Aamupala workshop - bagelit ja royal ritarit

29.5.2016

Koetteko te usein sellaisia hetkiä, että tuntee itsensä hiukan hölmöksi, koska joku muu on keksinyt asian, jota itse ei ole tullut edes ajatelleeksi? Ainakin meikäläiselle se tunne on hyvinkin tuttu. Näitä hetkiä on aika usein ja viimeksi viime viikolla. Ei ole nimittäin juolahtanut mieleen, että tavallisesta vesirinkelistä voi loihtia ihan superherkullisia bageleita!

Sain superihanan kutsun aamupalaworkshoppiin, jossa loihdittaisiin Keski -rinkeleistä kaikkea kivaa. En ole todellakaan ollut siinä jonossa, jossa aikoinaan on jaettu mielikuvitusta ruoanlaittoon eli tartuin kutsuun hyvinkin innoissani. Jospa siihen jonoon pääsisi sittenkin vielä näin aikuisella iällä:)

Tilaisuus pidettiin Espan Kokkikoulussa Pohjois-Espalla ja opettajana meillä oli superinnostava ja idearikas visualisti Sara La Fountain. Sara demonstroi ensin oman suolaisen bagelin ja sen jälkeen makean version. Ja me teimme sitten perässä kukin omanlaisemme luomuksen.

P5240988


P5240990

Espan kokkikoulu tarjosi varsin upeat puitteet ja meillä jokaisella oli oma kokkauspisteemme hellalla, vesipisteellä ja muilla asianmukaisilla vehkeillä varustettuna. Tai no, me jaoimme kaksi pistettä yhdessä Keski-ikäisen (?) Tiian ja Beach House Kitchen´n Helin kanssa. Ihan siitä syystä, että Heli on vaan niin taitava näissä ruokapuolen asioissa:) Ja toinen syy on tietysti se, että jos olisi yksin, olisi suuri vaara tulla nolatuksi omine vaatimattomine taitoineen, hahhah.

P5240997

Keski Rinkeleitä oli useampaa sorttia tarjolla, ja joista vesirinkeli sopi mainiosti suolaisen bagelin asemaan. Ja ylhäällä kuvassa oli muutamia niistä raaka-aineista, joita Sara La Fountain käytti oman versionsa loihtimiseksi. Etualalla oleva graavilohi oli muuten ihan sairaan hyvää ja jännä punainen reunus oli saatu aikaan punajuuriraasteella. Se yhdessä suolan kanssa ja jääkaappiin yöksi. Voilaa, kaunis ja hyvänmakuinen yhtälö! Lisäksi tarjolla oli pinaattia, keitettyä parsaa, sieniä ja tomaatteja bageleiden täytteiksi.

P5241003

Jokainen pääsi myös kokeilemaan uppomunan tekoa. Ainakin allekirjoittaneelle se oli ensimmäinen kerta evö. Rikottu muna (ehjällä keltuaisella) laitetaan kiehuvaan veteen, jossa on tilkka etikkaa. Pieni pyöräytysliike vedelle, jotta muna saa kivan kiertoliikkeen heti, kun se kaadetaan keskelle vesipyörrettä. Pari-kolme minuuttia kiehautetaan vettä pyöritellen ja uppomuna nostetaan sitten lautaselle hiukan jäähtymään.

P5241008

Rinkeli paahdettiin ja annettiin hiukan jäähtyä, sen jälkeen iso kerros maustamatonta tai maustettua tuorejuustoa, graavilohta, mätiä, parsaa, etikkasipulia, etikkakurkkua, tilliä, uppomuna ja kansi kiinni. Nam, ihan supersuperhyvää!

P5241015

Mikään kokkikoulu ei voi päättyä ilman jälkiruokaa ja niinpä me loihdimme Saran opastuksella kukin  itsellemme myös makeat bagelit. Tai siis köyhät royal ritarit. Ne nimittäin kastettiin ensin seokseen, jossa oli maitoa, munaa, vaniljaa, kaardemummaa ja sokeria, ihan kuten köyhät ritarit konsanaan. Kastellut ja halkaistut rinkelit paistettiin kevyesti pannulla ja jätettiin jäähtymään täytteiden valmistumista. Kinuskikastikkeessa ja viskissä liekitetyt banaanit, vaniljakermaseos, marjat ja vähän kukkia koristeeksi ja täytteeksi. Oi jösses että olikin hyvää!

P5241017

Yllä kuvassa näet Saran version royal ritarista (joka oli muuten tehty pullanmaksuiseen Keski Rinkeliin). Ja alakuvissa näet meikäläisen version aamupalaksi.

P5241029

P5241056

Vesi tulee kielelle jo pelkästä katselusta! Oli kyllä niin herkullista ja hei, itse tehtyä! Ihan täydellinen aamupala, jonka ajattelin toteuttaa kotonakin vielä joku viikonloppu.

Tämä viikonloppu hujahtikin sitten Itä-Suomessa sukuloimassa ja kummipojan 1-vuotis synttäreillä. Ensi viikonloppuna lennämme Pohjois-Suomeen lakkiaisiin ja parin viikon kuluttua näillä näkymin Japaniin vähän pidennettyä viikonloppua viettämään. No, kyllä minä vielä tämän kesän aikana tämän aamupalabrunssin toteutan, se on varmaa!

Leppoisaa sunnuntai-illan jatkoa ja kivaa uutta viikkoa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.