Ihon kosteutuksesta ja vähän juhannuksen vietosta

27.6.2016

Ai että olikin mukava juhannus, kun unohdin vahingossa MacBookin laturin kotiin. Tarkoitus oli nimittäin kirjoittaa muutama suunniteltu postaus, mutta nehän jäi tekemättä tämän teknisen kömmähdyksen tähden. Ensin vähän harmitti, kun kerrankin olisi ollut aikaa paneutua, mutta lopulta päätin irrottautua ärsytyksen tunteesta ja unohtaa koko hiton netin viikonlopun ajaksi.

Vietimme juhannuksen Itä-Suomen kauniissa maisemissa Etelä-Karjalassa, Ruokolahdella. Säät oli viimeisen päälle suosiolliset ja juhannussaunassakin tuli kylvettyä. Uimavesi oli ihan mielettömän lämmintä, koska meikäläinenkin ui monet kerrat löylyjen välillä. Se ei nimittäin ole todellakaan itsestäänselvyys.

Juhannuksessa parasta on hyvä ruoka ja uudet lenkkipolut. Tällä kertaa kävimme Haukkavuoren luontopolulla lenkillä ja kiipesimme sen korkeimmalle pisteelle. No, ei se mikään Mount Everest ole, mutta jonkinmoinen nyppylä kuitenkin. Korkeutta taisi olla noin 80 metriä järvenpinnasta, joka kuvastaa, että kyllähän meillä täällä eteläisessä Suomessa on aika laakeeta aakeeta.. Ja se on sentään seudun korkein nyppylä.

Juhannukseen liittyy kaikenmaailman tuoreeks-terveeks -mystiikkaa ja ajattelin siihen liittyen loihea muutaman sanasen ihon kosteutuksesta. Jos saisin siirrettyä kelloja taaksepäin ja antaa ohjeen vaikkapa 10 vuotta nuoremmalle itselleni, niin arvaatteko, minkä ohjeen antaisin? Kyllä vaan, se liittyisi ihon kosteutukseen. Älä hyvä nainen unohda tai laiminlyö sitä!

Minäkin olen sortunut siihen ajatusmaailmaan, että tämmöistä helposti rasvoittuvaa sekaihoa ei tarvitse kosteuttaa. Sehän on hitto soikoon ihan liiankin kostea, enkä todellakaan halua iholleni yhtään enempää kiiltoa. Ja vaikka kosmetologit on joka ihonhoitokerralla toitottaneet tästä asiasta, en ole lopsauttanut korvaani asialle. Ei ne voi tietää.. Dääm, kun en ole uskonut heitä!

Kyllä terveen ja kuulaan ihon taustalla on pääsääntöisesti aina hyvä kosteutus. Ja kun iho on terve ja kuulas, ei ryppyjäkään muodostu samaa vauhtia kuin kuivalle iholle. Eli hyvät naiset ja (mikäpä ettei myös) herrat, kosteuttakaa ihoanne kunnon kosteuttavilla tuotteilla! Alla omat luottokosteuttajat eli jaossa on hyviä vinkkejä.

P6241263

Olen saanut blogin kautta tutustuttavakseni monenmoisia tuotteita, joista näitä kosteutukseen liittyviä muutamaa tuotetta voin lämpimästi suositella! Eli apteekeista saatavalta japanilaiselta V 10 Plus -merkiltä löytyy ainakin nämä pari oikealla olevaa kosteuttajaa, joita käytän päivittäin. Levitän kosteusnaamion (Okinavawa Deep Sea Water Mask) joka ilta kasvoille ja kaulalle ja huuhtelen sen vasta aamulla pois. Ai että iho on hyvässä kunnossa! Ja keskellä näkyvää kosteusgeeliä (Deep Moist Gel) käytän päiväsaikaan meikin alla.

Lisäksi kaapista löytyy paljonkin Dermalogican tuotteita, ja tätä kaikkein parasta kosteusnaamiota (Multivitamin Power Recovery Masque) voin myös erittäin lämpimästi suositella! Jätän myös kyseisen naamion yöksi kasvoille, vaikka sitä voi käyttää myös perinteisen naamion lailla eli noin 20 minuuttia kasvoilla vaikkapa ennen tärkeää tilaisuutta ja sen jälkeen se huuhdellaan pois.

Ihan loistava trio ja voisinpa melkein taata, että iho näyttää jo parin viikon kuluttua huomattavasti hehkeämmältä!

P6241253

P6241248

P6241247

P6241244
^Suomalainen koivumetsä ja erityisesti tämä special one <3 Metsä on nimittäin mieheni nuorena poikasena istuttama vuonna 1986  #Mökkitie.

P6251271

IMG-20160626-WA0019
^Kukkulan kuningatar. Piste.


^Juniorin suuri hetki koittaa aina kun hän pääsee isänsä viereen etupenkille. Aika harvoin tulee istuttua takana ja ihan yhtä harvoin voi auton kattoa raottaa. Uusi ja mielenkiintoinen kuvakulma eli monestakin syystä kyseessä on #tuplasydänkuva.

Oikein mukavaa juhannuksen jälkeistä arkea tai lomaa itse kullekin <3

8 kommenttia:

 1. Kiva lukea samantapaisia ajatuksia ihonhoidon säännöllisyydestä ja tärkeydestä! Uskon itse vakaasti siihen, että 'hoidetun ihon näkee', ja se on yksi heleän ihon salaisuuksista. Mukavaa kesäkuista viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla Maarit:) Olen itse kyllä aina hoitanut ihan hyvin ihoa, mutta en ole antanut juurikaan arvoa nimenomaan sen kosteutukselle. Ja sen kyllä valitettavasti huomaa.. Vaikka ihan hyvin olen saanut sitä elvytettyä näillä supertehokkailla ja aikuisen iholle sopivilla purnukoilla. Hitto kun en aloittanut sitä ajoissa, se vähän harmittaa!

   Oikein ihanaa kesäistä viikkoa myös Sinulle!

   Poista
 2. Just näin, ja lisäisin minäkin vielä tähän, että älä unohda kaulaa!! Itse olen unohtanut kaulan hoidon nuorena, ja nyt se alkaa näkyä. Ja toinen neuvo, että läträä kunnolla korkeakertoimista aurinkosuojaa!

  Tuo kuva, jossa poseeraat upeassa maisemassa, on tosi hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, KAULA tosiaan.. Ainakin meikäläisellä se(kin) on Ihan katastrofialuetta kohtapuoliin, koska se vaan jää niin helposti ilman minkäänmoista huomiota.. Ja tosiaan, ilman aurinkosuojaa ei sais pistää edes nenänpäätä aurinkoon! Kuunteleekohan nuorempi kansa meitä? Ja jos kuuntelee, niin ottaakohan opikseen? Vai ovatko hekin täällä 10 vuoden kuluttua huutelemassa näitä samoja, ikivanhoja juttuja?

   Se kuva on muuten otettu kännykän kameralla. Ja huh, mua hiukan pelotti seistä tuossa, koska olin ihan kallion kielekkeellä..

   Mukavaa lomaviikon jatkoa:)

   Poista
 3. Ihania kesä-Suomikuvia sinulla täällä<3 Huomasin että teilläkin on Tesla:). Oletteko olleet tyytyväisiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Susanna! Long time no see:) Ollaan oltu oikein tyytyväisiä, kaupunkiautona ihan paras.

   Poista
 4. Oikein Tesla. Miten sillä ajetaan ilman välilatausta noinkin kauas? Tuo olisi haaveeni, jos saisin miljoonan. Mutta ajomatkan rajallisuus askarruttaa. Oslossa niitä oli pari vuotta sitten huomattavan paljon.

  T. N52

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ei sun tarvi miljoonaa voittaa:) Kyllä se kestää lataamatta sen 300 km. Ja pidemmillä matkoilla täytyy bongata latauspisteet. Ei kovin monimutkaista. Norja haluaa muuttaa autokantansa päästöttömämpään huomattavasti nopeampaa kuin koko muu maailma ja tukee tavoitettaan monin tavoin.

   Mukavaa viikon jatkoa:)

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.