DIY Jeans

24.9.2016

Olin viime viikolla Todella mielenkiintoisessa tilaisuudessa, kun KappAhl järjesti farkkujen tuunaustapahtuman Korjaamolla. Opettajaksi saimme varsin maineikkaan tuunaamisen superstarin eli  trashionista Outi Les Pyyn.

Saimme valita mieleisemme farkut KappAhlin valikoimasta ja sitten vaan hommiin. Päätin jo etukäteen, että tällä kertaa en halua pillifarkkuja, joita kaapit tursuaa jo muutenkin, vaan haluan sellaiset vajaamittaiset, joiden lahkeet hiukan levenee. Kyllä te tiedätte sen trendimallin, joita näkee tällä hetkellä kaikissa muotilehdissä ja -blogeissa. Ne on kuulemma edelleen ihan viimeisintä trendiä.

Olen hiukan katsellut kyseistä mallia jo kaupoista, mutta en ole löytänyt mieleistä. Ja miten helposti ne saakaan itse hiukka tuunailemalla vaikka kaapista löytyviä vanhoja farkkuja! Tässä Outi Les Pyyn ohjeet, miten trendifarkut voi helposti itse tuunata:

- Vedä farkut jalkaan ja merkkaa haluttu pituus nuppineuloilla. (Enhän minä tietysti mitään kokeillut, leikkasin vaan ronskisti vähän toistakymmentä senttiä pois täyspitkistä farkuista. Ja hyvät tuli!)

- Asettele lahkeen sisään tueksi paksu muotilehti ja leikkaa lahje pois terävällä mattoveitsellä. (Minä tosiaan skippasin tämän vaiheen, koska leikkasin lahkeet ihan tavallisilla saksilla ja pöydällä suoraan, ilman mitään tukia.. Mutta siis mielenkiintoinen vinkki, miten monikäyttöinen aikakauslehti onkaan!) Lahkeet voi halutessaan jättää takapuolelta hiukan pidemmiksi kuin etupuolelta, jos tavoittelee hiukan epäsymmetristä lopputulosta!

- Kun oikea mitta on löytynyt, alkaa lahkeen suun sukiminen nuppineulalla. Eli vähitellen ratkotaan lahkeen suita farkkujen nurjalta puolelta niin, että "loimilangat" repeilee ja jää kivasti roikkumaan lahkeen suusta. Myös hiekkapaperi on hyvä apuväline pehmentämään lankoja ja lahkeen reunaa eli sillä vaan hangataan ja nuppineulalla ratkotaan, kunnes lopputulos näyttää omaan silmään sopivalta eli tarpeeksi rosoiselta.

Tavoittelin ensimmäisen kuvan kaltaista lopputulosta ja onnistuin mielestäni ihan hyvin! Jospa vaikka huomenna saisin teille kuvadokumentaatiota uusista supertrendikkäistä farkuistani..

PS. Lupailin edellisessä postauksessa jo sitä sisustusaiheista superkivaa juttua, mutta valitettavasti sen julkaisu siirtyykin ensi viikkoon..


KappAhl
KappAhl
KappAhl
KappAhl
Seuraa blogiani:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.