Mitenkäs tässä näin kävi? Minulle iski flunssa, vaikka tiesin, miten sen olisi voinut ehkäistä!

5.2.2017

Tyhmä minä! En ymmärrä, miksi otin tahallani vastaan flunssan, vaikka olisin tiennyt, miten sen olisi voinut ehkäistä! Minuun kun ei yleensä mitkään kulkutaudit iske ja ajattelin jotenkin naiivisti, että näin ei kävisi nytkään. Nyt juuri ei todellakaan olisi aikaa alkaa sairastaa ja sen tähden harmittaakin ihan vietävästi, että en noudattanut niitä hel...tin yksinkertaisia ohjeita, joilla olisin voittanut tämän taistelun. Tyhmä minä!

Olin eilen lauantaina Tampereella, kuten Instatarinoita seuraavat ehkä saattoivat havaita. Ihan yhtäkkiä yllättäen siellä paikanpäällä iski ihan superjärkyttävä flunssa. Se ei tullut pikkuhiljaa vaan se oikeastaan hyökkäsi kimppuun, takertui minuun kuin mikäkin ilkikurinen riiviö. Nenä meni tukkoon välittömästi, leukaluita särki ja sen lisäksi vielä paleli ihan vietävästi. Ihmeellistä muuten, että mulla alkaa aina särkeä nimenomaan leukaluita kun flunssa yllättää. Jostain hampaitten takaa se särky säteilee..

Mutta siis. Se, mikä harmittaa ihan älyttömästi, on se, että en alkanut käyttää sitä hiton Vogelin Echinaforcea, vaikka juuri pari viikkoa sitten olin kuuntelemassa lääkärin (fysiatri Veli-Pekka Valkosen) luentoa aiheesta. Ja purkkikin on odotellut keittiössä paraatipaikalla korkkaamista siitä lähtien. Vogelin Echinaforcea on muuten urheilijatkin velvoitettu käyttämään arvokisojen aikaan, jotta sairastumisilta vältyttäisiin, mutta minäpä luotin siihen, että eihän se nyt minuun iske.

Urheilijoista ja heidän Echinaforcen käytöstä sen verran, että ennenkuin urheilijat velvoitettiin Vancouverissa 2010 käyttämään sitä kisojen aikaan, heistä  40% sairastui flunssaan tai influenssaan ja nimenomaan arvokisojen aikaan. Kun Echinaforce otettiin käyttöön, Vancouverissa sairastui enää 20% ja Sotsissa vain alle 10% urheilijoista. 100% suojaa se ei siis takaa, mutta puhutaan joka tapauksessa merkittävästä suojasta.

Veli-Pekka Valkonen kertoi, että Echinaforcesta on tehty useita tutkimuksia, jotka vahvistavat sen tehon flunssan hoidossa ja ennaltaehkäisyssä. Tutkimusnäytön perusteella Echinaforcea voidaan suositella kliiniseen käyttöön eli se tehoaa flunssien ja influenssojen ehkäisyyn ja akuuttiin hoitoon. Se tehoaa myös useimpiin hengitystieviruksiin ja tukee immuunipuolustusta, erityisesti niillä joilla on heikentynyt vastustuskyky. Se myös vähentää jälkitautien riskiä. Sen säännölliselle käytölle ei ole Valkosen mukaan mitään estettä, ja se on turvallinen ja hyvin siedetty pitkäaikaisessakin käytössä.

Minunkin oli tarkoitus aloittaa Echinaforcen käyttö heti silloin pari viikkoa sitten eli kun sain ne purnukat (ihan siis kaiken varalta), ja tässä sitä nyt ollaan. Olen satavarma, että nenä ei olisi nyt verillä eikä leukaluita jomottaisi, jos olisin tehnyt niinkuin lääkäri neuvoi..

Eli summa summarum: Älkää tehkö niinkuin minä tein vaan tehkää niinkuin minä sanon! Jos siis haluatte välttyä tältä kohtalolta. 50 ml purnukka maksaa noin 10 euroa eli mistään järin suuresta investoinnista ei ole kyse.


^Olen käyttänyt alla kuvassa näkyvää Echinaforcea&Mustaselja hot drinkkiä eli teelusikallinen sitä sekoitetaan kuumaan veteen kolme kertaa päivässä. Juoma sisältää siirappia ja on muuten oikein hyvän makuista.
^Echinaforcea voi ottaa myös suihkeena tai imeskeltävinä karamelleina.
Flunssa otti ylivallan
^Hahhah, mikä jöröpölli. Vähän vaan teatraalinen:)

Seuraa blogiani:
Google+

A.Vogelin tuotteet saatu Vogelin pressitilaisuudesta.

3 kommenttia:

 1. Sattumalta tuli flunssa ja Vogelin yhteistyötarjous yhtäaikaa? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ei ole yhteistyöpostaus Vogelin kanssa! Ehkä Vogel tiesi, että nyt eletään flunssaista aikaa:) Mutta siis, voit nukkua yösi rauhassa, en rikastu tästä yhtään senttiä!

   Poista
 2. Messumatkalla oli tarkoitus suihkia tuolla kurkkusuihkeella jatkuvasti, mutta kaikessa kiireessä jotenkin unhdin. Eilen illalla olikin sitten karhea kurkku. Olen nyt vuorokauden suihkutellut ja kurkku tuntuu jo paljon paremmalta! Joku taika siinä on, sillä yleensä kurkkukipu on vasta alkusoittoa kamalalle flunssalle.

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.