16 vee ja synttärilahjaidea

14.10.2015

Kuusitoista vuotta sitten meikäläisen elämä muutti suuntaansa pysyvästi. Minun esikoinen täyttää nimittäin tänään 16 vuotta. Tuntuu, että se tapahtui ihan juurikin "eilen" ja toisaalta on vaikeaa edes kuvitella aikaa ennen häntä.

16 vuotta sitten elettiin raskauteni 12. yliaikapäivää. Lähdin aamulla varhain keskussairaalaan yliaikakontrolliin ja ajattelin, että tulen ihan heti takaisin. Jätin kotonakin radion ja valot päälle, kun tarkoitus oli vaan poiketa sairaalalla. Synnytyksestä ei ollut ilmoilla vielä minkäänlaista merkkiä. Ultraäänitutkimuksen ja lapsivesinäytteen perusteella lääkäri oli kuitenkin sitä mieltä, että synnytyksen aika on käsillä joko tänään tai viimeistään huomenna. No enhän minä tietenkään enää halunnut odottaa yhtään. Meidän esikoinen siis syntyi keisarinleikkauksella tänään klo 13.

Voi että miten mielettömän hieno tuo päivä oli! Siitäkin huolimatta, että neljän aikaan iltapäivällä olo oli ihan järkyttävä. Muistan, kuinka ajattelin siinä sängyllä maatessani mielessäni, että mitä ihmeen pahaa olen tehnyt ansaitakseni tämmöisen olotilan. Ja että ei ikinä enää. En tule ikinä enää olemaan tuossa samassa tilanteessa ja että tämä saa olla ensimmäinen ja viimeinen kerta kun vapaaehtoisesti olen sellaisessa olotilassa. Mikään krapulakaan ei ollut koskaan tuntunut fyysisesti niin pahalta kuin tuo hetki. Leikkauksen jälkeen ylivoimaisesti pahin hetki oli se hetki, kun hoitajat tulivat patistelemaan sängystä ylös nousemista. Se teki pahaa - oksetti, huimasi, särki ja kiristi niin mahdottomasti. Mutta kunhan siitä sai kammettua itsensä ylös, alkoi elämä voittaa ja jo viiden aikaan hoitelin omaa pientä tuhisevaa nyyttiä jo ihan täysillä. Olo oli huikaisevan hieno, siihen astisen elämäni ylivoimaisesti hienoin hetki. Sitä pakahduttavan ja kokonaisvaltaisen onnen tunnetta ei oikein voi edes sanoin kuvata.

Meillä on tapana yhdessä muistella tuota päivää aina näin syntymäpäivänä. Vaalin niitä hetkiä mielessäni kuin kalleinta aarretta, jotta en vaan unohtaisi niitä tunteita ja tapahtumia, mitä tuohon päivään liittyi. Niistä saa ihan uskomattomasti voimaa ja asiatkin suhteutuu, kun on jotain huikean tärkeitä elämän kiintopisteitä, joihin palata. Niitä tarvitaan, varsinkin nyt kun teini-ikä on parhaimmillaan (lue: pahimmillaan, heh) ja kuten tiedätte, ei teini-ikäisen elämä ole todellakaan harmaata vaan se on mustaa tai valkeaa. Se on kaikki tai ei mitään. Se on "on" tai "off". Se on kiihkomielistä suhtautumista vaikkapa näkkileivän voitelemiseen, delfiinien suojelusta puhumattakaan. Se on ovien paukuttelua, raivoamista, huutamista, mököttämistä ja kaikkea siltä väliltä. Ja on niitä vaaleanpunaisiakin hetkiä välillä nähty. Siis vain välillä..

Haluan tietysti ilahduttaa häntä aina jollain kivalla pienellä lahjalla näin synttäreiden aikaan. Teini-ikäiseen neitokaiseen uppoaa takuuvarmasti Victoria´s Secret ja tällä kertaa löysin Nykistä hänelle ihanan söpön kaksiosaisen yöpuvun. Tosin paidan hän otti ihan päiväkäyttöön, mikäpäs siinä.

Ehkä oivallisempi lahja oli tilata hänelle netin kautta DIY -suklaata, jonka ainesosat sai itse koota. Hän kun eläisi pelkästään suklaata syömällä..  Maitosuklaata, jossa on täytteenä vadelmarouheita ja salmiakkilastuja ei voi olla huono valinta, vai mitä:) Ihana idea CreaChocolta, jonka Kultasuklaa sitten toteuttaa. Käsityönä tehty suklaa, especially for my beloved <3

Suklaalevy saatu blogin kautta.

4 kommenttia:

 1. Voi jee! Onnea vaan äidille ja lapselle. Pienet kasvavat niin kovin nopeasti - ja kyllä niitä teini-puuskahduksiakin haikeudella joskus muistelee...vaikkei se ehkä siltä siinä hetkessä tunnukaan <3

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo suklaaidea! Onnea sinne sankarille :)

  VastaaPoista
 3. Valitettavasti ei kannata tilata kotiin, kun toimituskulut maksaa enemmän kuin suklaalevy :( Yksi suklaalevy maksoi toimituksen kanssa yli 15€. Haku paikan päältä oli ilmainen...

  VastaaPoista
 4. Ooh mikä suklaa, silmät täällä leviää ihastuksesta. <3

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.