Neitsytmatka -tunnelmia Tallinkin uudelta Megastar -laivalta

30.1.2017

Saatatte ehkä muistaa, että olen risteillyt muuallakin kuin Itämerellä ja kun on kerran päässyt Royal Caribbean -risteilyalusten makuun, ne elämykset ei hevillä häviä. Ja niiden rinnalla perinteiset Tallinna tai Tukholma -risteilyt ei risteilyinä tunnu juurikaan miltään. Se on vaan tapa liikkua paikasta A paikkaan B.

Paitsi nyt, kun Tallink on saanut uuden Megastar -aluksensa vesille, alkaa siinä oikeasti olla jo maailmanluokan meininkiä! Olin nimittäin eilen sunnuntaina Tallinkin kutsuvieraana Megastarin neitsytristeilyllä Helsingistä Tallinnaan ja takaisin ja pääsin siis tutustumaan laivaan ja sen palveluihin ihan sen oikeassa aidossa ympäristössä eli Itämerellä. Matka Tallinnaan kestää tosin vain 2 tuntia ja se on kyllä perin lyhyt aika ottaa laivasta kaikki mahdollinen irti. Se voisi hyvinkin seilata vaikka vähän pidempään, jotta ehtisi rauhassa tehdä ostokset ja syödä ja vielä vähän viihdyttää itseään tai lapsiaan laivan harmonisessa, designia ja elämyksiä pullollaan olevassa ympäristössä. Koko aika menee helposti ihan vaan ihastellessa sitä värimaailmaa ja sisustuksen yksityiskohtia. Tai puhumattakaan Megastarin sisuksiin kätkeytyvästä Itämeren suurimmasta ostoskeskuksesta, jossa on vaatimattomasti 2 800 m2 tilaa shoppailla (kahdessa kerroksessa) ja josta on muuten suora yhteys autokannelle.

Tallinkin Megastarin ravintoloiden ja aulatilojen sisustukset on suunnitellut varsin maineikas ja Royal Caribbeaninkin kanssa yhteistyötä tehnyt Vertti Kivi (dSign Vertti Kivi & Co). Hän kertoi, että suunnittelun tavoitteena on ollut luoda miellyttävät ja elämykselliset tilat eri kohderyhmille lapsiperheistä liikematkustajiin. Huippusuunnittelijan kädenjäljen näki kieltämättä kaikkialla ja se jos mikä, loi tunnelman maailmanluokan megastarista.

Asiakkaat olivat toivoneet laivalle vähemmän hyttejä ja enemmän istumapaikkoja, mikä mahdollisti myös tavallista enemmän tilaa ravintoloille. Istumapaikkoja on 2 800 ja erityyppisiä ravintoloita ja kahviloita yhteensä seitsemän. Ravintolatarjontaa on Burger Kingistä aina á la carte -ravintolaan asti.  Me ruokailimme perinteikkäästi buffetissa, jossa oli tietysti rapuja ja ylipäänsä merenantimia hyvin tarjolla ja yllättäen myös sushia.

Megastar on nyt siis saateltu matkaan eli toivotaan sille suotuisia tuulia ja menestyksekkäitä merimatkoja! Minusta tämä uusi alus on riittävän hyvä syy lähteä viettämään vaikkapa lauantaipäivää Tallinnaan.

(Katso tästä linkistä taannoisia Karibian risteily -tunnelmia ja tästä linkistä tunnelmia Välimeren risteilyltä.)

Tallink Megastar
Tallink Megastar
Tallink Megastar

Vertti Kivi (dSign Vertti Kivi & Co)
^Megastarin aulatilojen ja ravintoloiden sisustuksen suunnittelija Vertti Kivi
Tallink Megastar Traveller Superstore
^Megastar on melkoinen kosmetiikan keidas

^Traveller Superstore -myymälä on yli puolet suurempi kuin mikään muu Itämerellä lipuva myymälä - se on val-ta-va!
Divet Show by Marko Vainio
^Risteily ei ole risteily, jos siellä ei ole ohjelmaa tarjolla. Neitsytmatkalla meitä viihdytti draq queen taiteilija Marko Vainio. Instagramissa (mystory -puolella) ehkä pääsitte ja ehditte fiilistellä hänen mahtipontista esitystään.

Seuraa blogiani:

4 kommenttia:

 1. Oli kiva nähdä ja hetki höpötellä pitkästä aikaa :) Ja olitpa muuten sen Flickr-kuvien puhelinnäkyvyyden kanssa oikeassa, kiitos suuresti! Nyt täytyy yrittää etsiä jos ongelmaan ratkaisu löytyisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva jutustella! Juu, sitä kannattaa vähän testailla, jotta se ideaalein yhtälö löytyy. Yks kuva tosiaan pitää viedä vähän vanhanaikaisesti, jos haluaa optimaalisen responsiivisuuden mobiiliin..

   Poista
 2. Tyylikkään näköinen risteilijä. Hyvä muutos noin, että kaikki kauat samassa osassa laivaa. Tykkään noista väreistä ja sisustuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Se oli täynnä kaikkia sisustuksellisia yksityiskohtia, esim. vaikkapa matot tai lamput..

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.