollaan pyöritty jo kahdeksatta vuotta näillä hoodeilla:)

   Poista
 6. Mielettömän upea juttu:-) Onnittelut tyttärellesi hienosta kesätyöpaikasta ja teille vanhemmille myös. Mukavaa pääsiäistä:-)
  t Tuula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula :) Nyt kun ollaan muutama päivä fiilistelty, alkaa käytännön juttujen miettiminen - kuten että mitäköhän sitä tarjottaisiin yo-juhlissa sun muuta.. Ja varmasti nämä Pariisin juttujen käytännön asiat tulee minua jonkinverran koskettamaan, vaikka meidän neito kovin omatoiminen onkin :) Ja hei, ihanaa pääsiäistä <3

   Poista
 7. Äitiinsä on tytär tullut, reipas ja maailmalle avoin! Ihanaa pääsiäistä teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka meikäläinen ei mikään superkasvattaja tai Äiti Teresa olekaan, niin ollaan me vanhempina ainakin siinä onnistuttu, että ollaan tsempattu mahdottomaltakin tuntuva mahdolliseksi, eikä päinvastoin.

   Ihanaa pääsiäistä myös teille ja terkut täältä auringossa kylpevästä Ylläkseltä :)

   Poista
 8. Ihanaa, että kesätyöpaikka Disneyllä onnistui ja sullahan tulee niin ikävä että Pariisiin pitää päästä useamman kerran ;)

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.