Mallipoika Leo ja sota punkkeja vastaan - Buddy Guard

1.6.2016

Oltiin viime viikonloppu Itä-Suomessa ja Leo jäi taas vähäksi aikaa lomailemaan mummolaan. Olemme nimittäin lähdössä siskontytön lakkiaisiin ja Leo ei valitettavasti voi koira-allergikoiden tähden tulla sinne mukaan. Ai että se viihtyy mummolassa, jossa sitä kohdellaan kuin mitäkin kingiä.  Ja onhan siellä niin paljon kaikkia uusia mielenkiintoisia hajuja, koska Leollahan on ulkona kuono kiinni maassa.

Mummolassa se pääsee käymään myös mökillä, joka on ainoa paikka, jossa se voi olla vapaana kuin taivaan lintu. Se juoksee, viuhtoo eestaas ja tekee sellaisia äkkikäännöksiä, ne on sen bravuuri. Ja lopulta se on ihan sippi ja nukkuu ketarat ojossa monta tuntia.

Niin kivoja kuin ne mökkireissut onkaan, niin asioilla on aina kääntöpuolensa. Nimittäin punkit. Hyi. Yök. Ällöttäviä.

Viime kesänä (joka oli Leon ensimmäinen kesä aikuisena koirana) suhtauduin jotenkin vähän jopa väheksyen punkkeihin. Eihän meidän pieneen, söpöön kaupunkikoiraan voi sellaiset tarttua, ne on muitten ongelmia. Vaan toisin kävi. Tämän kyseisen mökkireissun jäljiltä Leolta nimittäin poistettiin eläinlääkärin toimesta viisi punkkia! Niitä oli päässyt sellaisiin paikkoihin, että me emme itse niitä saaneet irti. Ja vähättelyt loppui siihen.

Mitäköhän tässä nykyisessä punkkikannassa on oikein tapahtunut evoluution seurauksena? Eihän niitä ennen ollut? On meilläkin ollut koiria ja ollaan asuttu maalla, mutta ikinä ei ole ollut puhetta mistään punkeista, saati että ne olisi jotenkin ongelma. Ja nyt niitä on kaikkialla. Tuntuu, että ne on oikeasti valloittamassa koko hiton maailman, ihan niinkuin Hitchcockin linnut aikoinaan.

No mutta, meidän ötökkämagneetti pikkupuudelia pyydettiin viime syksynä koiramalliksi Buddyguard -mainokseen ja kyllähän me Leo ilomielin käytettiin kuvauksissa. Leo mainostaa Buddyguardin sivuilla aivan uudenlaisia koiranpetejä ja -alustoja, joissa on teknologian myötä punkkisuoja mukana. Pedin päällyskangas on nimittäin käsitelty biosiditehoaine permetriinillä eli kun koira asettuu makuulle pedin päälle, punkit, kirput ja sääsket kuolee. Aine on vaaraton ihmisille ja koirille, mutta tappava hyönteisille. Samoin kissoille se on vaarallinen.

Punkkisuoja kestää pedissä 75 pesukerran verran ja se suositellaankin pestäväksi säännöllisin väliajoin, jotta punkkisuoja on mahdollisimman tehokas. Lika, koirankarvat ja pöly nimittäin heikentää suojaa.

Kaikki apuvälineet sodassa punkkeja vastaan on todellakin tervetulleita! Ja eikös meidän Leo olekin niiin superkomea <3 Alimmassa kuvassa tosin jännitys on melkeinpä käsin kosketeltavissa, mutta myöhemmissä otoksissa se näyttää jo hiukka rentoutuneemmalta, hih.

PS. Buddyguard koiranpetejä, -tyynyjä ja -alustoja saa ainakin Hong Kongista ja Kärkkäiseltä. Niitä on tuloillaan myös apteekkeihin ja Prismoihin ja mahdollisesti muuallekin. Lisäilen muitakin liikkeitä, kunhan saan niistä tietoa.

Mukavaa viikonjatkoa ja ihania juhlia, mikäli niitä on tiedossa viikonloppuna <3 Lennän juniorin kanssa jo tänään illalla Kemiin, jossa aloitamme juhlavalmistelut siskontytön Siirin ylioppilasjuhlia varten. Ihanaa nähdä taas rakkaita sukulaisia pitkästä aikaa <3


Näyttökuva 2016-06-01 kello 9.01.47

Näyttökuva 2016-06-01 kello 9.01.24

Näyttökuva 2016-06-01 kello 9.01.01

^Mua ei jännitä yhtään.. Oon tosi reipas.. Tai ainakin yritän olla..

17 kommenttia:

 1. Mitä ihmettä?! En ole näistä tuotteista ennen kuullutkaan!? Oli pakko ihan käydä nettisivustolta tutkimassa, että voiko tälläinen juttu olla tottakaan! :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä:) Melkein liian hyvä ollakseen totta! Ja hyvä, että punkkiongelmaan tulee monenlaista ratkaisua tarjolle, koska ne on oikesti iso ongelma ja tuntuu, että ainavaan pahenee!

   Poista
  2. Kyllä! Mahtavaa, että tällainen keksintö on tehty. <3 Punkit ovat kyllä inhottavia! :(

   Poista
 2. Mä suorastaan pelkään punkkeja ja pelkkä ajatus punkista puistattaa. Taidan ostaa kolme tuollaista ensimmäisessä kuvassa olevaa patjaa ja rakentaa niistä kesäsängyn itselleni ;)
  Leosta on kasvanut komea poika! Ihania juhlia!
  t.Tiina

  VastaaPoista
 3. Valtavan suloinen pikkukoira teillä ja loistavia kuvia! Nuo punkkipedit kyllä tulisi tarpeeseen tyttären kolmelle koiralle. Taitaa vaan olla liian pieniä saksanpaimenkoirille :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan Mummeli! Petejä on tosiaan kolmea eri kokoa ja aika isohan tuo mainoksessa oleva koira on, joka röhnöttää isoimmalla pedillä:) Voi siis hyvinkin sopia myös saksanpaimenkoirille?

   Poista
 4. Oikein ihanaa reissua ja hauskoja juhlia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara:) Ja terkut täältä pohjoisesta! Toivottavasti tekin pääsette tänne loman viettoon jossain vaiheessa kesää! Ainakin nyt säät suosii, joskin hyttysiä on vaikka Ruotsillekin jaettavaksi..

   Poista
 5. Ihana pehmopallero! Meidän koirat ovat amerikankarvatonterrierit Alice ja Gideon, hiukan erilaisia kuin komea Leo :) Onneksi sentään punkit erottuvat hyvin kun ei sitä karvaa kerrassaan ole ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marja:) Piti tarkistaa googlelta, että minkälaisia Alice ja Gideon ovat, kun rotu oli minulle hieman vieras. Aikamoisia sirpakoita tosiaan ovat ja varmasti punkit niistä hyvin erottuu:) Hiukan erilainen turkki tosiaan kuin Leolla, jonne kaikki katoaa, jos vaan ehtivät karvan läpi:)

   Poista
 6. Voi että me inhottiin punkkeja, silloin kun meilläkin oli koira. Niitä oli ikävä välistä repiä kuonosta irti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ällöttävintä niissä on se mahdollisuus, että ne siirtyy ihmiseen.. Mukavaa viikonloppua Maiju:)

   Poista
 7. Onpa komea malli! Enpä muuten ole kuullut näistä pedeistä lainkaan, olihan mielenkiintoista. Harvasen viikkohan me joltain eläimeltä punkkeja poistetaan ja yleens poistot hoitaa mieluiten 12v Krista. Punkin pureman olen saanut kaulaan tai siinä se roikkui, ei muuten tuntenut lainkaan puremaa, vaan peiliin katsoessa huomasin. Äkkiä lääkäriin ja ehdottomasti ikävin juttu oli se, kun kaivoivat ihoa saadakseen myrkyt pois.

  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, auts :( Nehän tosiaan voi siirtyä kotieläimistä ihmiseen, varsinkin, jos nukkuvat samassa sängyssä ihmisen kanssa.

   Kuin myös, ihanaa viikonloppua ja terkut täältä pohjosesta <3

   Poista
 8. Meillä oli villakoira 1960-luvulla ja siinä oli joka kesä punkkeja. Niitä ei vain ymmärretty pelätä ollenkaan. Jälkikäteen olen ajatellut, että koiraparalla taisi olla borrelioosi, kun vanhana sai niin nivelvaivoja ja kummallisia tulehduksia.

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.