Rock and romantic

31.8.2016

Lupasin kuvata pitkästä aikaa joitakin office -kelpoisia asuja eli aloitetaan tämmöisestä hyvinkin tyypillisestä omaa tyyliäni edustavasta asusta. Perinteiset jakkupuvut olen heittänyt menemään jo aikoja sitten ihan vaan siitä syystä, että olen totaalisen kyllästynyt niihin. Asussa saa olla vähän "särmää", varsinkin sellaisina päivinä, kun almanakka ei huuda pukeutumaan siihen "luottotigeriin". Nimittäin, businesspukeutumisessakin nainen saa näyttää naiselta ja edustaa juurikin sitä pukeutumistyyliä, missä itse tuntee olonsa hyväksi ja itsevarmaksi. No, sen verran olen vanhanaikainen, että farkkuja en suosittele ja paljastelulle en lämpene, mutta muuten liberalisoisin sitä maailmaa aikalailla esteistä vapaaksi. Yyberkorkeat korot eivät myöskään kuulu asusteina ainakaan omiin businessasuihini, vaikka muutoin korot saavat meikäläiseltä ehdottoman puoltolausunnon.

Halusin välttää omassa asussani sellaista "tätimeininkiä" ja puin jalkaani vähän rokimmat nilkkurit. Alexander McQueen´n buutsit* on uudehkot ja ostin ne Stockmannilta. Vaihtamalla rokkinilkkurit siroihin korkkareihin, kelpaa asu varmasti tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Paita puolestaan on Lontoon tuliaisia viime viikonlopulta ja voinpa sanoa, että Oasis ei pettänyt tälläkään kertaa! Tämä ihastuttava ja vähän jopa romanttishenkinen paita on juuri sitä, mitä kaipaan omaan pukeutumiseeni - siinä on jotain, mutta ei liikaa. Ja kun paidassa itsessään on yksityiskohtia, ei koruille ole tarvetta.

Vähän siis rokkia ja vähän romantiikkaa tämän kertaisessa asussa, mitäs tykkäätte?

Tähdellä * merkatut linkit ovat adlinkkeja, joista bloggaaja saattaa hyötyä taloudellisesti.  
Oasis
Shirt: Oasis
Skirt: Benetton
Biker: Stradivarius
Ankle boots: Aleksander McQueen (similar here*)
Oasis
Oasis
Oasis
Oasis

Seuraa blogiani:

10 kommenttia:

 1. Nämä kengät työkenkinä ovat kyllä rohkea valinta. Mä tykkään täkäläisestä tavasta miten naiset pukeutuvat työelämään. Se ei ole erityisen rokkia eikä romanttista mutta naisellista kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I know:) Mutta sirot korkkarit kaapissa pelastaa kyllä aina, jos tilanne niin vaatii.

   Poista
 2. Sinulla on niin kauniit sääret, että niillä kelpaa nilkkureissa hameenkin kanssa mennä, itsellä tolppasäärisenä nilkkurit ja hame ovat ehdoton no no.

  Minusta on ihanaa kun naiset uskaltava liberalisoida businesspukeutumistaan, mutta esimerkiksi Ruotsissa ja Tanskassa ollaan jo ihan liian "rentona" ja heillä onkin ongelmia osata pukeutua tapaamisiin esimerkiksi ranskalaisten kanssa, joille pukeutuminen oikein kaikkiin tilanteisiin on lähes uskonnollinen kokemus, ja he arvottavat vastapuolen vakavastiotettavuuden pukeutumisen perusteella. Skandinaviassa ja Euroopassa (puhumattakaan Yhdysvalloista) on hyvin erilainen suhtautuminen businesspukeutumiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, minä taas pidin omia nilkkoja ihan liian kapeina nilkkureihin ja sen tähden vain harvat nilkkurit sopii minulle. Kenkien varsi tahtoo useimmiten olla liian leveä, eikä lopputulos näytä todellakaan hyvältä. Minusta juurikin minun jalkoja paksummille jaloille nilkkurit näyttää kaikkein parhailta!

   Usa on edelleen perin konservatiivinen, mutta tosiaan varsinkin Tanskassa pukeutuminen on toooodella rentoa, niin rentoa, että olen välillä nähnyt käytössä "businessasuja", joita en itse käyttäisi edes kotona! Suomessa ongelma tahtoo olla vähän sellaisessa "näkymättömyydessä", ei vaan haluta eikä oikein edes uskalleta olla "näyttäviä".

   Poista
 3. Kengät ja nahkatakki sopivat hyvin! Hieno asukokonaisuus! :-)

  VastaaPoista
 4. Kaunis kokonaisuus ja nilkkurit on todella upeat!

  Päätin jättää kommentin nyt kun löysin sinut uudestaan.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska tavata Mari:) Ja kuin myös, mukavaa viikonloppua!

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.