Dermalogican retinoli ja kokemuksia siitä

5.2.2016

Dermalogica pyysi tammikuun alussa minua testaamaan heidän uutta tuotekehityksen helmeä eli Overnight Retinol Repair -tehoainetta. Se on suunniteltu nimenomaan ikääntymistä vastaan ja nopeuttamaan ihon uusiutumista. Suostuin ilman muuta, koska olen aina arvostanut Dermalogican aika korkealle ihonhoitotuotteiden saralla ja nimenomaan heidän teknologiansa ansiosta.

Kyseistä retinoli -tehoainetta käytetään vain öisin ja hyvin tarkkoja ohjeita noudattaen. Koska retinoli on vahvaa ainetta, sen parina käytetään Buffer Cream -voidetta retinolin aiheuttamaa ihoärsytystä lieventämään. Minun mittasuhteeni oli aluksi 1:4 eli yksi osa retinolia ja 3 osaa Buffer Creamia.

Ennen kuin aloitin retinoli -kuurin, teki Dermalogican asiantuntija minulle ihoanalyysin ja tietysti kyseli myös omia ihonhoitotottumuksiani. Minun ongelmahan on helposti kiiltelyyn taipuva sekaiho, samoin silmänaluset, hamsterinpussukat ja ihohuokoset, jotka ovat niitä ikääntymisen mukanaan tuomia "ihanuuksia". Mutta yleisesti ottaen iho on ihan hyvässä kunnossa.

Ensimmäisen kerran, kun levitin retinoliseoksen iholleni, alkoi poskissa nipistellä ja kihelmöidä. Siitäkin huolimatta, että meikäläisen iho ei vähästä säikähdä. Mitään sen kummallisempaa reaktiota tai ihoärsytystä ei ilmennyt ja jo muistaakseni neljäntenä iltana tein seoksen jo mittasuhteilla 1:2.

Tänään perjantaina kyseinen uusi retinoli -tuotepari lanseerattiin lehdistölle ja minäkin olin mukana niin livenä kuin videon muodossa kertomassa käyttökokemuksistani. Nauhoitin tilaisuutta varten tosiaan muutaman videon, jotka sitten leikattuna versiona esiteltiin tänään kauneustoimittajille. Olipas hassua katsoa itseään ruudulta siinä muodossa..

Mukana oli myös Suomen "kauneusguru" Mariela Sarkima (nainen Hair Biblen ja Make Up Biblen takana). Mariela oli kertomassa Dermalogica -kokemuksiaan ammattilaisen näkökulmasta, hän kun vannoo erityisesti brändin primer -tuotteiden nimiin.

Sovimme Marielan kanssa etukäteen, että tulen paikalle ilman pohjameikkiä, pelkästään silmämeikissä siis. Mariela demonstroisi minun kasvoilleni eri primereita (eli meikinpohjustustuotteita), jotta jokainen paikallaolija pääsisi vertailemaan niitä. Enpä muista, milloin olisin viimeksi tepastellut kaupungilla (puhumattakaan seissyt kauneustoimittajien edessä) ilman meikkiä eli en ole kyllä todellakaan omalla mukavuusalueellani au naturel -lookissa.. Eikä Mariela meinannut uskoa, että todellakin olin ilman meikkiä, paljaana kuin dinosauruksen maasta kaivetut luut. Ja se lienee pakko uskoa, koska sekä Mariela että Dermalogican naiset olivat samaa mieltä. Iho vaan on merkittävästi paremmassa kunnossa kuin lähtötilanteessa tammikuun alussa.

Kuukauden retinoli -kuurin ansiosta koin parikin merkittävää hyötyä. Ensinnäkin ihon herkkä kiiltely loppui aika varhaisessa vaiheessa. Meikki on jo parin viikon ajan kestänyt koko päivän, aamusta iltamyöhään ilman minkäänmoista korjailua! Ja se on meikäläiselle iso ja ihan uusi juttu. Toinen merkittävä hyöty on nimenomaan ihon värierojen silmiinpistävä tasaantuminen. Iho on väriltänsä ja laadultansa nyt niin hyvässä kunnossa, että periaattessa voisin hyvinkin tepastella ulkosalla ilman meikin häivää kasvoillani ja siltikin näyttää ihan ookoolta.

Olen ihan retinolikoukussa ja oikeastaan vähän yllättynytkin! Kyllä Dermalogica on maineensa väärtti :)

*Tuotteet saatu blogiyhteistyön tähden.


Mariela Sarkima kuvissa vasemmalla.Hydrablur with Primers FNL


SkinPerfect Primer: Ikääntyvän ihon primer, joka tasoittaa ihon sävyä ja heleyttää ihoa. Selkeästi. Mariela käyttää kyseistä primeria esim. häämeikin pohjustustuotteena luomaan nimenomaan kauniin heleän lopputuloksen.
HydraBlur Primer: Kosteuttaa, jättää mattapinnan ja tasoittaa ihon pintaa sekä sävyä. Blurraa kivasti ihoa ja tasoittaa mm. ihohuokosia. Kevyesti peittävä mikrokapseloidun sävynsä ansiosta. 
Redness Relief: Neutraloi punoitusta (väriltänsä vihreää), lievittää ärsytystä ja suojaa ihon herkistymiseltä.

Seuraa blogiani:
Google+

Blogin etusivulle pääset tästä linkistä, klik.

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista! Täytyypä varmaan kokeilla, koska jos meikki pysyy kasvoilla koko päivän, niin sehän kuulostaa loistavalta. Usein on liikkeessä niin kiire, ettei tule mieleenkään käydä korjailemassa meikkiä ja illalla kun katsoo peiliin niin huh, huh...olis vaan pitänyt ehtiä:) Mukavaa viikonloppua ja olis kiva nähdä taas joskus:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Kata! Jos ihosi on kiiltelyyn taipuvainen, suosittelen käymään Dermalogican osastolla vaikkapa Stokkalla seuraavalla Hesan keikalla. Ne tekee sellaisen "face mapping" -kartan ja saat just sun iholle sopivat tuotteet. Retinoli on ihan paras!

   Poista
 2. Kuulostaa hyvälle ja sitä ollaan niin kauniina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olin itsekin hiukka yllättynyt, että se todellakin vaikutti! Kauniina, pöh:) Sinä se vasta kauniina olit ihan mielettömän kampaamoreissun jäljiltä!!!

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.