Hiukset lähietäisyydeltä

5.10.2016

Tervehdys ystävät, pitkästä aikaa. En ymmärrä, miten sitä onkaan olevinaan niin kiireinen, että rauhotun yleensä iltaisin vasta tuossa kymmenen aikaan. Iltatorkkuna tyyppinä olen siinä vaiheessa jo niin sippi, että en vaan yksinkertaisesti jaksa alkaa postailemaan. Tämä harrastus olisi muuten paljon helpompaa, jos blogia osaisi päivittää vasta siinä vaiheessa, kun talo ympärillä hiljenee. Minä en yksinkertaisesti jaksa olla siinä vaiheessa enää luova..

Illat on hujahtaneet pitkälti Leon kanssa värkätessä, koska olen päättänyt saada sen älyttömän haukkumisen edes jollain tapaa kuriin. Leohan on vahtikoira, joka ei tule koskaan lopettamaan haukkumista tyystin, se täytyy minunkin muistaa. Eli ei auta muu kuin todellakin olla järjestelmällinen ja johdonmukainen, koska muuten siitä ei tule yhtikäs mitään. Leo on siis hyvin kiltti ja tottelevainenkin muuten, paitsi silloin kun ovikello soi. Siitä se menee ihan sekaisin ja alkaa louskuttaa kuin mikäkin kuriton kakara. Silloin siihen ei saa oikein mitään kontaktia tai kuria. Kun vieraita tulee, se louskuttaa sen muutaman minuutin ja sitten rauhoittuu. Se ei ole vihainen, mieluummin pelokas ja se vähän aristelee uusia ihmisiä. Ja ilmaisee sen haukkumalla. Olisiko sillä jotain ikäviä kokemuksia vieraista ihmisistä, en tiedä. Mutta ei se suinpäin ryntää ketään tervehtimään, vaan ottaa etäisyyttä ja sopivan matkan päästä sitten louskuttaa sitä omaa louskutustaan.

Pienelle koiralle on vaan jotenkin niin helppo antaa asioita periksi, koska se on niin pieni, söpö ja hellyttävä. Se on olevinaan muka hyvä tekosyy. Leo on vielä sellainen, että kun suutun sille tai komennan tiukasti, se tulee viereen ja haluaa nuolasta naamaa, ikäänkuin sovinnon merkiksi. Se muuten tottelee käskyä "pusu" ja on kyllä niin syötävän hellyttävä niinä hetkinä <3 Tiukkana oleminen on vaan jotenkin niin haasteellista, tosin nyt on tämä tylsähkö ja vähän sydäntäkin särkevä projekti työn alla.

Ai niin. Kävin tänään pitkästä aikaa kampaajalla, kun halusin vähän kirkastusta hiuskuontaloon. Minun hiukset taittaa todella helposti keltaiseen eli siihen kaikkein ällöttävimpään hiusväriin ikinä. Kampaaja laittoi todella paljon kylmän vaaleita, vahvasti siniseen taittavia keveitä raitoja ja katsokaas lopputulosta. En tiedä, mitä ihmeen lankkia niihin pitäisi laittaa, että pääsisin tuosta hiton keltaisesta yleisilmeestä! Seuraavaksi ajattelin muuten kokeilla laventelin sinistä ja niin että se kanssa taittaisi kylmään.

No mutta, on se nyt ainakin kirkkaampi kuin mistä lähdettiin, vaikka ei niin radikaalia muutosta tapahtunut tälläkään kertaa. Hitto kun olisi rohkeutta tehdä hiuksille jotain todella merkittävää. Ainoa asia, mihin en suostu, on lyhyet hiukset, mutta muuten olisin hyvinkin valmis johonkin uuteen juttuun, vaikka näin syksyn kunniaksi.

Jos teillä on vinkkejä tuohon haukkumisongelmaan, otan niitä suurella ilolla vastaan! Tai jos keksit minulle jonkun tosi kivan tukkauudistuksen, niin sekin olisi kiva kuulla:)

PS. Huomasitteko muuten Instagramista, kun esittelin mun uuden pikku "babyn"? Siinä se nätisti lepäsi minun ja mun ihanaisen ystäväni välissä, pitkäaikainen haaveeni mun <3

PA050071
PA050077
PA050081

17 kommenttia:

 1. No mutta kauniithan noista hiuksista tuli - ja tiedän, sillä itselläni on sama keltaisuusongelma. Ja värjäykset olen jo jättänyt kokonaan pois - raitoja silloin tällöin otatan, mutta taidan luopua niistäkin, kun vähintään joka toinen kerta ei huomaa mitään eroa entiseen!
  Koiran haukussa en osaa valitettavasti auttaa - taitaa olla asia, jota on vaikea korjata. Jos nyt korjaamisesta voi puhua - saattaahan tuo olla rotuominaisuuskin.
  Ja kyllä - Baby huomattu ja huokailtu;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä kyllä, että mullekin laitettiin niin mahdottoman paljon raitoja, eikä niitä tästä kyllä huomaa ollenkaan! Mihin ne jäi? Keltasuuteen ei kai auta muu kuin käyttää keltaisuutta taittavia aineita niin pesun kuin muunkin hiushoidon yhteydessä.. Rohkeutta on jättää raidatkin ottamatta, onneksi olkoon jo tälle päätökselle:)

   Kyllä te tarkkasilmäset huomaatte:) Mun uus kultamuru, hih

   Poista
 2. I hear you! Meilla on havanese koira ja sama ongelma. Ostin elainkaupasta sellaista suihketta, mista tulee vaan ilmaa ja aani minka pitaisi pelastyttaa kora kun haukkuu, mutta vahan huonolla menestyksella sekin on toiminut. Eli tsemppia koulutukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne aineet on niin kokeiltu, eikä toimi.. Just sillä kriittisellä hetkellä ei tehoa yhtikäs mikään.. Tsemppiä myös teille:)

   Poista
 3. Mullakin ib haukkuva koira ja haukkupanta käytössä silloin tällöin (alkaa mm. haukkumaan/komentamaan ruokaansa jo PARI tuntia ennen ruoka-aikaa, mikä ei nyt vain ole ok). Ovikellon kanssa suosittelisin kuitenkin positiivista ehdollistamista: sillä hetkellä kun ovikello soi, tapahtuu muualla jotakin kivaa. Käytännössä siis pimputtelet ovikelloa (tai joku lapsista jeesaa) ja vaikka annat koiralle ruoan samalla hetkellä. Nythän koira on tajunnut, että aina kun ovikello soi, tulee uusi vähän jänniä tyyppejä taloon, ja se haukkuu siksi. Sinun pitäisi näyttää, että ovikello ei merkkaa oikeastaan yhtään mitään, eikä siihen tarvitse reagoida. Samoin itse pitäisi pysyä tosi rauhallisena, koska sinäkin viestit omalla käytökselläsi, onko nyt kyseessä uhka, mihin pitää reagoida vai vain ihan mitätön pieni ääni, jota et oikeastaan noteeraa milllään tavalla: useinhan me ihmisetkin vähän ryntäämme ovelle höösäämään, kun kello soi, ja koira ottaa meidänkin käytöksestä viitteitä omaansa.

  Uskon, että tämä malli - vaikka onkin vähän hitaampi - tuo parempia tuloksia kuin pelkkä kieltäminen, koska opetat koiralle uuden, paremman käyttäytymismallin, ja hänkin voi rennosti vain noteerata, että "kappas, nyt se ääni taas kuului, muttei mun tarvitse tehdä mitään". Sen sijaan vieraiden saapuminen ilman ovikelloakin varmaan edelleen aiheuttaa haukkumista, ja se onkin sitten toinen stoori...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oli Hekku niin asiantuntevaa puhetta!! Se on just se toimintatapa, joka on hidas, mutta varmasti se kaikkein järkevin. Kiitos kaunis tästä:) Siedätyshoitoa ovikellon osalta ja sitten sitä positiivista ehdollistamista, jes!

   Poista
 4. oi kuinka kauniit hiukset sinulla onkaan!! ihanat :)

  VastaaPoista
 5. Todella kauniit hiukset. Keltaisuuteen auttaa hopeatuotteet, shampoo tai hoitoaine. Säännölliseen käyttöön vaan heti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta:) Ostinkin ison jättipullon isolla pigmentillä ja sen pitäisi kuulemma auttaa..

   Poista
 6. Itselläni on ruskeat pitkät hiukset, joita vuosia raidoitin vaaleammilla raidoilla. Ja aina ne raidat taittoivat keltaiseen. En koskaan saanut haluamaani viileän väristä lopputulosta, välillä hiukset olivat uuden kampaajan käsittelyssä niin katastrofaaliset, että olivat pesupaikalla olleet aika oranssisetkin. Siitä sitten itkua pidätellen kotiin ja ruskeaa väriä kaupan purkista niiden päälle, että pystyi seuraavana päivänä liikkumaan ilman päähinettä.
  Minulla viileän sävyn saamiseksi ainoa keino oli kasvattaa oma väri hiuksiin. On muuten kaunein ja minulle parhaiten sopiva sävy. Pitkien hiusten kasvatusprosessi oli sinänsä aivan kauhea, varsinkin siinä vaiheessa kun raidat olivat tuossa korvan tienoilla menossa. Mutta sitkeästi vain tukka ponnarilla kasvattelin ja nyt en voisi tyytyväisempi olla. Käyn vain kahdesti vuodessa kampaajalla ja entiset satojen eurojen hutivärjäykset ovat historiaa.
  Jade

  VastaaPoista
 7. Ihanat hiukset, molemmat pätkästiin pituudesta.
  Jus Baby todellakin huomattu <3

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Arvasin Mankka, sulla on tunnetusti tarkka vainu näissä asioissa <3

   Poista
 9. Hei,

  Mietit jotain uutta hiuksiisi; miten olisi hiusten värjäys suklaanruskean sävyiseksi? Voisin kuvitella että sekin sopisi sinulle todella hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä:) Olen sitä itsekin harkinnut eli se voisi olla hyväkin vaihtoehto!

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.