Akustiikkaa keittiöön eli sisustusasiaa

17.5.2015

Luavassa on kuvia meidän kotoa, pitkästä aikaa. Kotipostauksia on silloin tällöin toivottu ja mukavahan niitä on myös silloin tällöin toteuttaa. 

Ennenkuin mennään tarkemmin postauksen kuviin, niin sallinette minun palata vähäksi aikaa fiilistelemään eilistä lauantaipäivää. Me nimittäin kirjaimellisesti hyppäsimme perjantaina illalla töiden jälkeen Lontoon koneeseen ja vietimme siis lauantain Lontoossa. Se oli taas varsinainen ex-temporee -lähtö. Instagramin seuraajat tietysti tiesivätkin jo tästä irtiotosta:)

Oli ihana herätä Lontoon aamuun, mennä hotelliin valmiille aamupalalle ja lähteä haistelemaan Lontoon keväistä tarjontaa. Meidän hotelli oli hyvinkin lähellä Westfieldin ostoskeskusta eli vietimme suuren osan päivästä siellä suunnalla. Kävimme aurinkoisen päivän kunniaksi katukahvilassa, käveleskelimme ympäriinsä sen minkä meidän juniorin (9v) kanssa oli mahdollista ja ihan vaan fiilistelimme meille vierasta maisemaa ja tietysti ihanaa, erilaista lauantaipäivää.

Westfieldin ostoskeskus on kyllä mainio paikka, koska sinne on suorastaan sullottu kaikki olennainen yksien seinien sisään. Jos aikaa on vaan (heh) muutama tunti, niin se on kyllä minun valintani Lontoon ostospaikaksi.

Lähdimme kotimatkalle jo lauantaina illalla ja olimme takaisin kotona noin puolenyön aikaan. Vähän yli vuorokauden reissu on siis takana. Tehokas ja intensiivinen, ihan minun tyylinen tapa tehdä asioita:)

No sitten näihin kotiasioihin. 

Hankimme jo noin 10 vuotta sitten meidän edelliseen kivitaloon Jouko Kärkkäisen suunnitteleman PLY-elementeistä koostuvan akustiikkaratkaisun. Meidän nykyinenkin talo on kiveä ja koska seinät ovat mahdottoman korkeat, täytyy akustiikka-asiat ottaa täälläkin tietysti huomioon. 

Kyseiset elementit ovat aaltomaista koivuvaneria ja kuudesta palasta koostuva ratkaisu onkin yllättävän kevyt kuljetella paikasta toiseen. Kyseinen sisustusratkaisu oli pitkään meidän olkkarin seinällä nurkkasohvan yläpuolella, mutta ei se rehellisesti sanottuna sinne kuulunut. Se oli sinne väärän värinen, väärän mallinen ja ihan liian pieni. Keittiöön se sopii huomattavasti paremmin, koska se yhdistyy koivun värinsä ansiosta niin Pilke -lamppuun kuin Eamesin DSW -tuolien puujalkoihin. Naulatkin oli seinällä sattumalta suunnilleen oikealla paikalla, joten siirto oli lopulta hyvinkin helppo. Mitenköhän en ole tehnyt tätä(kään) asiaa jo aikoja sitten, en kai vaan ole saanut aikaiseksi mokomaa pientä operaatiota.

Nyt on sitten olkkarin yksi seinä ihan tyhjä ja tietysti huutaa siihen jotain sopivaa juttua. Voi että kun joku tulisi ja sanoisi, mitä sille seinälle kannattaisi laittaa.. Mieli tekisi teetättää jollain kotimaisella taiteilijalla paikkaan sopiva taideteos, mutta katsotaan nyt. Olisko teillä muuten ehdottaa jotain mielenkiintoista taiteilijaa, ottaisin ilolla vastaan kaikkia vinkkejä? Blomstedtin Kaisa ehdotti aikoinaan Kuutti Lavosen grafiikkaa siihen, mutta koska meillä oli jo tuo PLY, ei asia ollut silloin niin ajankohtainen. No nyt on.

Eipäs muuta kuin mukavaa viikon alkua teille kaikille! Ensi viikolla onkin taas luvassa kaikkea mielenkiintoista:) Perjantaina me nimittäin mennään Marjukan kanssa kampaajalle ja lauantaina on vuorossa vähän kansallisbalettia.. Vaatekaappikin täydentyi muutamalla kivalla Lontoon hankinnalla, joita olisi huisin hauska jossain vaiheessa päästä esittelemään. 
14 kommenttia:

 1. Onpas kaunis ja sopii ihan täydellisesti ruokailuryhmän ja Pilkkeen kanssa yhteen. Akustiikka-haasteiden kanssa painitaan meilläkin, kun on paljon kivilattiaa. Korkea portaikon seinä kaipaisi pehmennystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Marika! Vaikka tosiaan korkea tila on kaunis ja avara, niin on siinä omat haasteensakin.. Meillä ei ole onneksemme kivilattiaa missään korkeassa tilassa, tosin siitä huolimatta akustiikan kanssa operoidaan. Matot, verhot, huonekalut on tietysti hyviä apuvälineitä, mutta mitäpä tosiaan portaikkoon? Ymmärrän haasteesi vallan mainiosti! Voisiko tämmöisistä seinäelementeistä olla apua? Nythän on tarjolla vaikka mitä vaihtoehtoja (sisustusmessuilta taannoin bongattua!)

   Poista
 2. Heippaheippa pitkästä aikaa! Voi, westfield on ihan mahtava shoppailupaikka! Me vietimme vuosi sitten siellä yhden sadepäivän, söimme välillä ja jatkoimme taas :)

  Mites teille sopisi edelleen akustiikkalevy siihen nyt tyhjään paikkaan? Niitähän saa esim.valokuvista teetettynä. Meillä on tarkoitus teettää tulevaan taloon musiikkihuoneeseen sopiva suuri, tavallaan kuvasta pikselöity kankainen akustiikkataulu. Tai sitten joku kiva kangas pingoitettuna kehyksiin ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Mapsi:) Ihana kuulla susta piiitkästä aikaa!!! Niin, teillähän tämmöiset kaikki ratkaisut taitaa olla mitä ajankohtaisinta asiaa:) Hyvä idea! En olekaan kuullut, että akustiikkalevyjä voi teettää vaikkapa omasta valokuvasta!! Huh, vaihtoehtoja on niin mahdottoman paljon ja kokoajan tulee uusia.. Toisaalta, tosi paljon kiinnostaisi teettää siihen tilaan ihan meille väriensä, kokonsa ja tyylinsä puolesta kustomoitu taideteos.. Onnea Mapsi teille siihen loputtomien valintojen projektiin:)

   Poista
 3. harvoin näkee näin onnistunutta akustiikkalevy valintaa. Äkkiseltään voisi katsoa niiden koostavan taidekollaasin.
  Kaikuminen on ikävää ja nuinkin isossa tilassa se varmaan korostuu?
  Miten BW kuinka hyvin tuo valaisin valasee? Tilaisn meille saman valkoisena ja ajattelin laittaa olkkariin. Pikkasen jännittää sopiiko se edes...Sectoissa on ei ole maailman paras valaistusteho joten ramaan nyt tähän valintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valaisin on kyllä ihan mahdottoman kaunis! Mun silmä suorastaan lepää siinä! Huomaatko tuosta meidän keittiökuvasta, että meillä on lampun ympärillä katon rajassa sellainen upotettu osuus, jossa menee ihan valkoista luonnonvaloa sisältävä lednauha. Jos mun täytyy saada oikeaa valaisevaa valoa, käytän niitä valoja. Lamppuvalinnalla tietysti voi vaikuttaa itse valoon ja kannattaakin valita sellainen lamppu, että valaistustehoa riittää tarpeeksi siihen tilaan! Meillä on lamppu, joka antaa keltaista valoa eli on aika tunnelmallista valoa. Valo kyllä itsessään tulee tasaisesti! Pilke vaatii energiasäästölampun ja niitä on saatavilla kyllä päivänvaloa antavinakin. Löysin tämmöisen tekstin wikipediasta:
   Valtaosan Suomen markkinoilla olevien energiansäästölamppujen värilämpötila on 2700 K, joka on suunniteltu vastaamaan hehkulamppujen "lämmintä", kellertävää värisävyä. Kuitenkin myös esimerkiksi 4000 K:n (neutraali valkoinen) ja 6500 K:n (viileä valkoinen) lamppuja on saatavana. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että hämärään tunnelmavalaistukseen tulisi valita matalan värilämpötilan lamppuja, kun taas kirkkaaseen yleisvalaistukseen valkeampaa valoa.

   Poista
  2. Löysin vielä Leena tämmöisen tiedon: Eli E27 kanta, ja max 60 wattia.
   Tämä koskee kaikkia Pilke-valaisimia.

   Poista
  3. Kiitos hyvästä infosta BW!
   Meillä on lisävalaistusta jalkalampun ja pöytälampun muodossa. Olkkari ei ole suuri (onneksi).

   Poista
 4. Kiva pöytä, onko siinä useampikin jatkopala? Näyttäisi siltä vika kuvassa? Taitaa olla Boconceptin , muistatko mittoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöytään olen ihan hurjan tyytyväinen myös! Pinta on tyylikästä lasia ja sitä on helppo pitää puhtaana. Se sopii meidän keittiöön kyllä just eikä melkein, koska meidän keittiön kaappien ovetkin on sellaista lasipintaa.

   Pöytä on tosiaan BoConseptin ja mitat on 100 cm leveyttä leveimmästä kohtaa ja pituutta on noin 185 cm pisimmästä kohtaa. Jatkolevyjä on yksi kappale ja se on niinkin paljon kuin 80 cm. Pöydästä saa siis toooodella ison!

   Poista
 5. Se paneli on todella hieno. Ja tuolit!
  _Kaia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paneli on hieno ja entistäkin hienompi, kun se löysi oman paikkansa:) Näistä DSW -tuoleista minäkin tykkään ja toivottavasti myös vuosia vuosia eteenpäin.
   Viikonloppuja Kaia!:)

   Poista
 6. Hannu Leimulla on upeita töitä, saattaa tehdä myös tilauksia. kannattaa vilkaista nettisivut. Onnekkaana olen saanut kantaa 2 Hannun työtä kotiini :-)
  Terv.
  Vihiluoto

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan Vihiluoto! Nyt täytyy kyllä sanoa, että en laittaisi hänen teoksiaan omille seinilleni. Ei kolahda kyllä yhtään!

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.