Suomen kaunein koti (jota tuskin tullaan näkemään telkkarissa)

26.9.2016

* Yhteistyössä Lappli-Talot Oy:n kanssa

Olin reilu viikko sitten vieraisilla kodissa, joka oli ihan mieletön, suorastaan henkeäsalpaavan kaunis. Se oli niin asukkaidensa näköinen, sisustus oli raikasta ja tilankäyttö taitavaa. Se oli luonnon ja asumisen ihastuttavaa sopusointua ja harmoniaa. Ja varoituksen sana vielä ennenkuin jatkat: tämä postaus sisältää runsaasti kuvia!

Omakotitalon rakennuttaminen on yleensä tavallisen kuolevaisen yksi elämänsä suurimmista projekteista niin ajallisesti kuin taloudellisesti. Jotta lopputulos olisi varmasti omien tavoitteiden, unelmien ja kukkaron mukainen, sen suunnitteluun kannattaa panostaa. Mitä tarkemmin projekti on suunniteltu, sen vähemmän tulee ikäviä yllätyksiä matkan varrella.

Tämä "oma unelmakoti" -projekti lähti liikkeelle jo vuosia ennenkuin ensimmäistäkään kuoppaa oli kaivettu pihaan. Ensin piti itse tietää, mitä haluaa ja sen jälkeen istahtaa arkkitehti Janne Kupiaisen  kanssa samaan pöytään. Piirustuksia hiottiin, kunnes lopputulos oli juuri se, mitä haettiin.

Kun suunnitelmat oli valmiit, piti tehdä päätös, kuka sen toteuttaa. Pitkähkön kilpailutusvaiheen perusteella perhe teki lopulta helpon päätöksen, koska talotoimittajista Lappli-Talot kykeni toteuttamaan tämän uniikin kodin ilman minkäänlaisia kompromisseja arkkitehdin tekemiin suunnitelmiin. Se oli perheelle tärkeää, koska suunnittelu oli tehty huolella ja kaikki yksityiskohdat oli tarkkaan mietitty. Eikä niistä oltu valmiita joustamaan.

Kun suunnittelu oli valmis ja Lappli-Talon kanssa diili solmittuna, oli viimeinkin aika kaivaa se ensimmäinen kuoppa maahan. Elettiin viime vuoden elokuuta. Ja vain 9,5 kuukautta myöhemmin eli kesäkuussa 2016 uusi koti oli vihdoin valmis! 270 neliön unelma -omakotitalo, joka on rinteeseen rakennettu ja jossa on 22 kulmaa, ei taatusti ollut mikään pieni prosessi myöskään Lappli-Taloille. Ja siitä huolimatta prosessi eteni tismalleen suunnitelmien mukaisesti ja kokolailla aikataulussa. Satunpa tietämään, että tämä yhtälö ei ole kovinkaan tavanomainen.

Olemme itse rakentaneet kaksi edellistä kotia ja ne on aina rakennettu ns. "pitkästä tavarasta". Molemmat on olleet meilläkin arkkitehdin yksilöllisiä suunnittelemia, emmekä ole kummassakaan tilanteessa ulkoistaneet projektia talotoimittajalle. Ja kokemuksesta voin sanoa, että rakennusaika oli todellakin hermoja raastavaa ja kuluttavaa aikaa, varsinkin, kun kumpikaan taloudesta ei ollut "niillä töin".

Tämä kyseinen perhe ei edes harkinnut muuta vaihtoehtoa kuin toimituskokonaisuuden siirtämisen laajasti talotehtaan vastuulle. Muun elämisen täytyi onnistua siitäkin huolimatta, että rinnalla kulki näinkin iso projekti.

Ja miten palkitseva olikaan lopputulos! Suurista ikkunoista voi seurata upeiden järvimaisemien muuttumista vuodenajoista toiseen. Mahtava ja tunnelmallinen koti, jota ympäröi täydellinen luontomaisema. Persoonallinen ja lämmin, silti tyylikäs ja simppeli. Niin skandinaavinen, ja samaan aikaan kansainvälinen.

Tässä kodissa on kaikki ne elementit, mitä omakoti -unelmalta voisi ikinä toivoa. Suomen ehkäpä kaunein koti, jota tuskin tullaan televisiossa näkemään..

(Blogin etusivulle pääset tästä, klik)

Lappli Talot Oy
Lappli Talot Oy
Lappli Talot Oy
Lappli Talot Oy
Lappli Talot Oy
Lappli Talot Oy
Lappli Talot Oy
Lappli Talot Oy
Lappli Talot Oy
Lappli Talot Oy
Lappli Talot Oy
Lappli Talot Oy
Lappli Talot Oy
Lappli Talot Oy
Lappli Talot Oy
Lappli Talot Oy
Lappli Talot Oy
Lappli Talot Oy
Lappli Talot Oy
Lappli Talot Oy
Lappli Talot Oy

Lappli Talot Oy
Lappli Talot Oy
Lappli Talot Oy


Seuraa blogiani:
Google+

Blogin etusivulle pääset tästä, klik.

12 kommenttia:

 1. Ihana talo! Tykkään niin kovasti kun löytyy lämpöä ja muutakin kuin valkoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta Anu! Minäkin olen hiukka kyllästynyt jo siihen pelkkään mustaan ja valkoiseen.. Kyllä kodissa pitää olla myös lämpöä ja sen tulee näyttää kutsuvalta, ei "katalogikodilta":)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eikö vaan:) Arkkitehti Janne Kupiainen on muuten sisustuksenkin suunnittelun takana, vaikka kyllä asukkaat tietty itse tekee siitä kodin:)

   Poista
 3. Meidän kotihan on myös Lappli-talo, oma suunnittelema, jonka talotehdas toteutti toiveidemme mukaan. Kiitos ja terveiset ihan mielettömälle myyjälle, Vuokilan Jukalle, jota kyllä suosittelen, jos talotehdasta miettii! Terkut Jukalle!!

  Kaunis talo ja ihanan eleetön sisustus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistanko oikein, että teidänkin ihana koti on arkkitehdin suunnittelema ja toteutus Lappli-Taloilta? Se kombinaatio on kyllä paras mahdollinen, kun projektia yrittää handlata kaiken muun elämän lisäksi.. Juu, minultakin Jukka Vuokilalle terkut ja lämmin puolto myös:)

   Poista
  2. Meidän talo on itsemme suunnittelema ja mieheni piirsi mittoihin. Lappli toteutti!

   Poista
 4. Makuja on monia, sekava minun makuun. Terassi on kaunein ja rauhallisin.

  VastaaPoista
 5. Kaunis talo ja sisustus. Lämmintä puuta sopivasti, ihana tuo olohuoneen lattia. Tykkään pienistä yksityiskohdista (mustavalkoinen juliste, maatuska hellan pielessä, sarvipää pöydän päällä, muhkea antiikkituoli nurkassa) ja vaihtuva maisemataulu tuolla ulkona :)

  VastaaPoista
 6. Onpa huikean kaunis koti, ihania yksityiskohtia ja miten avara <3

  VastaaPoista
 7. Pikaisesti selasin kuvat ja ainoa asia, mihin silmä tarttui, on epäkäytännöllinen keittiön pöytä; jalan mallista johtuen päädyssä olevilla tuoleilla on hankala ruokailla. Myös pöydän kannessa olevat raot on hankalia pundistusta ajatellen.

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.