Lomaterveiset Thaimaasta

25.2.2016

Tervehdys ystävät. Lomaviikko alkaa olla puolessa välissä täällä Thaimaan Khao Lakin paahtavan auringon alla. Täällä on meneillään viileä kausi vuodesta, vaikka tuntuu, että ihminen suorastaan sulaa tässä kuumuudessa. Tiedättehän te sen tunteen, kun illalla on säkkipimeää ja kun astut ulos, tuntuu, että kuumuus on seinänä vastassa, sellaista käsin kosketeltavaa tuhtia massaa. Huh hellettä, sanon minä.

Lähdimme matkaan siis lauantaina illalla eli edessä oli yölento. Emme päässeet matkustamaan tällä kertaa busineksessa - se oli loppuunmyyty viimeistä paikkaa myöten. Eli edessä oli kohtuullisen epämukavissa olosuhteissa vietettävä yö, tosin lento meni lopulta yllättävän nopeasti, hyvän kirjan parissa. Olin nimittäin varannut matkalle kaksi tuhtia kirjaa - Sidney Sheldon´n Muistojen vuoksi ja Osakeyhtiölaki & Käytäntö -opuksen. Arvaatte varmaan, kumpaa tuli ahmittua lentokoneessa koko pitkä yö, heh.

Säät on olleet täällä Thaimaassa tosiaankin paahtavan kuumat. Eipä täällä voi ulkosalla tehdä päivällä muuta kuin uida, syödä ja lukea kirjoja. Maanantaina tosin kävimme paikallisella torilla vähän katselemassa meininkiä ja syömässä tietysti paikallisten tekemiä herkkuja. Herkkävatsaisten ei välttämättä kannata heti toisena päivänä pistää suuhunsa ihan kaikkein perinteisimpiä herkkuja, ja me olimmekin onnekkaita, kun kenellekään ei tullut minkäänlaisia oireita.. Paikalliset thaimaalaiset ruoat ja herkut on vaan niin hyviä! Tulevana lauantaina olisi tarkoitus poiketa jälleen torilla ja ostaa tuliaisina lähinnä paikallisia mausteita.

Emme ole aikaisemmin olletkaan Khao Lakissa, enkä tavoilleni uskollisena ottanut paikasta juurikaan selvää ennen reissua. Olikin ilo huomata, että tämä on todella rauhallista seutua, jossa ei neonvalot välky eikä basso rytkytä all night long. Rannalla ei ole kaupustelijoita (itse asiassa se on jopa kiellettyä), eikä sinne saa viedä edes aurinkotuoleja. Kaikessa toiminnassa vaalitaan alueen rauhaa ja harmoniaa, jota on loppujen lopuksi aika vähän tarjolla nykyään.

Meidän hotelli on tulvillaan suomalaisia, ruotsalaisia, tanskalaisia ja kiinalaisia turisteja. Venäläisiä ei ole näkynyt ollenkaan, mikä on minusta mielenkiintoista senkin tähden, että edellisellä Thaimaan lomalla heitä oli suorastaan joka puolella. Minneköhän venäläiset turistit on oikein hävinneet? Hintataso on edelleen hämmästyttävän matala. Vesipullo maksaa paikallisessa minimarketissa noin 25 senttiä ja tunnin hieronnankin saa 7,5 eurolla. Tosin vaihteluväli on suuri, ja esimerkiksi hotellin oman span hieronta maksaa kymmenen kertaa enemmän, ja vesipullollakin taitaa olla sama kerroin hotellista ostettuna.

No mutta, minä jatkan täällä röhnöttämistä vielä muutaman päivän. Huomenna itse asiassa lähdemme koko päivän kestävälle retkelle Kaosok´n viidakkoon, kuten kunnon pakettimatkailijat konsanaan. Kuuma ja kostea päivä taas luvassa, huh.

Nähdään taas ja erityisterveiset kaikille lomalaisille!
P2202112

^Kamerassa on kohdistin osunut onnekseni jonnekin muualle kuin meikäläiseen. Aika hankalaa valita asu, jossa pitäisi nukkua ja jonka pitäisi kestää niin pakkasta kuin hellettä.. 

P2222154

P2222151^Khao Lakin rannat on tyhjät ja rauhalliset.

4 kommenttia:

 1. Heippa! Oli pakko avata tämä postaus, kun sen Muotiblogi.fi sivuston kautta bongasin. Oltiin mieheni kanssa Khao Lakissa 2013 juurikin näihin samoihin aikoihin. Paikka oli mukava, mutta itselle menevänä henkilönä liian rauhallinen viettää kaksi viikkoa. Meidän oli tarkoitus retkeillä enemmänkin, mutta olin 4 päivää ruokamyrkytyksessä, joten siksikin ehkä tuli tylsistyttyä liiaksi. Similanilla ehdittiin käydä ennen sairastumistani. Meidän hotelli sijaitsi Khao Lakin keskustasta vähän etelään, sen "viidakkotien" loppupäässä keskustasta katsottuna. Rantaa pitkin käveltiin pitkiäkin matkoja ja ihasteltiin (ja pelkäsin) rapuja :D Tykkäsin eksoottisuudesta ja auringonlaskut oli mitä ihanimmat. Jos joskus matkaan uudelleen Thaimaahan, pitää paikan olla hieman suurempi tai sitten jakaa loma osiin eri paikoille. Tuttu keinu muuten kuvassa :) Nauttikaa! Tuo hintataso on ihanteellinen, muistan kun saatiin kahdelle keskustassa alku-, pää- ja jälkiruoat + 2 limua ja + olutta hintaan 13 euroa - ei paljon lompsaa kuluttanut. Ja ne hieronnat, ah! Hyvää loman jatkoa! :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat maisemat. Kivaa lomaa sinne Thaimaaseen.

  VastaaPoista
 3. Nauttikaahan Thaikkulasta! Ja käykää testaamassa Happy Snapper. <3

  VastaaPoista
 4. Ihanan rentouttavan kuuloista! Hyvää loman jatkoa!

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.