No more boring meals - as long as it is easy, easy and easy!

9.5.2016

Postaus on toteutettu yhteistyössä Santa Marian kanssa. Meikäläisen suhde ruoanlaittoon on, noh, se on "complicated". En ole mitenkään innokas kokki ja usein ruoanlaitto on sellaista väkisin vääntämistä eli kyllä se on pakkopullaa. Kai se juontaa juurensa muutaman vuoden taakse, kun tytöt oli tarhaikäisiä ja töitten jälkeen oli se kaksi minuuttia aikaa loihtia jotain suuhunpantavaa. Nälkä oli hirmuinen ja ilmoilla oli aina vähintäänkin katastrofin ainekset. Kai niiltä ajoilta jäi jonkinmoiset traumat ruoanlaittoa kohtaan, vaikka en silloinkaan ollut se innokkain kokki.

Tiedän monta "superäitiä", jotka loihtii ruokalistat viikonlopun aikana koko tulevalle viikolle, ostaa kaupasta viikon tarvikkeet etukäteen ja valmistelee ruokatarjontaa hyvissä ajoin niin pitkälle kuin se suinkin on mahdollista. Sellaiseen en ole ikinä kyennyt.

Vaikka en olekaan mikään keittiön valtias, haluan siitä huolimatta valmistaa hyvää ja tietysti myös monipuolista ruokaa. Olen sen tähden ikuisuuden ollut valmisruokien kokkailija ja ostelenkin aina kaikenmaailman mausteseoksia ja kastikepohjia valmiina. Kanat olen aina ostanut valmiissa marinadissa, samoin lihat. Arjen pitää olla sujuvaa, ruoanlaiton helppoa ja nopeaa ja pöydässä mielellään hyvää ruokaa.

Arvatkaapa vaan, olinko heti mukana, kun Santa Maria esitteli uusia, superhelppoja Tex Mex -tuotteitaan! Ne oli kuin meille tehdyt, koska jokainen lapsi ja aikuinen (ainakin meillä) tykkää meksikolaisista herkuista. Ennen ne kuului vain meidän viikonloppuihin, jolloin on ollut enemmän aikaa kokkailla ja muistelisin, että en ole varmaankaan koskaan tehnyt niitä arkena. Mutta nyt homma muuttuu eli No more boring meals!

Tänään oli siis Santa Marian testikeittiö valmiudessa ja ensimmäistä kertaa vuosiin ostin kanan ilman marinadia. Santa Marialla oli nimittäin pusseissa valmiit mausteseokset eli kanat vaan pannulle, vähän paprikaa joukkoon ja lopuksi Smokey BBQ pussi niiden sekaan. Sitä ennen olin kyllä laittanut jo kermaviilin sekaan Cuacamole Dip Mix -mausteseoksen ja annoin seoksen vetäytyä jääkaapissa kaikessa rauhassa sen aikaa, kun ruoka oli muuten valmista.

Tortillat uunipellille, kanat sinne sisään, hammastikulla kiinni, päälle Santa Marian salsakastiketta ja juustoraastetta ja koko homma 200 asteiseen uuniin noin kymmeneksi minuutiksi eli kunnes juusto oli kivasti sulannut.

Sitten vaan cuacamolea päälle ja salaattia kyytipojaksi. Ihana, jopa juhlallinenkin arkiateria ja aikaa meni alle puoli tuntia! Ja mikä parasta, superkriittinen raati eli varsinkin meidän nuorempi nirsoilija söi lautasen tyhjäksi oitis. Se on aina se äidin paras palkinto <3

P5090714P5090701
^Ensin Santa Marian Cuacamole Dip Mix kermaviilin sekaan. Avokadonkin voi sekoittaa joukkoon jos haluaa, mutta se ei ole pakollista. Samoin salaatti kannattaa tehdä valmiiksi heti aluksi.

P5090685
^Kanat paistinpannulle ja sitten paprika ja Smoky BBQ -mausteseos joukkoon.

P5090689
^Koko kanamausteseos tortillojen päälle ja..

P5090692
^.. tortillat kiinni hammastikuilla.

P5090694
^Vähän salsakastiketta päälle,

P5090697
^samoin juustoraastetta ja sen jälkeen 200 asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi tai kunnes juusto on sulannut. Tikut kannattaa muuten ottaa pois ennen syömistä:)

P5090706
^Seuraavalla kerralla ajattelin loihtiä näistä seoksista jotain yhtä hyvää:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.