Jumppaa aivoille ja vähän ruumillekin

29.2.2016

Kotona jälleen. Appivanhemmat viettivät tosiaan Thaimaassa kaksi viikkoa ja me liityimme heidän seuraansa jälkimmäiselle viikolle mukaan. En yksinkertaisesti olisi jaksanut viettää siellä pari viikkoa, vaikka onhan siellä mielettömän kaunista. Thaimaa tuntuu olevan maana sellainen, joka jakaa ihmiset vahvasti kahteen leiriin - joko sitä rakastetaan tai sitten ei. Minä taidan lukeutua tuohon jälkimmäiseen, puhtaasti siitä syystä, että siellä on aivan liian kuuma ollakseen toimelias oma itsensä. Minusta ei ole kertakaikkiaan mihinkään, kun keli on niinkin kuuma ja kostea, mitä se Thaimaassa tuppaa olemaan. Ja paikalliset oli vuoranneet itsensä pitkähihaisilla ja -lahkeisilla vaatteilla, koska tähän aikaan on heidän mielestään niin mahdottoman kylmää, Thaimaassa kun on nyt kylmä kausi meneillään.

Tultiin tosiaan eilen illalla kotiin kahdeksan aikaan ja kymmeneltä suorastaan kaaduin sänkyyn. Olen muutamat viimeiset kaukoreissut kärsinyt ihan jäätävästä jetlagista, varsinkin kotiinpalun jälkeen.  Kai sitä on tunnustettava, että ikä alkaa painaa.. Nytkin tuntuu, että lysähdän kohta kasaan, jos en pääse pian nukkumaan. Heräsin nimittäin aamuyöllä kolmelta ja aloin valmistautua tämänpäiväiseen klo 13 tapaamiseen. Valmistautuminen oli tarkoitus tehdä jo viime viikolla lomalla, mutta nettiyhteydet oli niin hitaat ja epäluotettavat, että ei siitä tullut oikein mitään. Ei siis auttanut muu kuin käyttää elimistön sekavuustila hyödyksi ja tarttua aamuyöstä kiinni projektiin. Ihan hullua! No, kohta se taas helpottaa.

Toin muuten Thaimaasta tuliaisina kotiin ihania paikallisia mausteita, joita ostin paikalliselta torilta. Pari nippua sitruunaruohoa, pari nippua limen lehtiä, pari sorttia currytahnaa ja galanganjuurakon. Niitähän käytetään perinteisen thairuoan mausteena ja ai että miten paljon parempaa tuoreilla raaka-aineilla maustettu kastike onkaan! Tuli nimittäin testattua jo tänään. 

Ai niin, minunhan piti kertomani teille hyvä jumppavinkki, toki teille itsellenne, mutta myös vaikkapa omille ikääntyville vanhemmillenne. Se on yksinkertainen, mutta vaatii keskittymistä ja sen tähden se on hyvä. Viime aikoina kun on puhuttu paljon suomalaisten neurologisista vaivoista ja kuinka niiden on ennustettu jopa yleistyvän tulevaisuudessa. Minusta tähän "uhkakuvaan" kannattaa suhtautua kohtuullisen vakavasti nyt kun kaikki on hyvin ja tarjoilla aivoille aina uudenlaisia haasteita. 

Eli yksinkertaisuudessaan jumpassa hyödynnetään käsiä ja jalkoja ristikkäin niin, että 1. oikea käsi koskettaa vasenta jalkapohjaa edessä. Sen jälkeen 2. vasen käsi koskettaa oikeaa jalkapohjaa edessä. Heti välittömästi 3. oikea käsi koskettaa vasenta jalkapohjaa takana ja päinvastoin eli 4. vasen käsi koskettaa oikeaa jalkapohjaa takana. Kun käsien ja jalkojen yhteistoiminta pelaa, kannattaa liikettä nopeuttaa niin, että lopulta sen tekee ikäänkuin juoksuaskelluksella. Äidiltäni liikesarjan opetteluun meni hetki jos toinenkin ja alku oli kyllä melkoista hakemista, että oikeat kädet ja jalkapohjat löysivät toisensa samassa rytmissä. Ihan älyttömän hyvää jumppaa sekä aivoille että tietty myös ruumille, varsinkin kun vauhtikerrointa lisää. 

Tykkään muuten ihan älyttömän paljon uusista Niken trikoista, joista kerroinkin jo aikaisemmassa postauksessa (kas tässä näin). Ne oli mukana Thaimaassakin, jossa hotellin oma kuntosali oli viilennetty lähes jääkaappimaiseen tilaan. Eli ei ollenkaan liian kuumat. Materiaali on todella napakkaa ja vyötärö on rakennettu niin, että trikoot mukautuu omaan vartaloon kuin ihon jatkeeksi. Laatu on ensiluokkaista! 

Tällä kertaa ei oikeastaan muuta kuin oikein mukavaa lomaviikkoa, joille se on tällä viikolla koittanut ja muille muuten vaan mukavaa viikonjatkoa:) Blogin koodauskin muuten etenee ja kohta koittaa se päivä, että tämä blogi sulkeutuu muutamaksi tunniksi ja avautuu sitten hiukan ehostetummassa muodossa ja ihkaomilla kotisivuilla! Tiedotan siitä vielä uudemmankin kerran, kunhan olemme lyöneet Idan kanssa lukkoon tarkan päivämäärän. Jännää!

Postaus sisältää mainoslinkkejä Nike.com -sivustolle.

P2272245

Shirt: Ivy Revel
Tights: Nike (clic)

P2272221

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.