Greetings from Vienna

9.6.2016

Tervehdys tosiaan täältä Wienistä. Tulimme juuri äskettäin hotellille (Hiltoniin), enkä ole vielä ehtinyt tutustua paikkaan sen enempää. Hotelli on ihan Tonavan rannalla, aivan ihanalla paikalla ja sää vaikuttaa olevan todella miellyttävä, hiukan kostea ja kivan lämpöinen. T-paidalla tarkenee vielä näin ilta-aikaankin ja viikonlopunkin sääennuste näyttää lupaavalta. Tavoilleni uskollisena en tutustunut kaupunkiin etukäteen, senkään tähden, että meillä oli aikomuksena lähteä Japaniin viikonlopuksi. Siellä säät ei näyttäneet olevan kovin suosiolliset ja sen tähden käänsimme katseet vähän lähemmäksi. Aikaeromatkustaminen ei ole mitenkään erityisen mukavaa viikonloppumatkaajalle, joten ihan hyvä vaihtoehto pistäytyä tässä vähän lähempänä. Vaikka Japanissa haluankin vielä kesän aikana käydä.

Lentokoneessa matkustin muuten sattumalta vallan presidentillisessä seurueessa ja pitikin oikein hieraista silmiä, että kukas se siinä minun vieressä oikein istuukaan. Ex-presidenttimmehän siinä puolisonsa kanssa istuskeli. Sen verran aristelin vieruskaveriani (koska en ihan aina olekaan istunut näin arvovaltaisessa seurassa), että en kehdannut kaivaa kameraa esiin kuvatakseni ruokaa, jota koneessa tarjoiltiin. Menu kun kuulostaa aina niin lupaavalta, vaikka itse annos ei niin ihmeellinen yleensä olekaan.

Tämmöistä tämä meidän matkailu tahtoo olla - ei paljoa suunnitella, kunhan vaan lähdetään ilman sen kummallisempia odotuksia. Me tosiaan vietämme koko perhe viikonlopun täällä Wienissä ja kotiinpaluu on sunnuntaina iltasella. Huomenna lähdemme heti aamusta tutustumaan ympäristöön ja sen tarjontaan eli mukava viikonloppuhan meillä on edessä.

En ole siis ladannut oikeastaan minkäänlaisia odotuksia viikonlopulle eli ihan avoimin mielin olemme liikenteessä. Kahviloita ja hyvää ruokaa, siinäpä ne päällimmäiset ajatukset. Ehkä vähän kulttuuria ja shoppailua, jos siltä tuntuu. Mutta jos teillä  sattuu olemaan jotain hyviä vinkkejä Wienin tarjonnasta (ihan mistä tahansa), otan ilolla vastaan! Ja oikein ihanaa viikonloppua teillekin <3

PS. Vieläkö on luvallista liittää postaukseen vanha kunnon vessa-selfie vähän ryytyneestä matkaajasta? Muuta ei ole nyt kuulkaas tarjolla, hahhaa..

P6090853


6 kommenttia:

 1. Ehdoton must Wienissä käydessä on piipahtaa Hotel Sacherin kahvilassa nauttimassa sacherkakusta. Wienissä on myös mukavaa hypätä raitiovaunuun, jolla voi tehdä kaupunkikierroksen. Schönbrunnin linna puutarha-alueineen on myös upea. Jos ei halua käydä linnassa sisällä, voi käyskennellä puutarhassa. Keskustassa sijaitseva Musikvereinin kultainen sali on myös vaikuttava. Siellä Wienin filharmonikot soittavat jokavuotisen uuden vuoden Strauss-konserttinsa. Hyvää viikonloppua Wieniin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Wien! Olen muutama vuosi sitten asunut Wienissä. :) Suosittelen myös Sacherin kahvilaa ja aitoa Sachertortea. Lisäksi käymisen arvoisia paikkoja ovat mielestäni Café Central, Hofburg, Rathaus, Belvederegarten, Schönbrunnin linna, Naschmarkt, Stephansdom, Fieglmüller (jättikokoiset Schnitzelit) ja Heiligenstadt-alue, josta löytyy perinteisiä itävaltalaisia Heuriger-viinitupia. :)

   Poista
 2. Schönbrunn linna ja upea puutarha on myös must listalla!!

  VastaaPoista
 3. Me kävinme tänään Schönbrunnissa ja Praterissa ja julmetun isossa pyöräliikkeessä. Time Travel oli kiva, sitä suosittelen. Tultiin äsken hotellille Rathausplatzilta katsomasta jalkapalloa fan arenalta, sitäkin voin suositella. Huomenna kirkkokonserttiin kuuntelemaan mm. Mozartin Requiemia. Säät kyllä ovat meitä kaikkia suosineet, nähdäänkö fan arenalla :)?

  VastaaPoista
 4. Praterin huvipuisto ja siellä vanha puinen maailmanpyörä. Oikein ihania! Ja keskustassa Stephansholmin kirkko ja siellä hissillä ylös kirkontorniin kattelen maisemia. Parhaat snitzelit mielestäni löytyvät raflasta nimeltä figmueller. Hyvää reissua!

  VastaaPoista
 5. Valtionooppera on upea rakennus ja ne kuuluisat valkoiset hevoset on tietty näkemisen arvoisia!

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.