Kolme vinkkiä Tallinnaan matkaaville muodista ja designista kiinnostuneille

29.7.2016

Tallinnassa turismi kukoistaa. Näin voisi päätellä ainakin katukuvan vilinän perusteella. Viru -ostoskeskuksessakin oli melkoinen tohina kauniina kesäpäivänä. Mutta, Tallinna on paljon muutakin kuin sen vanha kaupunki tai Viru -ostoskeskus, joihin me suomalaiset päivämatkailijat helposti tyydymme. Jos Tallinnan muu tarjonta erityisesti muodista ja designista kiinnostaa, niin tässäpä muutama vinkki.

1.  Viron designliike Tali

Ainakaan sisustusfriikeille ei tule yllätyksenä, että Tallinna on varsinainen design -kaupunki. Tali on Virolaisten design -liikkeiden uusin tulokas ja se sijaitsee boho -henkisessä, Helsingin Kalliota muistuttavassa Kalamajan kaupunginosassa osoitteessa Kotzebue 33. Talissa pääsee tutustumaan virolaisten muotisuunnittelijoiden ja designereiden tuotantoon ja olipa siellä esillä myös suomalaista designia.

Nimittäin suomalainen Kuula + Jylhä -brändi oli Talissa näyttävästi esillä käsityönä tehtyine kenkineen ja nahkalaukkuineen. Paikalla oli myös Marika Jylhä eli toinen brändin designereista.
P7010908
P7010907
^Kirjun kettukorut ovat Talin eniten myyty tuote ja päätyipä sellainen minunkin ostoskoriini taannoisella Talin vierailulla.
P7010899
^Marika Jylhä itse suunnittelemissa kengissään ja laukussaan.
P7010901

2. Amanjeda by Katrin Kuldma Gallery Boutique

Katrin Kuldma on yksi Viron tunnetuimpia vaatesuunnittelijoita ja hän on luomansa Amanjeda -brändin kasvot, sielu ja sydän. Todella valloittava persoona ja takaan, että jos hän sattuu olemaan butiikissaan (Kentmanni 6) paikalla, saatte erittäin lämpimän vastaanoton. Ja huoh mitä vaatteita hänen kokoelmastaan löytyy, käykää ihmeessä kurkkaamassa! Mallistossa on käytetty vain parhaita materiaaleja, laatu on virheetöntä ja design niin kaunista. Häntä ei ole turhaan noteerannut mm. Dolce&Gabbanan tyyppinen maailmanluokan brändi.

Psst. Amanjedan syysmalliston takkeja on tulossa tänne Helsinkiin Ajattareen ja niistäkin näette esimakua alla kuvassa.
P7010922
P7010923
P7010925
P7010918
3. Taidemuseo Kumu: Runous ja ahdistus. Viktoriaaninen naiskuva ja muoti Aleksandr Vassiljevin kokoelman valossa.

Taidemuseo Kumu sijaitsee kauniissa Kadriorgin palatsin puistossa, joka jo itsessään on nähtävyys. Kumussa on lokakuun loppuun saakka nähtävillä venäläisen tunnetun TV-tähti Aleksandr Vassiljevin pukukokoelmasta koottu 50 puvun ja 150 asusteen näyttely 1800 -luvun jälkipuoliskon muodista ja elämäntyylistä.

Aleksandr Vassiljevin nimeä kantava säätiö omistaa noin 10.000 pukua 1700-2000 -luvulta ja kokoelma täydentyy jatkuvasti. Tämä nyt meneillään oleva näyttely kohdentuu nimenomaan viktoriaaniseen aikakauteen, jolloin tyylin kerrottiin olleen rehevää ja varsinkin naisten muoti suorastaan tuhlailevaa. Mukavuudesta ei ehkä niin välitetty tai ainakin sellainen kuva tuli allekirjoittaneelle näitä pukuja ihmetellessä.

Käykää ehdottomasti itse katsomassa ja fiilistelemässä menneitten aikojen tunnelmaa! Puvut ovat siis oikeasti olleet aikoinaan jonkun käytössä. Lisätietoa näyttelystä voitte kurkata vaikkapa tästä, klik.
P7010964
^Aleksandr Vassiljev on itsekin varsin näyttävä ilmestys!
P7010954
P7010966
P7010950

1 kommentti:

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.