Rautaportti -status ja yleisiä fiiliksiä sekä niiden terapointia

9.11.2016

Muistatteko, kun kerroin teille, että meillä on ollut jo 2,5 vuotta kestänyt porttiongelma? Vai onko se ongelma, kun sellaista ei ole koskaan ollut?? Kerroin myös innoissani, että ongelman loppu oli jo melkein käsin kosketeltavan lähellä, mutta eihän se loppujen lopuksi tietenkään niin mennyt.

Asentajat tulivat sovittuna päivänä sovittuun aikaan ja saivat siinä testatessaan ja mittoja hakiessaan meikäläisen huokailemaan ihastuksesta. Voi että, miten hienolta se näytti! Se oli juuri niin upea, kuin mitä olin mielikuvissani ajatellut. Sellaista vanhaa, nostalgista englantilaista fiilistä ja kivaa kontrastia muuten niin modernille kodillemme. Mutta. Kun tuli aika kiinnittää se varsinainen porttiosio, ei mikään mennytkään niinkuin piti. Ja nyt portti töröttää meidän pihalla asentamattomana.

Ensinnäkin saranat oli porattu väärälle puolelle ja jotain osasiakin heiltä puuttui. Ei muuta kuin parin viikon aikalisä. No, ollaanhan sitä jo odoteltu 2,5 vuotta eli pari viikkoa ei siinä aikahaarukassa tunnu missään. Leoa varten asennetut pari lautaa päällekkäin korvaa vielä hetken ajan tätä onnetonta kulkuaukkoa.

Eli eiköhän sekin projekti saada joku päivä naulittua loppuun.

Noin muuten fiilikset on kyllä melkoisen matalalla taas tänään. Olen aika vahvastikin tunteva ihminen, jolle hyvät asiat tuottaa suunnatonta iloa ja vastoinkäymiset vie fiilikset pohjamutiin. Ja nyt tuntuu, että turpaan tulee ja kunnolla. Eikä valitettavasti vain tuolta jenkkien suunnalta.

Olin jotenkin todella järkyttynyt USA:n presidentinvaalien lopputuloksesta, enkä olisi mitenkään voinut ajatella, että näin käy. Luotin sinisilmäisesti, että kyllä se järki vielä voittaa. Ja että toista "brexittiä" ei tule. En ole koskaan tuntenut tämmöistä pettymystä vaikkapa Suomen jääkiekko-otteluiden häviöistä, koska ne häviöt unohtuu nopeasti. Mutta nyt on jotenkin kummallinen pelkotila, ihan kuin Pohjois-Korean itsevaltias olisi astunut maailman mahtavimpaan virkaan, jonka heijastusvaikutukset valitettavasti ulottuvat meidänkin elämäämme. Ei auta kuin luottaa, että taustalla oleva virkamieskoneisto on niin pätevä ja vahva, että sitä ei yksi mies vihapuheineen ja moukkamaisine ajatuksineen heilauttele. Joka tapauksessa, vastakkainasettelu on suurempi kuin ehkä koskaan ennen ja se luo melkoista levottomuuden ja jopa pelon ilmapiiriä varmasti ympäri maailmaa, ei pelkästään minun pieneen päähäni. Jenkkien arvovalta koki ainakin meikäläisen silmissä melkoisen romahduksen! Kuten myös Ivanka Trumpin suunnittelemat kengät, jotka valitettavasti omistan, pöh.

Noin yleisesti ottaen, omiin vastoinkäymisiin ei tietystikään pidä jäädä kiinni, vaan pohjamudista täytyy nousta ja keskittyä olennaisiin asiohin, niihin, joihin voi itse vaikuttaa. Olen siinä mielessä onnekas, että ympärilläni on fiksuja ja sivistyneitä ihmisiä, joiden kanssa neuvotellaan asioista hyvässä hengessä. (Näin ei todellakaan ole aina ollut ja osaankin sitä sen tähden arvostaa maasta marssiin!) Välillä tulee siitä huolimatta "turpaan" ja juuri kun olet päässyt yhden askeleen eteenpäin, niin tuletkin viisi askelta taakse..

Silloin kun pohjoistuuli vihmoo vasten kasvoja, on hyvä miettiä niitä asioita, jotka tuottavat iloa ja vievät kohden valoisampaa uutta aamua. Ja tässä niistä muutama:
- Vierailin eilen hyvän ystävän luona Hunkydoryn showroomilla ja hankin pari ihanaa juttua. Shoppailuterapia toimii aina:)
- Tänään illalla lähdemme puolisoni kanssa Helsingin Casinolle illallistamaan ja katsomaan kivaa esitystä. Yhteisiä hetkiä rakkaimman ihmisen kanssa ei ole koskaan liikaa eli rakkausterapia toimii kummasti <3
- Ensi viikolla häämöttää parin päivän mittainen Lontoon visiitti eli "On jotain mitä odottaa" -terapia pitää mielen valoisana!
- Perjantaina tapaamme ihanaisen ystävä -pariskunnan kanssa, ja lähdemme after works -hengessä istumaan heidän kanssaan hetkiseksi iltaa ja parantamaan maailmaa eli ihanat ja positiiviset ystävät ympärillä takaa sen, että ystäväterapia laimentaa kaikenlaiset huolet.

Valoa teidänkin päivään ja arkeen <3

Rautaportti
Rautaportti
Rautaportti
Rautaportti
Seuraa blogiani:

11 kommenttia:

 1. Samoissa tunnelmissa ollaan täälläkin. Jotenkin tuntuu, että perusturvallisuudentunne kokee jonkinlaisen horjahduksen tällaisissa tilanteissa ja ajatus siitä, että kaikki se mikä meillä on ottaakin mahdollisesti takapakkia, saa mielen matalaksi. Ruotsalainen ystäväni totesi aamutuimaan jutellessamme, että tällä menolla ihminen taantuu takaisin keskiajalle ja kaikki kovan työn takana ollut edistys valuu kuin hanhen selästä.

  Ihania mielenpiristyksiä sinulla on kuitenkin luvassa ja täytyy varmaan ottaa mallia. Nimittäin jos eivät ystävät, perhe ja rakkaus (ja shoppailu, heh) saa mieltä pirteämmäksi, niin sitten ei enää ole mitään minkä puolesta taistellakaan.

  Lumista loppuviikkoa toivotellen Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Minna! Aika sen vain näyttää, että miten hänet otetaan vastaan ja millaisiin toimiin hän ryhtyy supervallan myötä. Hän ei ole ammattipoliitikko, vaan pyörittänyt ja kasvattanut yritystoimintaansa ihan eri tavalla demokratiasta riippumatta kuin hän poliitikkona joutuu tekemään. Ei auta kuin toivoa, että hän "alistuu" siihen, että yksin ei päätöksiä tehdä!

   Nyt ei auta kuin odotella ja toivoa parasta:) Ja hei, ihanaa viikonloppua!

   Poista
 2. Aika levottomaksi tuo vaalitulos mielen tosiaan sai, mutta ei auta kuin toivoa parasta.
  Onpa kaunis takorautaportti! Ihana kontrasti valkoiseen aitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Levottomuutta on tosiaan ilmoilla nyt enemmän kuin aikoihin, koska ihmiset oli jakautuneet ennennäkemättömän vahvasti kahteen leiriin. Ja valitettavasti se epävakaampi ja "pelottavampi" vaihtoehto voitti! Demokratia on puhunut ja siihen täytyy meidänkin taipua, ei auta tosiaan mikään muu..

   Valkoinen betoniaita on tosiaan melko jykevä ja nyt se on suojattu jo osittain raudalla:) Tykkään kyllä kovasti ja kiitos Belladonna kommentistasi! Ihanaa viikonloppua :)

   Poista
 3. Siis niin upea portti! Juuri sellainen, jonka itsekin haluaisin, muttei se ehkä sopisi 50-luvun rapatun talon yhteyteen. Tuo teidän on kyllä kaunein, mitä olen nähnytkään.... missähän hintaluokassa tuollaiset liikkuvat - puhutaanko sadoista, vai peräti tuhansista euroista? Metrit tai neliöt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mervi:) Voi kiitos, minäkin tykkään ihan älyttömästi juuri tämmöisistä takorautaporteista! Ja miksi sellainen ei sopisi myös 50-luvun taloon? Minusta se sopii!

   Meidän portti on tilattu tämmöisen yrityksen kautta: http://www.aiameister.ee/?keel=fin
   Kyllä se valitettavasti menee nelinumeroisen euromäärän puolelle, toki mitta ja malli tietysti vaikuttaa! Kannattaa mitata ensin oman portin mitta ja sitten pyytää tarjous, siitä se lähtee:)

   Poista
 4. Kaunis on portti ja niin perienglantilainen ja irlantilainen myös. Mihinkäs tässä kiire, valmiissa maailmassa. Tulee mieleen meidän naapurin uusi ulko-ovi, jota myös odotetiin ja odotettiin. Sitten sitä tultiin viimein asentamaan. Tulin töistä kotiin ja ajattelin mielessäni, että miksi ovi on ruskea, mustastahan minulle puhuttiin. Olivat asentaneet väärän oven, kaiken sen odottamisen jälkeen. Naapuri ei sanojaan säästänyt, kun soitti liikkeeseen... Seuraavalla viikolla saivat sitten viimein oikean oven. Näin täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka SaaraBee:) Semmoista se tahtoo olla, että virheitä sattuu.. Niinkuin meilläkin:) Ainakaan vielä ei ole ärräpäät lennelleet, koska eihän se mitään auta, heh. Kylmäpäisyydellä harvoin ratkaistaan yhtikäs mitään.

   Ihanaa viikonloppua sinne teille:)

   Poista
 5. Hei, googlailin rautaportteja ja löysin blogisi. AIvan mielettömän upea portti! Meillä myös valkoinen betoniaita ja portin etsintä parhaillaan käynnissä. Suunnittelitteko tuon kokonaan itse vai miten homma eteni? Ajattelin myös kysyä heiltä tarjousta. Sopiiko, että käytän teidän porttinne kuvaa esimerkkinä? Kilpailutitteko portteja useammasta firmasta? Kiitos etukäteen vastauksestasi ja oikein mukavaa alkanutta viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei helikristiina! Portti on kyllä niin kaunis, kuin tehty tuohon tilaan ja paikkaan ja edelleen silmä lepää, kun sitä katsoo:) Juu, kannattaa ehdottomasti olla yhteydessä heihin (http://www.aiameister.ee/?keel=fin) ja toki saa käyttää meidän kuvaa mallina. Instasta muuten löytyy yksi kuva, jossa portti on kokonaan kiinnitettynä eli kurkkaahan tämä: https://www.instagram.com/p/BO9cT04hwA8/?taken-by=businesswomanhelsinki

   Voi että kun muistaisi, miten homma eteni.. Mutta siis, listaan tähän joitakin asioita, jotka otimme huomioon suunnitteluvaiheessa:
   - Muunnoksia aiheutti ainakin se, että portin piti olla alaosasta sellainen, että meidän pieni koira ei pääse siitä läpi. Käytännössä portin alaosaa vaan tiivistettiin eli laitettiin väliköihin yhdet lyhyet "tangot".
   - Me otimme portin oven kokonaisena eli se ovi -osa on normaalia leveämpi. Toinen vaihtoehto olisi ollut tehdä se kahdesta osasta eli yksi kiinteä osa seinään kiinni ja toinen sitten se aukeava ovi-osa.
   - lukkojutuissa oli hieman hankaluuksia, koska virolaisia avaimia ei pystynyt teettämään täällä Suomessa missään eli avaimesta kannattaa pyytää heiltä heti useita vara-avaimia!

   Palveluun olin kokonaisuudessaan hyvin tyytyväinen ja heihin sai pidettyä hyvin yhteyttä koko prosessin ajan.

   Rautaportti on kyllä niin upea valinta, ihana kontrasti uuden ja vanhan välillä.

   Poista
 6. Hei!

  Paljon kiitoksia vastauksestasi, hyvin ehti vieläkin, ei tässä niin kiire ole! :)

  Laitoinkin Aiameisterille jo sähköpostia, kun huomasin, että siellähän olikin niitä malleja olemassa heidän sivuillaan. Vielä en ole saanut vastausta.

  Teidän talo on muuten todella upea! Me muutettiin uuteen kotiimme melkein tasan vuosi sitten, mutta vielä on pihahommat ja autokatos vähän vaiheessa. Niin, ja se (ne) portit. Jos joskus kiinnostaa seurata, eteneekö meidän porttiasiat, niin talolla on ig-tili nimellä VIlla Tenavantähti. (villatenavantahti).

  Oikein ihanaa kesää Sinulle!

  Heli

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.