Tyhmän kuluttajan valinta: Zaran housut ja vaalea Celinen nahkalaukku

11.9.2015

En tiedä, mitä sanoa - harmittaa niin vietävästi! 

Kävin Zarassa tässä eräänä päivänä ja ostin sieltä housut. Sellaiset kivat siniset, joitten etuosa oli jännää mokkanahkajäljitelmää ja takaosa normaalia housukangasta. Eikä ne maksaneetkaan paljoa mitään, vain 29,95 euroa. Lähes laittoman halvat housut!

No, otin housut käyttöön eli käytännössä yhtenä aamuna leikkasin laput irti ja puin ne päälleni. Alle laitoin Italiasta Intimissimon alusvaateliikkeestä ostamani aivan ihanat beiget, saumattomat pikkuhousut. Ne jalassa ei nimittäin saumat paista housujen (eikä hameiden) läpi. Tummansiniset housut ja tummansininen jakku vaati parikseen jotain vähän vaaleata eli sen päivän kulki mukana varsinainen asun kruunu eli Celinen harmaabeige Phantom -laukku. 

Olin päivän töissä ja illalla vielä eräässä blogitapahtumassa eli housut ja laukku koskettivat toisiaan koko päivän aikana ehkä noin tunnin, maksimissaan kaksi. Ja kuvista näette lopputuloksen. Laukku on jokaisesta housujen kanssa koskettamastaan kohdasta värjäytynyt siniseksi. Samoin pikkuhousut. Eli kaikki ne vaaleat materiaalit, joihin housujen mokkaosuus on koskettanut, on värjäytynyt. Värjäys on ollut välitöntä, eikä mikään ympärillä oleva vaalea säilynyt "tuholta".

Kokeilin heti katastrofin huomattuani kevyesti hiuttaa laukkua nahanpesuaineella, mutta väri ei "inahtanutkaan". Pesin sen jälkeen käsin ja perin epätoivoissani pikkuhousut pesuaineella ja hinkkasin ja hinkkasin. Väri ei liikahtanut minnekään. Aikamoista liimaa tämä Zaran mokkanahkajäljitelmä.

Zara oli tapahtumasta sitä mieltä, että tämä vahinko on ihan minun oma mokani. Mitäs laitoin housujen lähettyville vaaleaa materiaalia, koska housujen sisäpuolella olevassa "kirjasessa" sanotaan ihan selkokielellä näin: CAUTION! "This garment May fade or stain surfaces and/or other garments im lighter colours". Lisäksi Zara totesi, että housujen kankaassa ei ole mitään laadullista vikaa eli housut on laadultaan juuri sellaiset kuin niiden kuuluukin olla.

Zara ei siis katsonut olevansa velvollinen edes puhdistuskustannuksiin. Mitäs olin niin tyhmä kuluttaja. 

Tiedän, että siellä ruudun takana on varsin valistuneita lukijoita ja nyt kaipaisinkin teidän apuanne! Eli, mitä te olette mieltä? Olisiko minun kuluttajana pitänyt todellakin ymmärtää, että nämä housut tuhoaa kaiken vaalean ympäriltään? Mitä te tekisitte? Ja onko teillä kokemusta nahkalaukkujen puhdistuksesta, missä sellainen kannattaa teetättää ja millainen lopputulos on kenties odotettavissa?

Terveisin epätoivoinen..

PS. Vahingosta kuuluu tietystikin viisastua ja minun kohdallani se tarkoittaa sitä, että meidän tiemme ei enää kohtaa Zaran kanssa. Tämä vahinko ja erityisesti sen käsittely Zaralla oli niin sanotusti viimeinen piste. En tiedä yhtäkään toista yritystä, jolla olisi varaa antaa asiakkaansa ymmärtää olevansa TYHMÄ.
^Intimissimon täydelliset alushousut, jotka näyttää pestyinä tältä. Nämä olivat Zaran housujen kanssa kosketuksissa noin 10 tuntia ja tässä on tulos. Sininen väri on jämähtänyt paikalleen..
^Älkää hyvät ihmiset hankkiko näitä housuja! Nämä pilaa kaiken ympäriltään, vaikka Zaran mielestä hosut on laadultaan täysin moitteettomat.

Seuraa blogiani:
Google+

Blogin etusivulle pääset tästä linkistä, klik.

44 kommenttia:

 1. Voi harmi sentään. Saisikohan hyvä suutari laukusta vielä salonkikelpoisen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoon pesulaan en oikein uskalla tätä viedä, vaan sen täytyy olla joku spesiaali "käsityöläinen", jolla olisi kokemusta asiasta. Voi kunpa jollain olisi joku, jota suositella!!

   Poista
 2. Ou nou ! Tosi harmillista :(

  VastaaPoista
 3. No voihan vietävä sentään... Itse en kyllä antaisi periksi, vaan ottaisin yhteyttä kuluttaja-asiamieheen...
  Ja tuo sana - MAY- ei mielestäni tarkoita sitä, että tuote värjää aan että se saattaa värjätä. Siinä on vissi ero.

  Mutta toinen juttu - mitenköhän Zaran asiakaskokemus ja asiakkaan reklamoinnin käsittely nyt oikein menikään... tälläisiä ei varmaankaan ihan joka päivä tule, joten olisikohan ollut kannattavaa korvata ja pelastaa oma brändi ja maine - kun sehän on juuri niin, että hyvästä kokemuksesta kerrot ehkä yhdelle, mutta huonosta kymmenelle ja sinun tapauksessa täällä se menee tuhansille kuin olisi mennyt myös se hyvä asiakasreklamaation käsittely.
  Miten meni Zara noin niinkuin omasta mielestä?

  VastaaPoista
 4. Ootko muuten koittanut sitä ihmesientä, mitä kaupoissa myydään? Sillä lähtee mielestäni kaikki mahdollinen, kun vvarovaisesti pyyhkii...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea Mapsi! Se onkin ollut ostoslistalla jo jonkun aikaa, kun edelliset on finito. Se on kyllä paras siivousväline kotona, sillä lähtee kaikki lika veks. Mutta epäilen kyllä tässä laukussa noita lettinauha -kohtia, niihin ei taida ihmesienikään auttaa..

   Se on just Mapsi niin tuon asiakaskokeman osalta! Koko reklamaation käsittely vei vaan pari päivää eli pisteet heille nopeudesta:) Lopputulema olikin sitten jo toinen tarina, josta ei pisteitä ropise.. Opin myös sen, että meidän pitäisi ihan rutkasti enemmän korostaa täällä blogeissa myös hyviä kokemuksia, hyvää palvelua ja muita ihania kokemuksia, jotta nämä tämmöiset kuluttajista piittaamattomat yritykset ei nousisi ainakaan ainoiksi kokemuksiksi! En haluaisi tuoda mitään ikävää täällä esiin, mutta tämän halusin teidänkin tietoonne saattaa. Tässä tapauksessa ihan liian ison joukon tietoon..

   Poista
  2. Tuli vielä mieleen, että itse olen puhdistanut valkoista nahkasohvaa mm. farkkuvärjäytymästä huonekalukaupan nahanpuhdistusaineella....se vie vähän "pintarasvaa" pois, mutta puhdistaa loistavasti. Samassa pakkauksessa on sitten jälikäsittelyyn tarkoitettua vaseliinintapaista ainetta...molemmat levitetään pakkauksessa mukaba olevalla sienellä. Ja tosiaan valkoista nahkasohvaa vuosia olen hoitanut tällä aineella! Se saattaisi olla ratkaisu....ovat sellaisessa hiusvahapurkin näköisissä purkeissa ja kulkevat kimpassa, siis puhdistus ja jälkikäsittelyaine...

   Poista
  3. Taikasieni voi tehota, ja yllättävää kyllä coca-cola! Meillä putsattiin valkoinen nahkatuoli colalla ja hyvin lähti tummumat ja farkun sini. Kannattaa ehkä kokeilla, jos ei ole apua jo löytynyt!

   Poista
 5. Ei hemputti! No eihän nyt minkään housun pidä tuolla lailla väriä päästää, ei missään nimessä. Mitä jos olisit istunut vaalealla sohvalla useamman tunnin, se sohvahan olisi pilalla! Voi upeaa laukkuraukkaa, olen niin järkyttynyt sen puolesta.

  Juu värinpäästö on mielestäni pyykissä tarkoitettu ominaisuus, eikä tyyliin kävelevä katastrofi. Juu johan on Zaralla varaa... Vitsi pistää vihaksi moinen.

  VastaaPoista
 6. Voi ei... Hae ihmeessä korvausta vakuutusyhtiöltä! Laukusta nimittäin!

  VastaaPoista
 7. Hei! Ikävän näköistä jälkeä mutta osasin odottaa tätä jo aiemman postaksesi viittauksesta. Eipä ole kerta tai kaksi kun yli satasen farkuista lähtee väri niin että työpäivän päätteeksi kädetkin ovat siniset. Oikeasti tulee mieleen että mitähän tuo väri tekee ihmisen iholle? Nuo housuthan ovat toki päästäneet väriä myös muualle kuin pikkareihin ja tuohon kauniiseen vaaleaan laukkuun. Saitko iho-oireita muualle?
  Lopulta päädyin radikaaliin tekoon vastaavassa tilanteessa. En suosittele tätä, mutta itse putsasin siniset jäljet nahkaluaukusta kylppärin seiniin tarkoitetulla pesuaineella (cif power cream). Sininen lähti ja no niin....naturel nahka tuli laukun kulmista hiukan näkyviin, ei silti ihan niin paha kuin alkuperäinen tilanne.. Nimimerkillä voiko ketutukseen kuolla?
  Kiitos raikkaasta blogista!
  t.Johanna

  VastaaPoista
 8. Kamalaa!! Kannattaa hakea korvausta kotivakuutuksesta. Ainakin tietyt vakuutusyhtiöt korvaavat vahingoittuneen laukun täysimääräisesti uudella laukulla. Laukun tulee olla uudehko (esim. alle viisi vuotta vanha). Tämä ehto täyttynee laukkusi kohdalla. Toivottavasti saisit sitä kautta parempaa palvelua. t. Erika

  VastaaPoista
 9. Huh...Harmittaa varmasti aivan älyttömästi! Vaaleat alushousut ovat mennyttä, mutta voisit värjätä ne mustiksi niin sitten niistä ei kokonaan tarvitse luopua. Laukku on vakavampi tapaus, mutta itselläni ei ole kokemusta, missä saisit sen puhdistettua. Pienet tahrat tuntuvat lähtevän aika hyvin vauvojen kosteuspyyhkeillä (niillä vähän öljyisillä), mutta enpä tiedä, auttaako tuohon vai levittääkö värin vain pahemmin. Tuo on kuitenkin sen hintainen laukku, että googlettaisin tietoa netistä ja tPF:lta, sillä tuo kannattaisi jo lähettää vaikka ulkomaille puhdistukseen. Joskus olen lukenut, että ainakin Lontoossa on hyviä "laukkuhoitoloita", nimiä en muista eikä omakohtaista kokemusta ole.

  Muuten tapaukseen sanoisin, että kyllähän meidän kaikkien pitäisi tietää, että tummat farkut vast. värjäävät helposti vaaleat materiaalit. Mutta eipä sitä huomaa aina ajatella tai muista ennen kuin sattuu omalle kohdalle kallis vahinko. Olisi Zara mielestäni tuossa voinut vähän tulla vastaan keissin tapahduttua, mutta jo esimerkiksi ostotilanteessa myyjä olisi voinut kassalla vielä muistuttaa, että saattavat värjätä helposti, mokkamaista materiaalia kun ei voi edes oikein pestä ennen käyttöä. Muuten valitettavasti veikkaan, että kuluttajasuojaviranomainenkin olisi sitä mieltä, että asiakkaan olisi tullut ymmärtää, että tummat värit saattavat päästää väriä vaaleisiin materiaaleihin (tässä kun se lukee vielä lapussa). Itselleni on tapahtunut myös muutamia kalliita katastrofeja, mutta sitten on pitänyt vain miettiä, saako tuotteen vielä jotenkin pelastettua...:/ Zaran boikotoinnin ymmärrän kyllä hyvin, mielestäni siellä on muutenkin pääasiassa ylihinnoiteltuja polyesterirättejä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tiinat:) Itse olen kyllä toista mieltä tuosta tummien farkkujen tapauksesta. Olen nimittäin aina käyttänyt farkkuja, meidän kotitaloudessa on tälläkin hetkellä kymmeniä ja kymmeniä farkkuja (kun kaikki käyttää ja ovat aina käyttäneet). Miehellä on tummapesun farkut, minulla on niitä monet, mutta koskaan ei ole tapahtunut mitään vastaavaa! Ei koskaan. Meillä on ollut kuuden vuoden ajan autossakin vaaleaa nahkaa, eikä värjäystä ole tässä määrin tapahtunut ikinä. Auton nahan puhdistus on ollut perin helppoa, koska kyllähän penkit on tummuneet ajan ja varmasti farkkujenkin ansiosta, mutta se on ollut sellaista luonnollista kulumaa. Ne on lähteneet varsin helpolla puhdistuksella pois. Olen käyttänyt tätäkin laukkua tummien ja jos jonkinmoisten farkkujen kanssa, eikä minkäänlaista ongelmaa ole ilmennyt. Laukku on tuohon päivään saakka ollut kuin uusi.

   Vaikka Zara on hienosti englanniksi muistuttanut housujen sisäpuolella kiinni olevassa lappusessaan asiasta, niin eihän se oikeuta siihen, että kaikki ympärillä oleva vaalea tuhoutuu! Eikä edes ajan saatossa, vaan HETI. Kun vähänkään koskettaa jotain vaaleaa, niin se on mennyttä. Eihän sellaiseen voi saada oikeutta minkäänlaisella lippulappusella?! Tai ainakaan minun ymmärrykseni ei riitä moiseen.

   Katsotaan, mitä kuluttajaviranomainen on mieltä:) Minä itsehän tietysti puolustan kantaani ihan toisella tapaa kuin mitä ehkä ulkopuolinen.. Ja sen tähden haluan, että Zaran kanssa keskustelua jatkaa joku muu.

   Kiitos Tiina kommentistasi ja kivaa viikonloppua!!

   Poista
  2. Toivottavasti saat apua kuluttajaneuvonnasta. Minun tapauksessani Max Maran Helsingin liikkeessä lyhennettiin ostamani kalliit villakangashousut aivan liian lyhyiksi. Asiaa sovitellut kuluttajaneuvoja oli minun kanssani samaa mieltä virheestä, mutta neuvottelu liikkeen kanssa oli äärimmäisen vaivaalloista ja lopulta ei johtanut mihinkään. Olisin tyytynyt muutaman kympin vahingonkorvaukseen ja pysynyt liikkeen asiakkaana, mutta nyt on tilanne se, että ostan Max Marani muualta. Joskus liikkeiden kanssa voi olla hankalaa ja tuloksena on pettymys, mutta ehkä tässä(kään) minä en lopulta ollut se, joka pitkässä juoksusssa asian hävisi.

   Poista
  3. Voi ei.. Miten yksikään liike voi väittää, että liian lyhyet lahkeet on ihan ookoo!!? Kuluttajaneuvojan suositukset on todellakin vain suosituksia ja olen kyllä itse valmis viemään tämän asian myös kuluttajariitalautakunnan käsiteltäväksi, jos tarve vaatii. Varsinkin jos kuluttajaneuvoja suosittelee jotain, mitä toinen osapuoli ei suostu noudattamaan! Noin ikävä kokemus ei taatusti saa enää palaamaan kyseiseen liikkeeseen, en minäkään palaisi!

   Poista
  4. Lyhytnäköistähän tämä liikkeen puolelta on, mutta jotkut näyttävät nykymaailmassakin luulevan, että asiakkaita voi kohdella aivan miten sattuu. Asia sai huvittaviakin piirteitä, kun kauppias oli kuluttajaneuvojalle ehdotellut, että olen lihonut ja housut sen vuoksi nousevat liian ylös. En jaksanut enää muutaman kympin takia lähteä kuluttajariitalautakuntaan, kuluttajaneuvojan suositus oli 60 euron vahingonkorvaus. Mutta luulen, että tuo summa on negatiivisesti kilahtanut liikkeen kassaan useampikertaisena tuon tapauksen jälkeen.

   Poista
 10. Onpa kamalaa! Itse olen saanut vaaleasta saffiano nahkaisesta laukustani ja neverfullista pyyhekumilla farkkujen värjäymät pois

  VastaaPoista
 11. Voi surkujen surku!! Ei todellakaan kannata nielaista Zaran huonoa asiakaspalvelua sellaisenaan, vaan reklamaatio ja korvausvaatimus valokuvien kera ylemmälle organisaatioon!

  Ensiksi kannattaa varmaan kuitenkin koittaa pelastaa tuo ihana laukku, ja viedä se näytille hyvälle suutarille. Töölössä on erityinen laukkusuutari, osaisivatko siellä auttaa? Melko rohkaisevia kokemuksia jostakin suutarista luin myös täältä (harmi ettei tässä sanota mitä suutaria Kenkäfriikki käyttää): http://ninan-tunnetila.blogspot.fi/2012/04/erinomaista-palvelua.html?m=1

  Jos puhdistus onnistuu, niin kuitti siitä Zaraan reklamaationa. Kotivakuutuksen puoleen kääntyminen oli myös hyvä idea.

  VastaaPoista
 12. Yleensä vaatekaupoissa mainitaan kassalla, jos tuote värjää ja suositellaan pesemään se ennen käyttöä. Kaupassa olisi minusta pitänyt toimia asiakasystävällisemmin, mutta korvausvelvollisuutta ei mun mielestä ole, koska varoitus tuotteessa on kuitenkin ollut. Tämä vain mun näkemys asiasta, ja ymmärrän kyllä, että harmittaa todella paljon! Kokeilisin tuohon laukkuun ihmesientä, alushousuja tuskin voi pelastaa.

  VastaaPoista
 13. Hei! Kokeile puhdistaa ruokasoodalla. Siis kosteaan rättiin soodaa ja pyyhkäisy nahalle tai vaihtoehtoisesti sooda-vesi sekoitus Vanha ja toimiva keino ja hellävarainen.

  VastaaPoista
 14. Olen käyttänyt Wolyn Combi cleaneria tahriintuneen nahkalaukun puhdistukseen. Jos mikään muu ei auta, testaa sitä.

  VastaaPoista
 15. Juuri eilen luin töissä muotialan reklamaation opasta ja kyllä olen sitä mieltä, että vastuu tosiaan on kuluttajalla, kun lapussa erikseen mainitaan tuo värinpäästön mahdollisuus. Harmi nyt vaan.

  VastaaPoista
 16. Hei BW,

  näytin postaustasi miehelleni, joka meillä pitää koko perheen nahkakengät ja -laukut lankattuina, suojattuina ja hoidettuina. Vinkkinsä on, että kokeile pientä valkovaseliinisipaisua johonkin huomaamattomaan kohtaan, niin näet miten nahka siitä käyttäytyy. Luultavasti mitään kamalaa (kamalampaa) ei tapahdu, jolloin: Ota vaseliinia pieniä määriä kerrallaan pehmeään kankaaseen ja hankaa väriä hellästi pois. Punoskohdat voit kokeilla puhdistaa vaseliiniin varovasti tipatulla pumpulipuikolla. Väritön kenkä- tai nahkavoide (esim. Woly) voi tepsiä myös vaseliinin sijaan. Rasvaa ei pidä käyttää liikaa. Aluksi voi näyttää, että nahkaan tulee liikaa kiiltoa, mutta se himmenee kun viimeistelee esim. puhtaalla kankaalla tai pehmellä sienellä tai harjalla.

  Toivottavasti saat Celinen kuntoon.

  Zara saisi nyt kyllä herätä tässä asiassa.

  Parhain terveisin AT

  VastaaPoista
 17. Kyllä tavaran tulee soveltua normaaliin käyttötarkoitukseensa. Noihan värjää kaiken vaalean, johon sattuu istumaankin. Lienee tavanomaista, että joistain vaatteista saattaa alussa jossain määrin _vähän_ tarttua väriä, jos on kovasti kosketuksissa vaalean materiaalin kanssa, mutta tuo ei missään nimessä ole tavanomaista. Varoituslappu ei munkaan mielestä anna ymmärtää, että nämä olisivat maalipurkin lailla leviävä katastrofi - ei tuota voi pitää "tavanomaisena" värin irtoamisena!

  VastaaPoista
 18. http://handbagclinic.co.uk/index.php

  Katsopa ylläolevan firman tiedot. Hellä on Lontoon King`s Roadilla butiikki.
  Uskoisin, että heiltä apu löytyy kun katselee esimerkkitapauksia "before" ja "after"

  Esim Norwegianilla voi saada eestaas lennot Lontooseen sadan punnan kieppeilla eli ehkä kannattaisi tuoda laukku itse paikan päälle Suomen postimaksuja ajatellen. Eipä ainakaan häviä postissa.

  Kyselin heiltä hintoja noin vuosi sitten yhden vaalean laukkuni suhteen, joka värjäytyi Leviksistä. Muistaakseni putsaus ja uudelleen värjäys oli jotain 300 punnan luokkaa. Eli he voivat siis freesata laukun oman värin tai sitten muuttaa laukun värin täysin. Tälläisen kokemuksen jälkeen varmaankin itse haluaisin uuden tumman värin kun on näinkin kalliista laukusta kyse. Itse olenkin tullut siihen lopputulokseen, että jos ostan kalliimman laukun, niin ostan melkein aina mustan tai vaikka tumman sinisen. Jos ostan vaalean, se saa olla halvempi brandi. Niin, en sitten tuota vaaleaa laukkua lähettänyt tälle firmalle,koska oli kyseessä Coccinellen vähän yli satasen maksaneesta laukusta, ei ollut mitään järkeä maksaa 300 kun samalla sai jo täysin uuden ja hienomman mutta tuo sinun Celinen laukkusihan on ihan eri asia.

  Good luck, voin vain aavistaa, millainen olo sinulla on, itse varmaankin olisin niin raivoissani että alta pois!  VastaaPoista
 19. Edellinen kommentoija tässä edelleen. Älä missään nimessä yritä yhtään enää itse sitä putsata sillä se voi pahentaa tilannetta! Jätä asia suosiolla ammattilaisille. Kannattaa ehkä myös säilyttää ne Zaran housut, jotta he tietävät tarkalleen, minkälaisesta materiaalista väri on lähtenyt.

  VastaaPoista
 20. Työskentelen itse kankaiden kanssa ja tällaisiin tapauksiin olen muutaman kerran törmännyt vuosien varrella. Eurooppalaisen kangasvalmistajan vastuu (mikäli kangas on annettujen testitulosten mukainen) koskee kankaan arvoa. Tämä perustuu siihen, ettei kangasvalmistaja voi tietää minkä hintaisia tuotteita kankaista valmistetaan tai minkälaisten/hintaisten vaatteiden/asusteiden/sohvien kanssa kuluttajat niitä käyttävät.

  Lähtökohtaisesti suosittelen aina tutustumaan niihin vaatteissa roikkuviin ja ommeltuihin lappuihin ja hoito-ohjeisiin. Jos lapussa lukee "saattaa päästää väriä" se todella tarkoittaa että värinkestoarvo on matala ja väriä lähtee. Monissa materiaaleissa väriä saada edes kiinnitettyä kankaaseen niin ettei irtoa jonkin verran, esim. luonnostava saatava indigo ei kiinnity täysin ja nykyisin erilaisten Eu:n sinänsä hyvien kemikaalikieltojen takia kaikkia ennen käytettyjä fixereitä ei voi enää käyttää. Siihen, että farkut eivät koskaan ole päästäneet väriä, ei kannata luottaa. Seuraava pari saattaa päästää ja siksipä niissä onkin ne varoituslaput.

  Harmittava tapaus joka tapauksessa. Itse en kotokonstein lähtisi esim. taikasienellä puhdistamaan, vaan kääntyisin arvokkaan merkkilaukun kanssa asiantuntijan puoleen. Englannissa on ammattimaisia käsilaukkujen puhdistajia, Celinen asiakaspalvelusta saattavat myös osata neuvoa mihin toimittaa laukku puhdistettavaksi.

  https://thehandbagspa.com/cleaning-and-repair

  VastaaPoista
 21. Voi ei mikä tapaus, vaikka tuon varoituslapun lukee, niin ei uskoisi että noin pahasti värjää esim. laukun! Tosi harmi homma, toisaalta tuolla varoituslapulla Zara sanoo itsensä vastuusta irti. :(

  VastaaPoista
 22. Todella ikävä juttu! Minä olen saanut omasta laukustani uusuen mustien farkkujen värjäytymät pois vauvojen pyllypyyhkeillä. Tosin väriä on irronnut paljon vähemmän kuin sinun housuistasi. Toivon hartaasti, että saat laukun taas entisen veroiseksi! Tsemppiä!

  VastaaPoista
 23. Tee Zaralla uusi reklamaatio ja kerro avoimesti olevasi bloggaaja, linkitä tämä postaus mailiisi (kuva kertoo kaiken). Itse "tiukassa" paikassa kerron työantajastani (tunnettu mediayhtiö), tämä tepsii aika usein. Suutarot tietävät myös nahan käsittelystä paljon, itse sain kerran pelastavat vinkit omalle vaalealla nahkatakilleni juurikin suutarista (enää en valitettavasti muista suositeltua "mömmöä", mutta sekin taisi olla jotain vaseliinityyppistä, kuten yhdessä vastauksessa viitattiin). Itse Celineltäkin voisi kysyä vinkkiä pulmaan. Zara ja muut ulkkari halppisketjuliikkeet kannattaa unohtaa. Sinulla on jo yhteistyötä Your Facen ja Rilsin kanssa, nämä ovat suomalaisia firmoja, vaikkakin tuotanto on ulkomailla. Businesswomani ymmärrät, että tässä taloustilanteessa kannattaa tosiaankin suosia suomalaista. Myös Andiata kannattaa muistaa. Parempi muutama laadukkaampi tuote kuin hyvännäköinenkin halppsikama.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuluuko mielestäsi bloggaajan tai "tunnetun" työnantajan palveluksessa olevan saada hyvitys omasta virheestään julkisuudella uhkailemalla?
   Ymmärrän Business womanin harmin tuon laukun osalta (pikkuhousut nyt voi vaikka nakata roskiin), mutta kyllä nuo värjäytymät johtuvat omasta ajattelemattomuudesta. Eivät ne varoituslaput ole vaatteissa turhaan.
   Harmillinen juttu. Kiinnostaa kyllä mitä tähän asiaan tuumaa kuluttajaneuvoja ja vakuutusyhtiö (jos BW hakee korvausta). terv. Eva

   Poista
  2. Kyllä tietysti kuluttajan oikeuksien täytyy kuulua kaikille, ikään, sukupuoleen, työnantajaan tai mihinkään muuhunkaan katsomatta. Ei se voi niinkään olla, että uhkailemalla julkisella "panettelulla", saa paremmat oikeudet! Minä en ole "uhkaillut" Zaraa millään, se todettakoon selvennöksenä ja se lienee syynä, että kohtelu oli hiukka "ylimielistä".

   Oletko todellakin sitä mieltä, että lapussa lukeva "voi aiheuttaa" -fraasi oikeuttaa täysin käyttökelvottomaan tuotteeseen?? Minä olen kyllä toista mieltä, mutta kuten sanottu, en katso omaa asiaa objektiivisin silmin..

   Poista
  3. Käyttökelpoisuutta enemmän minua mietityttäisi mitä noin voimakas värin päästävyys tekee paljaalle iholle...Niin epäreilulta kuin se kuluttajaa kohtaan voi kuulostaakin, huomautuslapun löytyminen tuotteesta taitaa riittää vapauttamaan valmistajan/myyjän vastuusta. Toivottavasti saat laukun puhdistettua jossain. Terv. Eva

   Poista
  4. Voi, minunkin on pakko vielä kommentoida: tuollainen "etsätiedäkukamäoon"-käytös on hirveää, eikä varmasti edistä minkään asian kunniallista käsittelytapaa millään tavalla. Päinvastoin!
   Business Womanille siis pisteet sen kortin käyttämättömyydestä ja todella todella harmillista että laukku meni pilalle. Toivottavasti saat sen puhtaaksi jotenkin.
   Vaikeaa ottaa kantaa siihen missä ja kellä meni nyt vikaan.. Itse olen joskus muutamat alushousut värjännyt uusilla farkuilla ja sen jälkeen olen farkkujenkin kanssa tosi varovainen ensimmäiseen pesuun asti. Siis vain musta laukku uusien farkkujen kanssa kosketuksiin!

   Poista
 24. No huh, huh... Täytyy sanoa, että ihan pienestä jutusta ei ole kyse. Ymmärrän täysin, että miksi asia harmittaa. Tämä asia on iso asia sinulle, mutta pieni Zaralle. Ehkä olisivat siis voineet hoitaa asian toisinkin. Nyt me kaikki varmasti tiedämme ja etenkin muistamme sinun tapauksesta jotain tärkeää... tsemppiä.

  VastaaPoista
 25. Harmillinen juttu; tosin itselleni on käynyt ihan samalla tavalla erään tanskalaisen brändin farkkujen kanssa ja vaikka olen pessyt ne useampaan kertaan, väriä vain lähtee ja samoin ihosta suihkussa, kun olen käyttänyt housuja. Luin jostain, että sininen väri on erityisen karsinogeenista, joten heitin farkut roskiin. Muutoin olen kyllä todennut, että hinta ja laatu kulkevat käsi kädessä tässäkin asiassa. Pilasin aikoinaan oman vaalean (varsin arvokkaan) laukkuni pyyhkimällä sitä käden ulottuvilla olevalla sinisellä lautasliinalla, kun ystäväperheen lapset alkoivat kylässä suihkutella vettä päälleni. Väri ei valitettavasti lähtenyt millään konstilla. Tämä on vähän tehnyt varovaiseksi näiden värikombinaatioiden suhteen...

  VastaaPoista
 26. Karmean näkönen Celine. Mahtaa harmittaa. :(((

  VastaaPoista
 27. Harmillinen ja todella ikävä juttu! Nykyään tuotteissa on todella paljon tekstiä eli lähinnä varoitellaan tuotteiden kutistumisesta ja värjäämisestä. Nämä tummat farkut, jotka tulivat isolla rytinällä kauppoihin 2000-luvun puolivälissä aiheutti "isoja" reklamaatioita yrityksille, koska tummista farkuista lähti väriä ja ihmiset olivat istuneet niillä valkoisilla sohvilla (tottakai) ja ne olivat värjäytyneet sinisiksi ja kuluttajat vaativat uusia sohvia jne..tämä oli silloin yleinen ongelma maahantuojilla. Se, että tuotelapussa lukee värin päästöstä kertoo sen, että he ovat tiedottaneet sen asian ostajalle ja hänen tulisi lukea laput läpi ja noudattaa ohjeita (esim.pesuohjeet) ja ottaa heidän kertomat asiat huomioon. Näin ollen vastuu siirtyy heiltä kuluttajalle. Olisi ollut hyvä, jos myyjä olisi tiennyt asiasta ja kertonut siitä ostotilanteessa mutta, koska Zarassa on niin paljon työntekijöitä ja tuotteita, niin he eivät itsekään olleet tietoisia asiasta.Voin kertoa, että kun on kuuma ilma ulkona ja hikoaa, niin vastaavista tuotteista lähtee tuplasti enemmän väriä kuin jos ulkona olisi viileätä. Sama pätee esim. rihkamakoruihin, niistä voi lähteä lämpöisellä ilmalla mustaa väriä ihoon.
  Enitenhän tässä harmittaa sinun upea laukkusi! Uskon, että kuluttajasuojalautakunnalta tulisi päätös, että koska housuissa oli teksti mahdollisesta värjäämisestä, se ei suosittele Zaraa korvausvelvolliseksi. Itse oilsin ottanut housut takaisin, hyvittänyt ne ja alusvaatteesi "hyvän asiakaspalvelun" nimissä. Laukkuasiassa olisin neuvonut sinua kääntymään huonekaluverhoajan puoleen. Heillä on nahan pesuaineita. Me korvaamme mukisematta lähes kaikki (99,9%) reklamaatiot, vaikka aina siihen ei lain mukaan olisi tarvettakaan, jotta asiakkaalle jää hyvä mieli.

  VastaaPoista
 28. Hei, mikä on laukun tilanne tällä hetkellä ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edelleen keskeneräinen.. Ei ole mitään uutta kerrottavaa..

   Poista
  2. Hei! Olen uusi seuraaja - luin tätä viestiketjua läpi. En ota kantaa tuohon Zara -keissiin, mutta sinuna kokeilisin ihan heti alkuun puhdistusta laukkuusi valkoisella pyyhekumilla! Joku muukin tuossa ketjussa asiasta vinkkasi. Itse sain siniseksi eräänä kesänä vaalean LV -kassini uusista farkuista. Teini-ikäinen tyttäreni kipaisi äkkiä minulle tuomaan pyyhekumin (oli lukenut tästä vinkistä jostain) - ja nyt kannan pyyhekumia hätävarana aina mukana, jos minulla vaalea laukku käytössä!

   Poista
 29. Apua, kamalan näköistä jälkeä!! ja vielä Celinen laukkuun. Itsellä ei ole koskaan Zaran housut värjänneet, mutta kokemusta on housujen värjäämisestä.... Ostin Vilasta aivan ihanat farkut, aivan täydelliset jalassa, laitoin jalkaan ne päiväksi, otin pois illalla niin sukat aivan siniset, valkoinen paita aivan sininen sekä vaaleat alushousuni... Reippaana tyttönö kävelin kauppaan valittamaan asiasta ja vastaus oli, että pese housut, aivan normaalia, värjääntyminen loppuu jossain vaiheessa. Kiitos Vila, puolet vaatteistani on pilalla... Ei ne kaupat tunnu ottavan mitään kantaa, asiakkaan vika tuntuu olevan kaikki. Itse olen saanut Zarassa aina hyvää palvelua, mutta kaipa tuokin riippuu ihan paikasta. Tosi harmillista, että sulle kövi noin!

  VastaaPoista
 30. Törmäsin tähän blogikirjoitukseen sattumalta. Ihan uteliasuutta kysyn, että mitä se kuluttajansuojavirasto sanoi tästä tapauksesta?

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.