Suomi 100 juhlakorun julkistustilaisuus

22.11.2016

Ihan pian starttaa se vuosi, kun Suomi täyttää 100 vuotta. Tiesittekö, että Suomessa on edelleen elossa noin 800 ihmistä, jotka ovat yli 100-vuotiaita eli tätäkin suurempi joukko elossaolevia, nyt 99 -vuotiaita vanhuksia on syntynyt, kun Suomi oli vielä Venäjän vallan alla. Se on aika huikeaa!

Olin marraskuun alussa mielenkiintoisessa ja ensimmäisessä Suomi 100 juhlavuoteen liittyvässä pressitilaisuudessa, jossa julkistettiin Suomen itsenäisyyden vuoden 2017 juhlakoru Monument. Sen on suunnitellut kultaseppämestari Mika Tarkkanen ja sen esikuvana on kuvanveistäjä Eila Hiltusen Sibelius -monumentti. Tämä kyseinen, Suomen yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä on ollut paikoillaan siinä Sibelius -puistossa jo vuodesta 1967 eli Suomen juhlavuonna sekin täyttää jo kiitettävät 50 vuotta.

Monument korusarja on toteutettu kuvanveistäjä Eila Hiltusen perikunnan luvalla. Perikunta eli Eila Hiltusen lapset Markku Pietinen ja Piia Virtanen joutuivat aikoinaan Sibelius -monumentin tekijänoikeuksista johtuen "paljon vartijoiksi" äitinsä kuoleman jälkeen 2003. He haluavat tarkkaan vaalia äitinsä tahtoa, eivätkä suostu Sibelius -monumentti -henkiseen matkamuistorihkamaan, vaan ainoastaan sen laadukkaisiin johdannaisiin. He kertoivat tiedotustilaisuudessa, että Monument -korusarja ylitti heidän odotuksensa.

Hinnoittelultaan korusarja on sellainen, että sen hankkiminen on mahdollista jokaiselle suomalaiselle. Monument -koruja tehdään käsityönä neljällä eri tasolla:

 • Matkamuistotaso, 10-50 euroa
 • Juhlakorumallisto, korut 60 eurosta alkaen
 • Keräilykappaletaso, eli koruja valmistetaan rajoitettu erä valko-, kelta- tai rosé-kullasta yhteensä 9 kappaletta, hinnat 60.000 euroa ja hopeasta 10 kappaletta, hinnat 18.000 euroa
 • Premium, siis uniikkikorun hinta kohoaa miljoonaan euroon ja se on valmistettu käsityönä platinasta, timanteista ja suomalaisista jalokivistä. Tämä koru huutokaupataan vuoden 2017 loppupuolella eli vielä ehtii säästää, jos sen mielii omakseen:)

Korumallisto on kultaseppämestari Tarkkasen Suomi 100 -teko tuomalla säveltäjä Jean Sibeliuksen ja kuvanveistäjä Eila Hiltusen monumentaaliset työt ja teot jokaisen saataville korun muodossa. Korujen valmistuksessa Tarkkanen on huomioinut käsityöalojen perinteikkään, mutta viime vuosikymmeninä vähän käytetyn oppimistien muotoa eli harjoittelija - kisälli - mestari -periaatetta. Premium -korun myynnillä Tarkkanen mahdollistaa harjoittelijoiden ja kisällien kouluttamisen sekä työllistämisen aiempaa merkittävämmässä mittakaavassa.

Suomi 100 juhlavuoden 2017 juhlakoru Monument
^Siinä se on, Suomen itsenäisyyden vuoden 2017 juhlakoru Monument
Suomi 100 juhlavuoden 2017 juhlakoru Monument ja kultaseppämestari Mika Tarkkanen
^Kultaseppämestari Mika Tarkkanen käsissään Monument -korusarjan kaulakoru. Korusarjan suunnittelu kesti kaksi vuotta ja takana on hänen kertomansa mukaan monta valvottua yötä.
Kuvanveistäjä Eila Hiltusen perikunta Markku Pietinen ja Piia Virtanen
^ Kuvanveistäjä Eila Hiltusen perikunnan jäsenet eli poika Markku Pietinen ja tytär Piia Virtanen olivat kertomassa yhteistyöstään Tarkkasen kanssa. Virtasen kaulalla on muuten yksi Monument -korusarjan koruista.
Kultaseppämestari Ville Tuovinen
^Kultaseppämestari Ville Tuovinen on ollut alalla jo 12 vuotta. Korut valmistuvat käsityöperinteitä kunnioittaen, jossa mestari opettaa harjoittelijoita ja kisällejä.
Monument korusarjan valmistus

Suomen itsenäisyyden vuoden 2017 juhlakoru Monument
^Behind the scenes

Seuraa blogiani:

3 kommenttia:

 1. Oi kuinka mielenkiintoinen tapahtuma ja pitääkin tustustua hieman paremmin noihin koruihin.

  Ihanaa tiistai-iltaa <3

  VastaaPoista
 2. Kiinnostava oloinen tapahtuma ja korut näyttävät kerrassaan upeilta!

  VastaaPoista
 3. Raijako haastatteli? Tuollainen koru pitänee hankkia, se monumentti on niin hieno :).

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.