Safkaa skideille eli Hanna Gullichsenin kirjanjulkkaritilaisuus

16.8.2015

Olimme viime viikolla Marjukan kanssa Hanna Gullichsenin uuden ruokakirjan eli Safkaa skideille  -kirjan julkistamistilaisuudessa. Tilaisuus pidettiin ihanan tunnelmallisessa Winecellars -nimisessä tilausravintolassa Kalevankadulla.

En voi kieltää sitä, ettenkö olisi odottanut suurella mielenkiinnolla, millaiset tarjoilut Avokadopastan loihtijana ja supersuositun Meidän safkaa -kirjan pääkokkina tunnettu Hanna Gullichsen olikaan meille tilaisuuteen loihtinut. Ja täytyypä sanoa, että yllätyin todella iloisesti. Tarjoilut oli (kokoajan ruokakulttuuriltaankin monimutkaistuvassa ajassamme) ihanan yksinkertaiset, jos näin voi tässä yhteydessä sanoa.. Olen nimittäin itse niin perusruoan ystävä kuin olla vaan voi ja välillä ihan harmittaa, kun ruoka-asioissakin sellainen hienostelu ja hifistely on viety jo ihan sfääreihin..

Niin, tässä tilaisuudessa ei oltu hifistelty, vaan tarjolla oli kaikkea hyvinkin yksinkertaista. Oli pizzapalasia, porkkanakippoja, tavallista paahdettua paahtoleipää, jossa oli välissä jotain juustoa ja kinkkua ja sen semmoista. Kaikkea sellaista, mitä jokainen meistä osaa tehdä. Ja ihanan raikasta vihersmoothieta!

Toinen iloinen yllätys oli ehdottomasti se, kun aloin kotona tutkia Safkaa skideille -kirjan reseptejä. Jälleen sama reaktio: Ihanan tavallista ruokaa! Kerrankin. Tähän kirjaan oli nimittäin koottu yksiin kansiin Hannan omat, hänen äitinsä ja isoäitinsä reseptivihkojen parhaimmisto. Ja lisäksi Hannan oman pojan, tokaluokkalaisen Erikin lempiruoat löytyvät nekin kirjan sivuilta. Kirjassa on mukava valikoima reseptejä myös yksinkertaisten makeiden kahvipöytä -leipomusten tekoon. Esim. leipävuokaan leivottava banaanikakku menee kyllä itselläni kokeiluun ihan ensimmäisten joukossa. Vaikka itse en niitä sokerin tähden söisikään, mutta tykkään tehdä vieraille kaikkea maistuvaa.

Tiedättekö muuten mitä tänään pop up -ravintolapäivänä päätimmekään tehdä (nyt kun muutenkin puhutaan näistä ruoka-asioista)? Meidän juniori on nimittäin haaveillut jo jonkin aikaa omasta kahvilasta ja tässä taannoin he sitten kaverinsa kanssa tiedustelivat meiltä äideiltä lupaa perustaa oma pop up -kahvila. No, eihän äidit voi pistää kapuloita rattaisiin näinkin rohkeassa ja myös aika kehittävässä asiassa, jos lapset itse sitä haluavat sellaista kokeilla. Ei muuta kuin suunnittelutalkoot pystyyn ja siitä se idea sitten lähti. Olen tänään aamulla leiponut uunituoreet pullat ja eilen iltasella syntyi mokkapalat käden käänteessä. Naapurin äiti puolestaan leipoi mustikkapiirakkaa vaniljavaahdolla ja lisäksi vielä kaurakeksejä. Tyttöjen kahvila oli ihan huikea suksee ja ensimmäisen tunnin jälkeen pöytä oli jo lähes tyhjä. Tarjoilut oli ihanan tavallisia kotileivonnaisia, ja siitäkös tytöt saivat paljon kiitosta:)

Toivottavasti tämä kesä vaan jatkuisi ja jatkuisi, eiks vaan! Ihana kesäviikonloppu eli mikäpä on aloittaessa taas arkinen aherrus huomenna. Mukavaa ensi viikkoa teille kaikille ja nähdään taas <3!
^Vihersmoothien ainekset eli pinaattia, kesäkurpitsaa, sitruunaa ja omenaa (tai vaihtoehtoisesti ananasta). Parasta maistamaani vihersmoothieta, ehdottomasti!

^Ruokakirjailija Hanna Gullichsen ja Marjukka

^Safkaa skideille tultaneen julkaisemaan myös e-kirjana lähiaikoina. 
Siitä on helppo katsoa reseptit vaikka ruokakaupassa.

Seuraa blogiani:
Google+

Blogin etusivulle pääset tästä linkistä, klik.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.