Kolme mustaa raitaa valkoisella pohjalla

23.5.2015

Kuten edellisessä postauksessa jo kerroin, olin viime lauantaina päivän Lontoossa. En oikeastaan edes ehtinyt miettiä, mitä kaikkea haluaisin Lontoosta hankkia, koska aikaa oli niin vähän ja yleensä, jos jotain etsii, sitä ei yleensä löydä. Olin nimittäin jo jonkin aikaa metsästänyt niin Helsingin liikkeistä kuin nettikaupoistakin valkoisia Adidaksen Superstar -retrokenkiä ja nimenomaan mustilla raidoilla. Monesta urheilukaupasta niitä on kyllä löytynyt, mutta myyjien ensimmäiset sanat on poikkeuksetta olleet, että kaikki naisten ns. normaalikoot on loppuneet jo aikoja sitten. 

Adidas on Superstar -merkillään tehnyt ihan valtavan näyttävän paluun! Suosion suuruus on taatusti yllättänyt myös heidät itsensä, koska kengät ovat jo pitään olleet niin kortilla. Katsoin muutamat nettikaupat ja huomasin, että Bootz ei niitä myy ja Zalandolla on vain isoja kokoja. Footwayltä löytyy samaiset kengät, tosin vain valkoisina. Linkit adlikkejä!

Sitten vielä muutama sananen hinnoista. Ymmärrän tietysti sen, että tuotteet hinnoitellaan vastaamaan kysyntää ja tarjontaa. Mitä enemmän kysyntää on, sitä korkeampaa hintaa tuotteista rohjetaan pyytää. Suomen liikkeissä ja nettikaupoissa hinnat ovat olleet aikalailla samat. Netistä ei ole löynyt sen edullisemmin kuin liikkeistäkään ja jokapuolella hinta on asettunut noin sadan euron hujakoille. Mitenköhän Lontoossa, josta minä nämä omat kenkäni lopulta löysin? Kokojakin oli reilusti ja sovittelin puolen koon tarkkuudella useampaa paria jalkaani.. Olin tipauttaa silmät päästäni, kun kenkien hintalapussa luki 39,90 puntaa. Ja vieläpä Westfieldin ostoskeskuksessa, joka ei todellakaan ole se halvin paikka Lontoota! Mitäköhän kengistä olisikaan tarvinnut maksaa, jos olisi hiukan kierrellyt Lontoon liikkeitä? Tuli kyllä kieltämättä sellainen fiilis, että hitto meitä kuluttajia kus.. tai siis vedetään. 

No, kenenkään ei tietysti kannata lähteä hakemaan näitä kenkiä Lontoosta.. Eikä kenenkään ole näitä pakko hankkia. Liikkeet ja brändit saavat tietysti hinnoitella tuotteensa juuri niinkuin parhaaksi katsovat, koska kuluttajahan lopulta sen ostopäätöksensä tekee. Tai jättää tekemättä.. Hassuja nämä liiketoiminnan lainalaisuudet!

Joka tapauksessa, nyt minulla on omat kolmeraitaiset Superstarini ja hohtavan valkoiset suorastaan. Kumpa tuo väri pysyisi vielä pitkään noin puhtaanvalkoisena. 

Toivotan kovasti onnea oman Superstar -parin metsästykselle, jos et ole vielä omiasi löytänyt! Tuntuvat olevan kiven takana.. Ja ihanaa viikonloppua kaikille! Minä suuntaan tuota pikaa kulkuni jäähallille kansallisbaletin All Stars -tapahtumaan:)

18 kommenttia:

 1. Minä ostin omat koko valkeat (raidatkin valkoiset) talvella Jenkeistä hintaan 29,99 $. Paikka kylläkin oli Adidas Outlet, joten tuon tasoisia hintoja saattoikin odottaa. Juu, nyt voi miettiä, että maksoihan matkakin jotain jne. Toki näin on, mutta juurikin saamaa asiaa mietin kuin sinä ja sielläkin oli kokoja vaikka kuinka paljon. No, kiva että meitä molempia lykästi : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisit tehdä Tiina parhaan diilin:) Harmittaa kun meillä kaikki maksaa niin hiton paljon enemmän.. Sitä se Suomen hintakilpailukyvyttömyys tai -kyvykkyys suomennettuna tarkoittaa..

   Poista
 2. Noi on kyllä niin siistit, mutta tosiaan joka paikasta loppu.. Menen muutaman viikon päästä Lontooseen, ehkä löydän sieltä omaa kokoani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että trendi ei ole Lontoossa ihan niin yyber kuin Suomessa ja sen tähden siellä oli hyvin kokoja tarjolla. Ja hinnatkin kohtuullisen edulliset! Mukavaa matkaa Jenna Lontooseen ja tee vieläkin parempia löytöjä:)

   Poista
 3. What goes around comes around... miehelläni oli 15v. vanhat Superstarit kaapin perällä, nyt ne on taas trenikkäinä kaivettu käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wou! Eli kyllä tavaroiden hilloamisesta oli olla myös hyötyä:) Kumpa osaisikin valita kaikista omista tavaroistaan ne tulevaisuuden klassikot ja säilöä vain niitä!

   Poista
 4. Ehkä vähän junnukengät? Kärkiosa on niin muovimaisen lasten kumpparin oloinen :)

  VastaaPoista
 5. Kivan näköiset ne on, mutta hinta omaa luokkaansa niin saa jäädä. Kenkiä tuntuu muutenkin saavan vaikeasti järkevillä hinnoilla Suomesta, ajoittain puhtaita kiskurihintoja tuotteista jotka saa likipitäen mistä tahansa muualta edullisemmalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä valitettavaa meidän suomalaisten puolesta. Hinnat on korkealla, koska meidän verotus, palkkataso ja kustannukset on täällä Suomessa niin korkeat.. Joka taas johtaa siihen, että kuluttajat hankkii tavaroita entistä enemmän muualta maailmasta.. Joka taas johtaa lisääntyneisiin ongelmiin Suomen kansantaloudelle..
   Näin se homma toimii, eikä siitä valitettavasti hyödy kukaan!

   Poista
 6. Ihan vain uteliaisuuttani kysyisin, että mistä liikkeestä nuo ostit? Englannissa suosittu ja edullinen Sports World on muutein aina käymisen arvoinen paikka, jos on siis aikaa. Ei mikään "tyylikäs" paikka, mutta urheiluvaatteita ja etenkin kenkiä ON tarjolla ja paljon. Hinnat myös edulliset, ottaen huomioon, että siellä myydään merkkituotteita. Olen nettikaupsta tilannut meidän urheilijoille kengät jos toisetkin. (nettikauppa www.sportsdirect.com). Ihan vaan vinkiksi, jos joskus ajan kanssa kiertelet Lontoossa. Piccadilly Squarella on esim. yksi heidän liikkeistään.
  Kivat kengät.. Ostin itse lähestulkoona samanlaiset, vihreillä raidoilla melkein 30 vuotta sitten Brightonista. Olisi pitänyt säliyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikkamoi:) Ostin nämä semmoisesta multibrand -liikkeestä kuin Foot Locker. Ja hei, kiitos vinkistä!! Ainakaan mulle ei ole paikan tyylikkyydellä tai tyylittömyydellä mitään väliä, jos tuotteet on hyviä:)

   Poista
 7. Ps. Piti vielä sanomani, että punnan kurssi on kyllä juuri nyt aivan järkyttävä meille eurolaisille. Siitäkin huolimatta edullinen löytö!

  VastaaPoista
 8. Superstarit ovat niin klassikot!
  Omani pidin niin loppuun kuin kykenin ja nyt varmaan pitäs hakea uudet.
  Sopii mielestäni ikään katsomatta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, meillä kaikilla taitaa olla menneisyytemme kyseisten poposten kanssa:) Mistä muuten meinaat hakea uudet? Tiedätkö jonkun paikan, josta niitä voisi vaan noutaa, onks roissa noin helppoa?

   Poista
  2. En ole ehtinyt käydä katsomassa vielä mutta Intersport ja Stadium ovat ainakin myyneet. Voi olla että mulle tarjotaan ei oota :)

   Poista
 9. Nuo on kyllä niin klassikot :) Meillä on ja on ollut niitä junnukenkinä monessa koossa ja juurikin valkoisena, mutta eipä nuo äidin jalkaan mahdu :( Noita voi pestä vaikka Vimillä, mikä muuten valkaisee mitä vain!
  Uuh...punta oli aivan törkeän kallis. Vuosi sitten kun oltiin, niin oli huomattavasti edullisempi kuin nyt pääsiäisenä. Kyllä oli moni tuote kipurajan yli tällä kertaa!

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.