Menu in the air

13.3.2016

Matkustan kohtuullisen usein Finnairin businessluokassa. Pääsisin lentokentälläkin business loungeen, mutta sitä tulee harvemmin käytettyä. Varmaankin sen tähden, että tulen kentälle joka kerta ihan viime tipassa. En vaan ehdi juurikaan hengähtää, vaikka olisihan business loungessa kahvittelu tai kuohuvan kilistely hyvässä seurassa aika ihana tapa aloittaa kulloinenkin matka. En ole lentokentillä hengailevaa sorttia.

Nyt Lontoon matkallakin olin busineksessä sekä mennessä että palatessa. Päivän lehdet kuuluu palveluun, tilaa on aika hurjan paljon reilummin kuin ekonomiluokassa ja tietysti tarjoilut on ensiluokkaisia. Euroopan lennoilla (tai ainakin niillä, joilla minä olen ollut mukana) penkkien välissä voi olla aavistus enemmän tilaa kuin ekonomissa, mutta se tilavuus tulee siitä, että busineksessä matkustajat istuvat vain joka toisella paikalla. Mannerten välisillä lennoilla busineksen tilavuus on ihan toista luokkaa, koska isommissa koneissa matkustajilla on käytössään melkeinpä oma pieni sviitti. Penkin saa miltei vaakatasoon ja matkan voikin halutessaan viettää vaikka lepoasennossa. Se, jos mikä, on todellista luksusta. Loma tai työmatka alkaa niin paljon freesimpänä, kun alla on hyvin nukuttu yö.

Menomatkalla Lontooseen oma fokukseni oli tulevaan valmistautumisessa, mutta paluumatkalla ajatukset oli jo vähän vapautuneemmassa moodissa. Jopa niin vapautuneessa, että fokusta ei meinannut olla enää oikein missään ja niinpä turvatarkastuksen jälkeen meinasi alkaa hiukka hermostuttaa, kun passi ja lentolippu ei olleetkaan enää laukussa. Palasin tuhatta ja sataa takaisin turvatarkastukseen, mutta eipä siellä ollut kukaan nähnyt mitään ylimääräistä. Mietin jo epätoivoissani keinoja, että miten ihmeessä pääsen takaisin Suomeen, jossa ensimmäisenä on vastassa passintarkastus. No, ei auta kuin yrittää jotenkin selittää.. Onneksi joku turvatarkastuksen ystävällisistä henkilöistä juoksi perään, kun olin jo miltei luovuttanut ja kertoi, että kyllä vaan, ylimääräinen passi oli bongattu ja toimitettu Finnairin huomaan. Huh, mikä helpotus oli saada se takaisin omiin käsiin! Siinä turvatarkastuksessa on jotenkin aina niin älytön hässäkkä meneillään, pitää riisuutua, ottaa kengät ja vyöt pois, keräillä nesteet hihnalle ja läppäri ja mitä kaikkea.. Minäkin piippasin punaista, kun kävelin porttien läpi ja jouduin extrasyyniin. Siinä se fokus kai jotenkin karkasi..

No mutta, loppu hyvin kaikki hyvin. Hyvä muistutus taas, että ei auta kyllä yhtään kadottaa fokusta siinä hässäkän keskellä. Ihme, että tämä oli vasta ensimmäinen kerta, vaikka se samainen hässäkkä on mieluummin sääntö kuin poikkeus.

Tänään sunnuntaina palasimme synttärireissulta Hämeenlinnasta ja taas on olo vähän sellainen, että tekisi mieli vaan kietoutua lämpimän peiton ja kutsuvan sohvan syleilyyn.. Tarkemmin ajateltuna, mikäpä minua estää sitä tekemästä!

Oikein leppoisaa sunnuntain jatkoa myös teille ja pirteää uutta viikkoa!P3102361

P3102360

P3102375

P3102377

P3102385
^Salakuvauksen uhri:)

6 kommenttia:

 1. Hei, omalla rahallahan kuka tahansa voi kukkaronsa mukaan matkustaa haluamassaan luokassa. Useimmissa työpaikoissa on nykyisin kyllä rajoitettu business-luokan käyttöä esim.vain mannerten välisiin lentoihin, ja bonuspisteiden käyttöäkin valvotaan ( ei voi käyttää omien halujensa mukaan esim. upgradeihin). Niissä duuneissa, joissa olen itse ollut, matkustussäännöt koskevat kaikkia yrityksen organisaatiotasoja johto mukaan lukien. Eikö sinun työpaikallasi tällaisia sääntöjä ole vai käytätkö mahdollisesti henk.koht pisteitä matkusluokan korotuksiin tms. .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Emppu! Kuten itsekin sanoit, jokainen on oman kukkaronsa herra ja haltias:) En ole riippuvainen yhdenkään yrityksen matkustuspolitiikasta enkä bonuspisteitä koskevista rajoituksista. Tässä asiassa olen vapaa lentelemään kuin taivaan lintu.

   Poista
 2. Kyllä se vaan on niin, että immeisen tulisi aina saada Busineksessä matkustaa ja mukavasti on saanutkin businespuolta testailla. Kyllä olemme loungessakin tykänneet ennen lentoa käydä kilistelemässä miehen kanssa. <3

  Upeaa uutta viikkoa ja toivottavasti pian taas treffataan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Tiia:) Aurinkoista viikkoa myös Sinulle <3

   Poista
 3. Hei! Minkä merkkinen paita sinulla on viimeisessä kuvassa? Ja mitä materiaalia? Näyttää kivalta nahkatakin kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka:) Paita on tismalleen sama, joka on tässäkin postauksessa:
   http://www.businesswomanhelsinki.com/2016/03/vaaleanpunaista-ja-mustaa.html
   Se on siis Michael Korsin mallistosta, ihanaa laskeutuvaa, tuttua Michael Kors materiaalia eli 95% polyesteriä ja 5% elastaania.

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.