Soft tones eli kotiasu ja kesäkuulumisia

13.7.2016

Tästä kehkeytyikin pitkähkö sometauko, ihan huomaamatta! Meillä on elämä ollut taas aikamoista lentoa, enkä ole oikein ehtinyt käydä edes tervehtimässä teitä.. Hengissä ollaan, vaikka paikat onkin niin jumissa, ettei koskaan aikaisemmin ole sattunut tähän malliin. Ja kuulkaa fyysisestä työstä!

Olimme vajaan viikon minun kotiseudullani tuolla vähän pohjoisemmassa ja Leokin oli ensimmäistä kertaa elämässään lentokoneessa. Häkki oli vähän liian suuri eli tiedoksenne, että matkustamoon saa viedä koiranhäkin, joka mahtuu penkkien alle suojaan. Toki koirien osalta on monia muitakin rajoitteita matkustamoon tuomisessa, mutta me onneksemme pääsimme lentämään ilman häätöä koneesta.

Meidän pohjoisen reissut tahtoo aina olla melkoisia työleirejä ja niin tälläkin kertaa. Tosin tällä kertaa  meidän matkan syynä oli myös velipojan perhe, joka oli Suomessa pitkästä aikaa. He ovat asuneet ulkomailla jo noin 15 vuotta eli näemme todella harvoin, enkä tietysti halunnut jättää tätä tilaisuutta väliin. Siitäkin huolimatta, että he paluumatkalla yöpyvät tässä meillä Helsingissä ennenkuin suuntaavat taas kauas rapakon taa.

Meillä on kotona (siis minun lapsuudenkodissa) ihan järkyttävän iso pihapiiri, keskellä ei-mitään. Siellä on ensinnäkin kolme taloa - isän (jo tosin purkukuntoinen) lapsuudenkoti, ja sitten vielä se koti, jossa minä olen kasvanut ja lisäksi uusi talo, jonka vanhemmat rakensivat sen jälkeen kun me lapset olemme lentäneet omille teillemme. Kaikilla kolmella talolla on yhteinen pihapiiri, jota isä aikoinaan hoiti kuin kalleinta aarrettaan. Meillä oli leikattua nurmikkoakin silmänkantamattomiin, siis hehtaaritolkulla. Ja kaikkien kymmenien marjapensaiden ja puiden reunat oli trimmerillä trimmattu supersiisteiksi ja ojanpieletkin oli suunnilleen vaaterilla mitattu tasapainoon. Pihapiiri oli ihan mielettömän hieno ja siisti. Ja kun äiti jäi siihen isän kuoleman jälkeen lopulta yksinään, on päivänselvää, ettei hän ole kyennyt siihen samaan. Me sitten mieheni kanssa yritämme sitä hoitaa ja siistiä niin paljon kuin reissulla vaan ehdimme. Mutta emme mekään kykene samaan, mihin isä aikoinaan, vaikka kai epätoivoisesti siihen tuleekin aina verrattua ja sitä lopputulosta tavoiteltua.

Ison pihaurakan jäljiltä oli taas paikat niin superjumissa, vaikka nyt tosin alkaa jo helpottaa. Heiluin yhtenäkin aamuna puolikuudesta lähtien viikatteella yhteensä viiden tunnin ajan ja se oli kyllä meikäläisen kropalle vähän liikaa. Oli välillä ihan pakko käydä pyyhkimässä hikeä pois, koska se oli yllättävän rankkaa puuhaa. Voimat oli sen jäljiltä ihan loppu, enkä jaksanut pitää käsissä edes kahvilusikkaa, heh.

Nyt ollaan tosiaan kotona ja meillä olisi muutama päivä aikaa käväistä jossain matkoilla ennenkuin velipoika perheineen tulee tänne meille ja vanhempi tytär palailee Rhodoken matkaltaan. Haluaisin lähteä käymään vaikka päivän reissun Lontoossa nyt, kun punnan kurssikin on ennätysalhainen. Pari kauppaa nimittäin houkuttelisi näin alennusmyyntien aikaan ja olisihan siellä ihan kivaa viettää yksi päivä ilman minkäänlaisia velvoitteita. Mutta saapa nyt nähdä, mitä tässä vielä keksitään.

Tänään meille tulee mattopesuri kotiin! Olemme tähän saakka pesettäneet mattomme aina pesulassa, enkä tiedä yhtään, miten ne käytännössä pestään paikan päällä. Mutta sepä nähdään tuotapikaa. Ja lisäksi siitä saa vielä kotitalousvähennyksen, joka ei ole mahdollista, jos matot pesettäisi pesulassa.

Kunhan matot on pesty, treffaamme Marjukan kanssa kaupungilla ja katsotaan, jos vaikka saataisiin jotain kuvamateriaalia aikaiseksi:) Siis jos maltamme kaivaa kamerat esiin, heh. Meillä tahtoo aina olla aika paljon asiaa, eikä kuvaukset yleensä sen tähden onnistu. Odotan jo niin, että pääsemme Marjukan kanssa taas parantamaan maailmaa - My Lady <3

Kuvamateriaalina saa luvan kelvata "at the moment" -kuvatus. Kesällä on kai lupa olla blogissakin kotivaatemeiningillä, eikä kuvatkaan ole niin ihan justiinsa..

P6270679
Cardigan: Your Face
T-shirt: Bik Bok
Jeans: H&M
Shoes: OasisP6270665

4 kommenttia:

 1. Kiva asu. Muutenkin kiva postaus.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 2. Juupa juu, työleirejä ne kesävierailut sekä sukulaisissa että tutuissa tuppaavat joskus olemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta ei haittaa, ainakaan minua:) Ihanaa ruumiillista työtä ja niin hyvää hyötyliikuntaa. Terkut Kolikki ja toivottelen auringonpaistetta:)

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.