Tunnelmapaloja Berliinin Panorama -messuilta eli fall/winter 2016/2017 vaatemuoti

13.2.2016

Kerroinkin jo aikaisemmin, että olin jokunen viikko sitten päivän reissulla Berliinissä Panorama -messuilla katsastamassa tulevan syksyn ja talven muotia. En siis poikennut varsinaisesti Berliinissä, vaan menin suoraan messuhalliin ja helpostihan siellä päivä vierähti. Hyvä, että ennätin illan paluulennolle. Sen verran tuli muuten testattua, että kyllä päivän reissu Berliiniin voisi olla hyvinkin mahdollista, jos vaan yhtään tuntisi Berliiniä kaupunkina. Ainakin Finnairin lentojen aikataulut sopisi hyvin ihan vaan päiväreissulle kyseiseen kaupunkiin. 

Berliinin Panorama -messuilla oli tarjontaa ihan mielettömästi. Jättimäinen messukeskus sisälsi 8 messuhallia ja noin 500 näytteilleasettajaa. Minä tosin keskityin halleista vain kahteen eli halli nro 2 eli Casual Classics ja halli nro 4:een eli Contemporary Luxury -tyyppistä muotia sisältäviin halleihin. 

Olin messuilla kuin Liisa ihmemaassa konsanaan. Toinen toistaan upeampia näytteilleasettajia,  mielettömiä messuosastoja, aivan huikeita tarjoiluja ja yleensä ottaen ihan mielettömän kaunista ja näyttävää mihin vaan silmänsä laittoi. Ihmiset oli myös hurjan mukavia ja tosiaan, monella messuosastolla oli jopa omat kokit laittamassa ruokaa messuvieraille. Ihan mieletöntä panostusta, ihan eri tavalla kävijöitään arvostavia, kuin vaikkapa Köpiksen messuilla.

Tulevan syksyn ja talven muodista voisi sanoa sen, että (kuten jo aikaisemminkin mainitsin) aikalailla samoilla linjoilla jatketaan kuin viime syksynäkin. Värimaailma ei juurikaan poikkea perinteisestä syksyisestä värimaailmasta, paljon parkatakkeja ja muhkeita toppiksia, mutta myös kevytuntuvatakkeja, tekoturkkeja, ihania pehmeitä pitkiä neuleita, karvakauluksia ja kivoja raikkaita värejäkin on taas luvassa. Pipot ja myssyt säilyttävät myös paikkansa ja culottes housumalli näyttäytyi suuremmassa roolissa kuin koskaan aikaisemmin. 

Nähtäväksi tietysti jää, mitä näistä näytteilleasettajien malleista päätyy lopulta kauppojen valikoimiin. Ainakin monella brändillä on jo edustaja Suomessa, mutta toki moni mielenkiintoinen brändi oli myös vailla edustajaa.

Joka kerta kun käyn kansainvälisillä muotimessuilla, herää ajatus, että suomalaiset sisäänostajat ovat kohtuullisen arkoja ostamaan mitään kovin valtavirrasta poikkeavaa valikoimiinsa. Enkä puhu todellakaan mistään rajoja rikkovasta, kokeilevasta avantgardistisesta muodista, vaan ihan tavallisesta casual classics -tyyppisestä. Esimerkiksi kauniita, naisellisia, kohtuuhintaisia, arkeen sopivia mekkoja on ihan älyttömän vähän tarjolla kaupoissa, vaikka niitä näytteilleasettajien showroomeilta löytyisikin. Meillä ei vaan ole sellaista arkimekkokulttuuria, jota minä toivoisin. Ja ehkäpä suomalaiseen perusluonteeseen kuuluu riskien karttaminen, joka ilmenee meillä muodin osalta kohtuullisen laimeana katukuvana. 

Sellainen Berliinin reissu ja nyt sitten kuvien pariin, olkaatte hyvät. Ja leppoisaa lauantai-iltaa ystävät<3 

P1202950

P1202956

P1202957

P1202958

P1202963

P1202976

P1202984

P1202985

P1202987

P1202988

P1202994

P1202995

P1203000

P1203010

P1203004

P1202999

6 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää. Siellähän näyttää roikkuvan jopa mun kevytuntsikkakin ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, kun pääsimme mukanasi kurkistamaan tuonne messuille. Minäkin kaipaan kovasti arkeen sopivia mekkoja. Kunpa niitä olisi enemmän tarjolla ja vielä sopivalla hinnalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava Sara kun tykkäsit virtuaalimessumatkasta:) Mistäköhän me niitä mekkoja saataisiin, sanoppa se..

   Poista
 3. Voi, meiltä saa:) Me olemme oikein mekkotalo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen takia teillä varmastikin menee niin hyvin!!

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.