Historian havinaa eli katsaus menneisiin elokuisiin asuihin

7.8.2016

Nyt taisi tulla taas teidän suuntaan hiukka pitkä bloggaustauko, mutta tiedättekö mitä olen tehnyt? Olen kyllä paljonkin häärinyt blogin kanssa, itse asiassa tunteja ja tunteja tullut näpyteltyä tässä tietokoneen äärellä ja nimenomaan blogin kimpussa..

Kaikki alkoi siitä, kun googlettelin jotain random -asiaa netin syövereistä ja yllätyksekseni oma blogi löytyi aika korkealta Googlen listoilta. Kun klikkailin sitä kautta omaan blogiin, oli järkytys melkoinen. Nimittäin vanhojen postausten kuvat oli ihan mitä sattuu, siis ne oli venytetty ja litistetty ihan muodottomiksi möykyiksi. Se juontaa juurensa siihen alkuvuoden hetkeen, kun blogini koodattiin uudelleen ja vaikutus oli tietysti parhaimmillaan koodauksen jälkeen tehtyihin postauksiin. Se tarkoitti käytännössä sitä, että kaikki vanhat postaukset olisi pitänyt muokata uudelleen kuvien osalta jo silloin. No enhän minä sitä savottaa silloin ehtinyt tehdä ja se jotenkin unohtui siinä kaiken muun keskellä.

Eli olen tässä jo muutaman päivän ajan käyttänyt leijonan osan ajastani siihen, että olen käynyt satoja postauksia läpi ja muokannut sitten jokaisen kuvan kokoa erikseen. Tosin vieläkin on ihan älytön määrä kuvia ja postauksia jäljellä, mutta nyt olen päättänyt tehdä sen loppuun saakka.

Minulla ei ole tapana palata vanhoihin juttuihin eli en vieraile omassa blogissani oikeastaan koskaan. Ja voin kyllä sanoa, että olipas aika tunnelmallinen seikkailu palata ajassa vuosia taaksepäin. Ja huomata, että paljon on tapahtunut, vaikka sitä ei tässä arjen tiimellyksessä juurikaan tule ajatelleeksi.

Muunmuassa:

 • Kotia on vaihdettu kolme kertaa
 • Kotipaikkakuntakin on vaihtunut kerran
 • Hiukset on lyhentyneet "puoli metriä"
 • Kilojakin on hiipinyt salakavalasti
 • Olemme matkustelleet hurjan usein
 • Tyyli on muuttunut "rennommaksi", vaikka edelleen tykkään aika monestakin menneistä asuista
 • Meikkityyli on "hiukan" kehittynyt
 • Kuvaustaidotkin on (luojan kiitos) kehittyneet, kuten kuvauskalustokin pari kertaa
 • Ryppyjä on tullut rutkasti lisää, toisaalta olen oppinut niitä vähän kyllä myös pehmentämään sekä ihon kosteutuksella että meikkaustaidoilla

Mutta, pidemmittä puheitta, kurkataan vähän menneisyyteen eli keräsin teille elokuisia asuja viideltä menneeltä vuodelta. Tältä ne näytti:

2015: Musta Tiger of Swedenin mekko on edelleen käytössä ja tykkään sitä mahdottomasti vieläkin. Tigerit on kyllä aikojen saatossa osoittautuneet aikalailla parhaaseen kategoriaan, mitä omiin hankintoihin tulee. Ne säilyy vuodesta toiseen ihan priimana ja mallit on kohtuullisen ajattomia.

2014: Henkkamaukan röyhelömekko oli heräteostos parin vuoden takaa ja löytyypä se edelleen kaapista. Tykkään käyttää mekkoa vieläkin, lähinnä tosin ruokakauppa- ja kotimekkona. Mutta kiva ostos ja niin "girly".

2013: Alla kuvassa oleva tummansininen kotelomekko oli myös heräteostos Rovaniemeltä. Tykästyin mekon malliin ja tietysti kivaan kaulukseen. Se oli kohtuullisen arvokas ja jäänyt oikeastaan täysin käyttämättä kaapin pohjalle. Annoin sen sittemmin äidilleni, joka myös jemmailee sitä kaapeissaan. Vaikka mekko on kaunis, sille on ollut tosi vaikeaa löytää käyttötarkoitusta tai tilaisuutta, jossa käyttää.

Kuvan ottamisen aikaan asuimme ihan Helsingin ytimessä ja voi että, miten tykkäsinkään siitä ajanjaksosta! Kaikki oli niin lähellä ja asuntokin oli superkiva. Ja tämmöiselle maalaistytölle se oli uutta ja niin ihmeellistä:)

2012: Alla oleva neljän vuoden takainen asu sen sijaan ei jäänyt käyttämättä. Käytin hametta todella paljon ja yhdistin sen oikeastaan aina sinisen kauluspaidan kanssa. Jotenkin tuo värikombo (sininen, beige, musta) viehättää minun silmääni ja asu näyttää edelleen hyvinkin kauniilta. Ja ai että tuota asua muuten kehuttiin.

2011: Alla oleva viiden vuoden takainen asu on otettu poikkeuksellisesti ulkona. Tuohon aikaan tuli muuten asukuvat kuvattua 95%:sti sisätiloissa ja valon tähden aina samassa paikassa. Aina. Mutta siis tuo asu näyttää mielestäni vieläkin kivalta ja beige Forever 21 laatikkopaita tulikin käytettyä melkeinpä loppuun saakka. Se oli lopulta niin nukkaa täysi, että se oli pakko heittää roskiin. Pillifarkut ja beige laatikkopaita kuuluu edelleen lemppareihin. Ainakin itselläni se edustaa jo lähes klassikkoasua. Huiveja tosin en ole koskaan oppinut käyttämään ja veikkaanpa, että allaolevassa kuvassakin se on lähinnä kuvausrekvisiittaa.

Voisikohan viisi mennyttä vuotta kiteyttää tyylin osalta niin, että minkäänlaista kehitystä ei ole havaittavissa? Tykkään edelleenkin kaikista asuista, vaikka toki (pakko tunnustaa) arkistoista löytyy ihan kammottavaakin katsottavaa..

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Olen kirjoittamassa opinnäytetyötä liittyen blogeihin ja niiden käytettävyyteen. Tavoitteena on parantaa erästä ilmaista blogipalvelua ja siihen tarkoitukseen tarvitsisin blogia kirjoittavien henkilöiden apua. Toivoisin, että mahdollisimman moni blogin kirjoittaja kävisi täyttämässä alla olevan linkin kyselyn.
  Kysely on helppo ja nopea täyttää ja siihen vastanneiden kesken arvotaan kaksi Finnkinon leffalippua!
  https://goo.gl/forms/Kt7KtvQtGY60anes1

  Kiitos avusta!
  – Tiia Valtonen

  VastaaPoista
 2. Tuo vuoden 2012 asu on kyllä perfect. Ei ihme, jos sitä on kehuttu. Eikä muissakaan mitään vikaa ole. Blogi toimii hyvänä päiväkirjana ja sieltä käyn välillä tarkastamassa, että mikäs vuosi se olikaan kun...

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.