Hyviä Joulunpyhiä!

25.12.2015

Tervehdys täältä sairasvuoteelta. Niinhän siinä taas kävi, että kun joulunpyhät alkoi, meidän klaani kaatui (esikoista lukuunottamatta) sairaspeteihinsä. 

Viime lauantaina oli koulun joulujuhlat ja jo samana iltana meidän kuopuksella alkoi kuumeella kuorrutettu flunssa, oliskohan se ollut sitä liikkeellä olevaa influenssaa? Hän ei ole ollut syyslukukaudella päivääkään poissa koulusta sairastelun tähden ja samana päivänä kun loma alkoi, alkoi myös kunnon flunssa. Ihan ihmeellistä!

Miehellä alkoi aatonaattona loma ja kun ensimmäinen lomapäivä valkeni, hän kaatui flunssan saattelemana petiin. No, se ei ollutkaan mikään ihan tavallinen flunssa vaan siihen tarvittiin jo ulkopuolistakin apua. Meillä nimittäin kävi ambulanssimiehet kotona (ja believe me, me emme moiseen ratkaisuun päädy kovin kevein perustein..). Säikähdin luonnollisesti tilannetta aikalailla ja kaikki mahdolliset kauhukuvat pyöri siinä jo verkkokalvoilla, mikä ilmeisesti laukaisi sen, että 10 minuuttia sen jälkeen kun ambulanssimiehet poistuivat paikalta, minullekin nousi kova kuume. Olin siinä vaiheessa jo suunnilleen perumassa meidän joulunviettoa sukulaisten kanssa, mutta onneksi kuume laski melkein yhtä nopeasti kuin mitä se tulikin. 

Jouluaattona olimme kuin olimmekin kaikki suurinpiirtein pystyssä ja kuumeettomia. Olemme kaikki sellaisia, että flunssan yllättäessä kaadumme nopeasti sängynpohjalle, mutta nousemme sieltä ylös yhtä nopeaan. Se ei tietystikään ole kovin hyvä juttu, koska kyllähän influenssaa poteva jatkaa ympäristön tartuttamista.

Meillä ei ole muuten koskaan turvauduttu minkäänmoisiin influenssarokotteisiin, joita tuntuu olevan aika auliisti tarjolla. Ymmärrän kyllä kansanterveyden näkökulmasta rokotteiden tarpeellisuuden, mutta itse olen sitä mieltä, että en halua ottaa elimistööni mitään ylimääräistä mönjää. Ja hyvin on mennyt, ainakin tähän saakka. Toisaalta, ihan hyvä ihmisen on kai välillä vähän sairastaa näitä kausittaisia flunssia. En nimittäin edes muista tarkalleen, milloin olisin viimeksi ollut kuumeen kourissa.. Siitä on jokatapauksessa vuosia aikaa.

Me tosiaan vietimme kuin vietimmekin aattoa sukulaisten kesken, isohkolla joukolla. Olisi ollut ihan hirvittävä pettymys jättää se väliin! Ja mikä parasta, ruokapöytä notkui kaikkea itse tehtyjä herkkuja ja lapset juoksi taloa ympäri. Ja kävihän se joulupukkikin, joka oli tänä jouluna yllättävän hiljainen, ei paljoa juttua irronnut.. Miksiköhän pukit ei voi vaikka harjoitella jutusteluitaan etukäteen, mennään kylmiltään vaan koteihin ja kuvitellaan, että nuttu partoineen riittää?? Heidänhän pitäisi tehdä perheisiin hyvä vaikutus, jotta ensi joulunakin olisi keikkaa tarjolla. 

Meidän teini-ikäinen oli viime jouluna kaverinsa kanssa joulutonttuna, eli he kiertelivät koteja kahdestaan, ilman pukkia. Ja hittosoikoon, miten paljon he etukäteen sitä harjoittelivat. Heillä oli lauluja, leikkejä ja sen semmoista, joita he harjoittelivat keskenään pitkän aikaa. Ja kaikki tärkeät jutut oli mietittynä jo etukäteen: mitä sanotaan kun tullaan sisään, mitä jutustellaan lasten kanssa, mitä aikuisten ja millä fraaseilla kodeista poistutaan. 

No mutta, jos tilastoihin on uskominen, nyt juuri starttailee tämänvuotinen influenssakausi, joka tullee koskettamaan noin 15% aikuisista ja 20% lapsista ja jonka huippu tullaan näkemään noin maaliskuun tietämillä. Oikein hyvää ja rauhaisaa joulua teille kaikille, influenssauhkista huolimatta! Minä ainakin ajattelin syödä edelleenkin hyvin ja pakkolevätä oikeastaan jo olosuhteiden pakosta. Se tekee hyvää, koska ensi vuonna, heti tammikuusta lähtien tarvitaan paaaljon voimia ja huikeita uusia ideoita:) Silloin ei auta enää sairastella. 

Stay strong!

Kuvan pukki on alkuviikosta Stockmannilta bongattu.

IMG_2603

7 kommenttia:

 1. Te olette tuollaisia kunnollisia työntekijöitä kun sairastatte lomalla. Ei vaan, onneksi selvisitte ilmeisesti säikähdyksellä ja lanssimiehiä ei tarvittu hälyttää uudelleen.
  Hyviä lomapäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mankka, oikein ihania lomapäiviä Sinullekin <3! Juu, me selvisimme onneksi "vain" säikähdyksellä, vaikka se kai sairastutti sitten minut..

   Poista
 2. On teillä ollut hurja alku joululle <3 Onneksi kaikki meni hyvin, mutta säikähdys on ollut suuri. <3 Juu kyllä pukin täytyy osata kohdata ihmiset ja eritoten lapset, pukin pesti on suuri paikka, jonka täyttäminen vaatii avoimen sydämen ja puheliaan suun. <3

  Sydämellistä joulupäivää <3

  VastaaPoista
 3. Oi ei!!!! Tervettä Uutta Vuotta sitten kuitenkin täältä toivottelen! :)

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti olette toipumaan päin!
  ... Ihan vain tiedoksi: flunssa ja influenssa ovat kaksi täysin eri sairautta. Influenssassa ei räkä valu ollenkaan, eikä siitä ihan parin päivän kuumeilulla selvitä :) Itse olin pari vuotta sitten siinä "ihan oikeassa" influenssassa ja kuusi viikkoa kuume oli koko ajan yli 38 astetta, ja sitten kun se laski, pari viikkoa meni toipumiseen. Kaikkea muuta tuona kahdeksana viikkona olikin, paitsi ei räkää :)

  VastaaPoista
 5. hih, meinasin juuri tulla sanomaan samaa eli että influenssasta ei selviä muutamassa päivässä.. Se tauti vie oikeasti moneksi päiväksi sängyn pohjalle ja silloinkin tuntuu, että kuolee.
  Nuha-kuumeesta onneksi toipuu nopeammin.

  Pukeista - meillä on loistavat kokemukset partiopukeista. Hienosti harjoiteltua settiä, muutamia perustietoja (ketä paikalla jne.) piti antaa jo etukäteen. Pukki tosiaan osasi hommansa, muisti mm. miten mummi pienenä tyttönä teki pukin käydessä sitä ja tätä (meillä siis juhlittiin aattoa kolmen sukupolven voimin). Ihan mielettömän loistavaa. Tämä tosin Turussa (mutta useamman vuoden kokemuksella jo) :)

  VastaaPoista
 6. Hei vaan, olipa hyvä että tervehdyitte jouluaatoksi. Tuota samaa minäkin; influenssa on aivan eri tauti kuin flunssa ja se on yleensä raju tauti. Influenssarokotus on paikallaan jos sairastaa jotain perussairautta, esim, astmaa ja vanhuksille rokotus on erittäin suositeltavaa. Pahin influenssakausi taitaa olla vielä tämän talven osalta edessäpäin.

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.