Alessi loves Lemon and so does my skin

22.8.2015

Olen joskus ennenkin puhunut täällä blogissa siitä, että tokihan kauneuttaan pitää yrittää vaalia kaikilla mahdollisilla voiteilla ja laitteilla, mutta todellinen kauneudenhoito pohjautuu lopulta siihen, millaista ravintoa kierrättää elimistössään. Olet sitä mitä syöt ja se myös näkyy. Hyvät voiteet ja ulkoiset kauneudenhoitorutiinit parhaimmillaankin vain tukee asiaa, mutta ei ne yksin riitä.

Yksinkertaisena ihmisenä haluan pitää asiatkin yksinkertaisina, enkä varsinkaan aamuisin ehdi viitsi alkaa loihtia mitään kovin monimutkaista aamupalaa. Lapsenä äiti keitti meille lapsille joka jumalan aamu puuroa ja sen kanssa oli aina tuoreita marjoja. Tästä pidettiin kiinni, eikä siitä todellakaan lipsuttu. Eikä meistä sisaruksista kukaan sairastanut oikeastaan koskaan kouluaikana. Minä olin sairastumisen tähden poissa koulusta 12 ensimmäisen kouluvuoden aikana vain yhden kerran, kun peruskoulun toisella luokalla sairastin jonkun rokon. Yläasteella muistan olleeni kerran kuumeessa, mutta sekin alkoi perjantaina koulupäivän loppupuolella ja maanantaina olin takaisin koulussa. Heh, tein silloin musiikinkokeen 39,7 asteen kuumeessa ja sen jälkeen lähdin kotiin sairastamaan. Sain tuosta kokeesta muuten 10- eli kyllä se kuume pehmensi minunkin päätäni, ainakin tuon miinuksen verran:)

Mitkään asiat ei tietenkään ole noin suoraviivaisia, mutta uskon vahvasti, että kodin perintönä saaduilla ravintotottumuksilla on iso rooli myös yleisen terveydentilan osalta. Toki perintötekijät näyttelevät varmastikin ihan yhtä suurta roolia ja monet muutkin asiat, joista minä en ole perillä..

Kun aikoinani lähdin opiskelemaan ja pääsin irti äidin tiukasti ylläpitämästä ruokakulttuurista, huomasin sen kyllä heti naamasta. Ruokavalion muutos näkyi välittömästi iho-ongelmien muodossa. Minulle kehittyi ihan älyttömän paha akne, jonka merkit näkyvät kasvoillani edelleen.

Nyt kun vastaan sekä omasta että jälkipolveni aterioinnista, haluan jatkaa kodin perintönä saamaani oppia: puhdas ja mahdollisimman vähän käsitelty ruoka ja paljon luonon omia vitamiineja. Puurokulttuuria yritän edelleen ylläpitää, mutta kyllähän se on hankalaa - onhan tämä nykypäivän ruokakulttuuri hieman monipuolisempi kuin se oli silloin, kun minä heräsin pienenä koululaisena aamupalaa nautiskelemaan.

Mutta siis, pidän edelleen ruokavaliotani mahdollisimman yksinkertaisena ja jos jotain kadun nuoruudestani, niin se on ehdottomasti se vaihe, kun elin ravintokapinavaihetta ja pistin suustani alas melkeinpä pelkkää roskaruokaa.

Onneksi järki voitti ja olen palannut siihen kulttuuriin, mistä aikoinani lähdin kapinamielellä opiskelemaan. Mahdollisimman puhdasta perusruokaa ja paljon luonnon omia vitamiineja.

Jotta aiheeni ei lähde ihan laukalle, niin mennään siihen, mistä minun piti alunperin kirjoittaa. Olen nimittäin etsinyt kunnollista sitruspuristinta, koska rakastan tuorepuristettua appelsiinimehua. Ja yleensäkin appelsiinia ja olenkin monesti miettinyt sitä appelsiinivuorta, jonka meikäläinen on elämänsä aikana syönyt..

Appelsiinin lisäksi sitruspuristin avittaa myös sitruunamehun juontia, jolla minä aloitan jokaisen aamun. Silmiini nimittäin osui joskus viime vuoden puolella useita artikkeleita, joissa korostettiin sitruunan moninaisia terveysvaikutuksia. Se tuntui olevan sekä yksinkertainen ja nopea että myös hyvä teflonsuoja elimistölle, puhumattakaan sen vaikutuksesta ihon kuntoon ja vaikkapa ryppyjen ennaltaehkäisyyn.  Käykääpä kurkkaamassa vaikka tämä artikkeli aiheesta, klik.

Eli hyvän sitruspuristimen ominaisuuksia: 1. Sen on oltava ehdottomasti käytännöllinen (helppo käyttää ja helppo puhdistaa) 2. Sen on oltava toiminnoiltaan yksinkertainen, jotta lapsetkin pystyy sitä käyttämään ja 3. Sen on oltava kaunis muotoilultaan. Tämä kuvissa näkyvä Alessin sitruspuserrin täyttää kaikki edellä luettelemani vaatimukset ja se on absolutely paras sitruspuristin, jonka minä olen koskaan omistanut. Ja on kuulkaas monenlaisia kokeiltu..

Minun lemppariyhdistelmä aamuisin on appelsiinin ja sitruunan yhdistelmä eli kokonainen sitruuna ja vaikka puolikas appelsiini pehmentämään sitruunan kirpsakkaa makua. Siinä on kuulkaas vatsaystävällinen C-vitamiinipommi, jonka avulla jaksaa vaikka minkälaista twistiä ja heh, pysyy kauniina ja toki myös terveenä:) 

Oletteko te noteeranneet näitä sitruunan terveysvaikutuksia? Ja olisiko teillä vinkata jotain toista yhtä toimivaa sitruspuserrinta?
Seuraa blogiani:
Google+

Blogin etusivulle pääset tästä linkistä, klik.

8 kommenttia:

 1. Itse juon sitruunaveden joka aamu! Laittaa todella kivasti kehon toimimaan, ja samalla pieni kirpeys on viimeinen herätys. Kahvista olen mm. tämän avulla luopunut kokonaan, suosittelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, kahvista en kyllä ihan heti päästä irti mutta onhan se turha juoma, ehdottomasti! Ja totta, on kyllä hyvä herätys ja pistää elimistön liikkeelle ja sen tähden sitä suositellaankin juomaan nimenomaan aamusta!

   Poista
 2. Puristan sitruunaa soodaveden joukkoon. :) kivan näköinen sitruspuserrin, luulisi kestävän!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka:) Soodavedestä olisi kyllä kiva kuulla enemmänkin!! Mitä se käytännössä tarkoittaa? Lisäätkö vaan soodaa veden joukkoon vai miten sen teet ja millä mittasuhteilla?

   Poista
  2. Hups, olin jälleen hieman epäselvä.. :) soodavedellä tarkoitin Sodastream laitteella tehtyä vettä, miksei myös kaupastakin ostettua kivennäisvettä. Oi ja voi, mikäköhän olisi oikea nimike? :)

   Poista
 3. Puuroahan se meilläkin joka aamu ja sen kanssa oli kyllä aina jotain hyvää kaupasta ostettua tuoretta leipää, siksi meilläkin kotona aina jotain hyvää maalaisleipää tarjolla. No mutta olen leipälakossa, mutta on silti vieläkin. En kyllä juo sitruunavettä,mutta pitäisiköhän sitä....Ah ihana tuo Alessin puristin, sopii hyvin sen teidän kahvikoneen viereenkin. ;)

  Leppoisaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
 4. Hei!
  Mistä olet tuon hienon sitruspusertimen hankkinut?

  VastaaPoista
 5. Tarkoittaakohan Kurvillinen siis ihan kivennäisvettä...?
  Mitä hammaslääkärit sanovat sitruunasta -- mulle just sanoi, että sitruuna ym. hedelmähapot tekee niin hallaa kiilteelle, perus kivennäisvesi sitä vastoin on aivan ok

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.