Historiakatsaus: Kauneimmat pikkujoulu -asut vuosien varrelta

10.10.2016

Sain taannoin toiveen koota historiakatsauksen muotoon pikkujoulukelpoisia -asuja vuosien varrelta ja tässä se nyt olisi. Toivomus oli tehdä postaus jo hyvissä ajoin ennen pikkujoulu -ruuhka-aikaa, jotta jäisi tarpeeksi aikaa sen toteutukselle.

Nämä omat asuni ovat erilaisia juhlatilanteita varten olleita asuja ja jotka olen todennut hyväksi ja jotka edelleen pukisin päälleni lähes mihin tahansa juhlatilanteeseen. Suurin osa näistä asuista on muuten edelleen kaapissa odottelemassa sopivaa hetkeä.

Jos teillä on muitakin  toiveita näitten historiapostausten suhteen, otan niitä kiitollisena vastaan. Arkistoista nimittäin löytyy yhtä ja toista..

1. Ensimmäinen asu on vuodelta 2013 ja pidin sitä Indiedays´n Blog Awards -tapahtumassa. Olin ostanut mustan silkkisen Tiger of Swedenin höyhdenpaidan samana syksynä ja mietin pitkään, minkä kanssa sitä voisi käyttää. Kun keksin yhdistää siihen mustan obi-vyön, sen käyttö aukeni kertalaakista. Ja oikeastaan tämän jälkeen obi-vyö on ollut yksi vaatekaappini kulmakivistä, jos näin voisi sanoa. Hankkikaa naiset itsellenne sellainen, vaikka useammassa värissä!

Olin myös aina ihaillut Sinkkuelämää -sarjan Carrien muhkeaa tyllihametta (kukapa ei olisi?), mutta en lainkaan keksinyt, minkä kanssa sen voisi yhdistää. Oman sifonkisen tyllihameeni löysin Benettonilta ja pari vuotta myöhemmin myös beigen sävyisenä vastaavan.

Nämä kaksi yhdessä eli Tiger of Swedenin silkkinen höyhenpaita ja Benettonin tyllihame oli mielestäni yksi kaikkien aikojen onnistuneimpia yhdistelmiä! Pukisin päälleni milloin tahansa uudelleen.

 • Kattava valikoima ihania tyllihameita löytyy vaikkapa täältä, klik.
 • Ja Zalandon valikoimista löytyy lähes samanlainen tyyli eli kurkkaappa tämä linkki, klik ja selaa ne muutamat tyylivinkit.

Black Swan

2. Toinen asu on myös vuodelta 2013 ja käytin sitä silloisissa pikkujouluissa. Tykkäsin ihan mahdottomasti asusta ja se myös sai kovasti kehuja. En voisi kuvitellakaan yhdistäväni superjuhlallista paitaa minkään muun alaosan kanssa kuin farkkujen. Jos one-shoulder juhlapaidan olisi yhdistänyt minkäänmuun alaosan kanssa, olisi kokonaisuus mielestäni tylsä ja ennenkaikkea liian hieno, ehkä jopa "tätimäinen". Eli mitä juhlavampi ja "monimutkaisempi" yläosa, sitä parempi on yhdistää rennot farkut ja juhlakorkkarit niiden kanssa.


Pikkujoulu -look

3. Kolmas asu on myös todellinen suosikkini eli keltainen pitsimekko. En ymmärrä, miksi keltainen väri on monella teistä pannassa.. Oletteko koskaan edes kokeilleet käyttää keltaista väriä? Vai onko taustalla se, että siinä joutuu/pääsee irti tapetista, eikä taatusti huku massan sekaan? Pikkujouluissa voi ja oikeastaan pitääkin vähän irrotella, myös värien osalta! Ja huomaatteko, jalassa on aina vaan (vuodesta toiseen) kaunokaiset eli Jimmy Choot..


Keltainen mekko

4. Neljäs asu onkin hieman klassisempaa sarjaa, mutta niin tyylikäs, vaikka itse sanonkin:) Valkoinen  yksinkertainen paita ja a-linjainen hame on aina varma valinta. Pikkujouluissa työkorkkarit kannattaa jättää kotiin ja kaivaa kaapista ne kaikkein juhlavimmat sekä sipaista huuliin kaunista punaa. Kynnet kuntoon ja iltalaukku kainaloon - sepä onkin siinä!


Your Face

5. Viides asu on otettu viime vuonna Indiedays´n Blog Awards -tapahtumassa. Sielläkin olimme yhdessä ihanaisen ystäväni Marjukan kanssa, jonka kanssa olemme juhlineet monet yhteiset juhlat:) Tässäkin juhlassa luotin tyllihameen tehoon ja sen kanssa aina niin klassinen musta biker -takki. Ja Chanelin laukku olalle.

 • Musta biker käy niin juhlaan kuin arkeen ja tuo kivaa kontrastia erityisesti juhlavia asun osasia yhdisteltäessä. Katso ainakin nämä Zalandon vaihtoehdot, klik. Koko kannattaa ottaa oman mittaskaalan alapäästä, koska bikeria tulee harvoin pidettyä kiinni. Itse en ole koskaan sulkenut  sen vetoketjua..
 • Myös ASOS tarjoaa kattavat valikoimat bikereita eli täältä näin klik pääset ne katsomaan.

Pikkujoulu -look 2015

6. Kuudes asu on kohtuullisen tuore ja käytin sitä hyvän ystäväni nelikymppisillä. Päällä oli vaan turvavaatteena musta biker, kuinkas muuten. Tänä syksynä mekon pitää olla midi -mittainen, jos haluaa ratsastaa trendien aallonharjalla.

Oma mekkoni on Oasiksen valikoimista, josta olen tehnyt ihan mahdottoman hyviä hankintoja. Brändi on myös kohtuullisen hintainen eli se sopii oikeastaan kaikenkokoisille kukkaroille.


Oasis

Mitäs hei tykkäsitte näistä pikkujoulu -kelpoisista asuista vuosien varrelta? Mikä on teidän suosikki, olisi kiva kuulla?

Seuraa blogiani:

9 kommenttia:

 1. Kaikki upeita asuja mutta kaunein oli mielestäni nro 6. :D

  VastaaPoista
 2. Ihania asuja ja kyllä noita sääriä kannattaa mekossa ulkoiluttaa <3 Wau!

  VastaaPoista
 3. Toi viimeinen on niin ihana. Pukisin heti itsekin! :)

  VastaaPoista
 4. Tykkään eniten ykkösestä, vaikka toki kaikki ovat kauniita. Keltaista käyttäisin, jos joskus löytyisi oikea, kirkas ja puhdas sävy. Jostain syystä tuntuu, että keltaisessa värissä pitäisi ihan erityisen tarkkaan katsoa, että sävy on oikea ihon sävylle ja silmienvärille. Ja sitten jos ja kun tarjolla on juuri sitä sinappiin vivahtaa keltaista, joka ei itselleni sovi yhtään, niin... :)

  VastaaPoista
 5. Kaikki aivan ihania. Johtuu varmaan siitä, että asujen kantaja on kaunis ja hyvävartaloinen. Viimenen oli mun suosikki.
  >Leena

  VastaaPoista
 6. Kivat asut, kumma kyllä mä tykkäsin eniten farkku-asusta, makee!

  VastaaPoista
 7. Oih, asut 5 ja 6 minun suosikkeja.

  Minulla olikin tälle illalle melkoinen asukriisi, mutta kiitos näiden kuvien, ei ole enää. Yläosaksi heitän topin päälle bikerin :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos tästä :)

  Mun ehdoton suosikki on nro 1. Näytät upealta!

  VastaaPoista
 9. Numero 1 on suosikkini, aivan ihana!

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.