Italia-Ranska-Espanja -tournee

30.4.2015

Tuntuu ihan hölmöltä, että kesä on ihan nurkan takana! Enää neljä kokonaista viikkoa, kun koulujen kesälomat starttaa. Sitä on todellakin hurjan vaikeaa uskoa, varsinkin kun tänään aamulla olin Leon kanssa lenkillä talviparka päällä.. Enkä yhtenäkään aamuna ole lähtenyt liikenteeseen ilman hansikkaita. 

Minun kesäloma on tänäkin vuonna heinäkuun puolesta välistä eteenpäin, tosin harjoittelen lomaa jo heti kesäkuun alkupuolella yhden viikon ajan. Silloin lähdemme taas "vähän" synttäreiden viettoon. Minun äidin 70 -vuotis juhliahan me juhlimme tammikuussa Dubaissa ja kesäkuussa olisi puolestaan anopin vuoro juhlia hänen vastaavia juhliaan. Ja niitä lähdemme viettämään vähän isommalla sukulaisporukalla ja tällä kertaa Välimerelle. Hyppäämme Roomasta Norwegian´n Epic -risteilyalukselle ja seilaamme Välimerellä viikon ajan. Yöt vietämme laivalla ja päivät Välimeren ympärillä eri kaupungeissa Italiassa, Ranskassa ja Espanjassa. Italiassa pääsemme tutustumaan Livornoon ja Pisaan sekä Pompeiin. Ranskassa vierailemme Cannesissa ja Espanjassa tutustumme Palmaan sekä Barcelonaan. Aika huikea matka siis luvassa!

En tiedä muistatteko, mutta olimme pari vuotta sitten ehkä kaikkein elämyksellisimmällä lomalla Karibian risteilyllä. Eikä millä tahansa aluksella, vaan maailman suurimmalla - Royal Caribbeanin Allure of the Seas -risteilyaluksella. Se samainen laiva muuten risteilee ensi kesänä Välimerellä! Me emme tällä kertaa valinneet sitä, vaan tosiaan Norwegian Epic´n. Sekin seilailee talvisin pääasiassa Karibialla, mutta kesäksi sekin tulee tunnustelemaan Välimeren tunnelmaa.

Meidän Karibian risteilykokemus oli tosiaan vertaansa vailla ja odotukset muutaman viikon päästä koittavalle Välimeren risteilylle on sen johdosta huikean suuret! Epic -laiva on tosin pienempi (noh, maailman kolmanneksi suurin sekin on), mutta elämyksiä tuntuu olevan yllin kyllin tarjolla senkin kyydillä. Mahtavaa ruokaa, hienoja ravintoloita, kuntosaleja, uima-altaita, teatteria ja tietysti juhlatunnelmaa synttäreiden tähden. Onpa siellä mielenkiintoinen jääbaarikin rakennettuna.

Sellainen reissu on seuraavaksi luvassa. Ja tosiaan ihan muutaman viikon kuluttua, hui:)^Jääbaarissakin saatan poiketa, vaikka talvivaatteet saavatkin jäädä suosiolla kotiin:)


5 kommenttia:

 1. Ihana laiva. Tulee varmaan hieno matka, pysähdyksetkin ovat varmaan valittu laivalle tarkasti. Olen ollut Royal Caribbean Legend of the Seas-laivalla Singaporesta Malesian rannikkoa pitkin ylös ja takaisin, muutaman pysähdyksen kera. Risteilyllä pääsee arjesta irti, tykkäsin kyllä tosi paljon ja mieskin tykkäsi. Ehkä ensi talvena uudestaan!

  VastaaPoista
 2. Ihana matka on teille tulossa! ja mukava ajankohta koska varmasti saa aurinkoa ja lämpöä ja siitä sitten taas Suomen kesä jatkuu. Me emme ole vielä ehtineet risteilemään, mutta tarkoitus on kyllä mennä joku vuosi..odotan mielenkiinnolla kokemuksiasi välimeren risteilyltä.

  VastaaPoista
 3. Mitä suunnitelmia! Kuulostaa todella hyvältä :)

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa aivan mahtavalle ja äidit ansaitsevat parasta. <3 Leppoisaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.