Pääsiäisen "suunniteltu" ex-tempore -reissu Lappiin

28.3.2016

Ihana olla taas kotona, vaikka takana onkin hyvä hiihtoreissu Pyhä/Luosto -akselilla. Olimme ostaneet lentoliput jo monta monituista viikkoa sitten Kemiin. Tarkoitus oli ottaa äiti mukaan ja jatkaa hänen autollaan matkaa muutama sata kilometriä pohjoisemmaksi Ylläkselle. Mies oli huudellut vapaita mökkejä Tori.fi:n kautta ja saikin onnekkaasti yhden mieleisen varattua juuri sopivasti Ylläkseltä. Ne perus -mökkivälittäjät kun myivät siinä vaiheessa vain "ei-oota" eli oli pakko mennä ihan tyystin yksityisille markkinoille. Yllättäen muutama päivä ennen matkaa Ylläksen mökkivuokraaja ilmoittikin, että hänen mökissään oli tapahtunut vesivahinko ja että hän palauttaisi etukäteismaksun (250 eur) takaisin tilille.  Arvatkaapa vaan, onko rahoja kuulunut..

No, me saimme onneksemme varmastikin tuntureitten ainoan vapaan mökin pääsiäisen ajalle ja se löytyi Luostolta. Eihän siinä mitään, ihanaa seutua sekin ja kovasti kehutut hiihtoladut. Ja Pyhätunturikin oli vain noin 15 kilometrin päässä eli kaksi tunturia samaan syssyyn oli ihan ookoo Ylläksen korvikkeena. Äiti ei valitettavasti päässyt matkalle mukaan, koska onneton meni hankkimaan oikein kunnon kevätflunssan siskonpojilta, joita oli edellisen viikon kaitsemassa ja hoivailemassa tuoreiksi ja terveiksi. Auton hän onneksi sentään luovutti meille.

Ihan näin meidän kesken, minua ei olisi kiinnostanut minkäänlainen matka juuri nyt, mutta kun kaikki muut perheenjäsenet halusivat lumille, en kehdannut olla vastaankaan. Kyllä hiihtely tekisi minullekin ihan hyvää ja toisaalta kunnon kevättalven kokeminen on jotain, mitä ei voi kokea missään muualla kuin Suomen Lapissa.

Minä tosiaan keskityin vain hiihtelemään, ja kyllähän noita kilometrejä kertyi ihan mukavasti. Yhtenä päivänä meinasi olla aikamoista tuskaa, kun lähdimme parinkymmenen kilometrin lenkille ja noin 8,5 kilometrin kohdalla oli pakko todeta, että sukset ei pidä yhtään, ei sitten tippaakaan. Pysähdyimme noin kilometrin välein voitelemaan ja se hiton lenkki kesti (kahvitauot mukaanluettuna) kolme tuntia ja neljäkymmentä minuuttia!  Eipä meillä tosin ollut kiirettä, mutta kyllä se vaan harmitti. Teki mieli hiihtää, mutta välineet petti ja sen myötä myös fysiikka oli koetuksella. Muuten oli kyllä ihan mielettämän hyvät säät ja olosuhteet kaikenkaikkiaan.

Mökki oli tosiaan se ainoa, jonka onnistuimme pääsiäisen alla vielä saamaan ja sekin oli oikein kiva. Sellainen, jonka ei todellakaan tarvinnut olla mitenkään tiptop kunnossa, vaan joka suorastaan kutsui pitämään "pientä" epäjärjestystä yllä. Minun matkavarustelukin oli kyllä muuten aika askeettista sorttia, koska en tiedä mitään niin ikävää kuin älyttömän matkavarustelun raahaaminen ympäriinsä. Otan matkalle mukaan vain kaikkein tarpeellisimman varustelun, enkä aina edes sitä..

Kotimatkakin koitti ja me lähdimme eilen jo hyvissä ajoin ajelemaan kohti Kemiä ja yövyimme siellä äidin luona. Kotiin Helsinkiin tulimme tänään aamulla aikaisella lennolla eli sillä ainoalla, joka Kemistä lähtee.

Aamupäivällä sitten kotona miehen puhelin soi ja arvatkaapa kuka hänelle soitti. No poliisi. Mies ei ollut vielä ehtinyt tehdä rikosilmoitusta Ylläksen mökkivuokraajasta, mutta ilmeisesti muutama muu oli sen jo tehnyt. Rikoksesta epäilty oli auliisti tunnustanut kaikki ne henkilöt, joitten kanssa hän oli harjoittanut rikollista kaupankäyntiä ja sen tiimoilta poliisi sitten miehellenikin soitteli. Nainen on kuulemma poliisin vanha tuttu ja harjoittaa tämmöistä epärehellistä liiketoimintaa enemmänkin. Eihän hänellä tietenkään mitään mökkiä ole Ylläksellä tai muuallakaan, mutta kuulemma erittäin vakuuttavasti niitä myy mökkiä sesonkiaikaan etsiville. Hän on kuitenkin sen verran rehellinen, että tunnustaa kyllä rötöksensä ja ompa hän palauttanutkin aiempien rötösten osalta suurimman osan takaisin. Ja hölmöläinen tekee sitä omalla nimellään ja oman pankkitilinsä kautta. Eihän sellainen voi onnistua eli kiinnijäämisen riski on sataprosenttinen. No, katsotaan, saadaanko me omamme takaisin vai kirjataanko summa omalle henkilökohtaiselle tappion tilille.

Mitäkö tästä kaikesta siis opimme? Hirvittävän hyvä ja aiheellinen kysymys sinänsä. No, ainakin sen opimme, että seuraavalle hiihtoretkelle katsomme hitusen tarkemmin, että minkämoinen hiihtosää on luvassa. Näin tiedämme varata sopivat ja asianmukaiset suksivoiteet matkalle mukaan:)

Toivottavasti teidänkin pääsiäinen oli sopivan sporttinen!

PS. Kuvat ovat stailaamattomat ja saattavat kuvastaa ihan tavallista elämää muotiblogin takaa..

P3250108P3250105
^Huom! Ladulle ei saa mennä paljain jaloin!
^Matkavarustelu
^Pöydälle asettelua esteettiseen tyyliin.

7 kommenttia:

 1. Aijai, tätä mä olen ajatellut joka kerta kun ollaan etsitty viime hetken mökkiä Lapista. Onko rouvalla joku vakionimi torilla? Osataan varoa.. Sieltä ollaan kuitenkin löydetty hyviäkin mökkejä aivan viimeisillä minuuteilla, kun joku muu on joutunut perumaan vaikka sairastapauksen vuoksi.

  Pyh. Toivottavasti saatte rahanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Marika:) Tuskin hän sentään itse laatii ilmoituksia, vaan soittaa, jos joku niitä kyselee Tori.fi -sivuilla. Hän toimii varmasti muuallakin, näin uskoisin. Mekin ollaan löydetty sieltä kyllä oikein hyviä, mutta rapatessa tietysti roiskuu. Nämä on niitä "nettivaaroja", jotka ikäänkuin kuuluu kuvioihin. Nettirikollisuutta siis.

   Poista
 2. Eihän toi mökki eroa yhtään siitä luukusta missä asutte. Ymmärsin, ette olitte menossa hiihtämään....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei eroakkaan mitenkään. Ja ymmärsitkin ihan oikein:)

   Poista
 3. Voi miten kurja juttu! Kaikenlaista "hiiihtäjää" sitä löytyy noista mökintarjoajistakin...
  Kivan arkisia kuvia blogien kiiltokuvamaisten kuvien joukossa. Naureskelin hauskoille kuvateksteille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Katri:) Kurjaahan se on, mutta siellä missä raha liikkuu, liikkuu myös rikollisuutta.. Jos haluat inspiraatiota vaikkapa omaan "ruokapöytäasetteluun", niin voit vapaasti Katri kopsata! Minusta rakkolaastarit ja porkkanat sopii oikein hienosti samaan pöytään, eikövaan sovikkin? :D

   Poista
 4. No voihan kökkö :( Toivottavasti kuitenkin saatte rahat takaisin.

  Mitä muuten kuuluu sille Zara-caselle (väriä päästänyt vaate)?

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.