Kevään ja kesän must have - musta nahkainen biker -takki

22.3.2015

Musta biker -mallinen nahkatakki on taas tänä keväänä arvossansa. Vaikka se ei ole oikeastaan koskaan ollut epämuodikas, niin tänä keväänä se taitaa olla taas aaltonsa harjalla, mitä trendikkyyteen tulee. 

Minun ensimmäiset kokemukseni mustasta nahkabikerista ajoittuvat hyvinkin kauas teinivuosiin. Velipoika sai nimittäin mustan nahkarotsin varmaankin 15-vuotiaana nuorena mopopoikana, siitä ei tuullut mopoillessa läpi. Kyseiset rotsit olivat trendikkäitä jo silloin. Niinhän siinä kävi, että minäkin ihastuin siihen ja lainasin sitä aina kun hänen silmänsä vältti. Yhdistelin sitä milloin hameitten, milloin housujen kanssa, koska se näytti niin superhyvältä aina. Olo oli itsevarma ja trendikäs aina kun pääsin kähveltämään hänen rotsinsa. Toivottavasti se on hänellä edelleen tallessa, koska se on tismalleen samaa sarjaa näiden alla Pinterestistä kokoamieni rotsikuvien kanssa.

Voisin siis väittää, että hankkimalla mustan, hyvin istuvan ja ehdottomasti nahkaisen bikerin, teet taatusti ajattoman klassikkohankinnan. Siihen ei yksinkertaisesti voi kyllästyä. Mallin täytyy olla tarpeeksi lyhyt ja hihojen ehdottoman napakat. Hartiat on myös aika kriittinen kohta, kuten takeissa tietysti yleensäkin.  

Kokosin tosiaan Pinterestistä kuvia aiheen tiimoilta ja kuten huomaatte, mustan nahkarotsin voi yhdistää oikeastaan miten haluaa. Itse pidän kontrasteista pukeutumisessa eli tämmöinen maskuliininen takki on minusta parhaimmillaan superfeminiineihin elementteihin, kuten hameisiin ja korkkareihin yhdisteltynä.
No sitten eri liikkeiden valikoimiin. Olen etsinyt kivijalkamyymälöistä omaa täydellistä versiota, mutta laihoin tuloksin. Se oli etsintälistalla niin Nykistä, Miamista kuin Dubaistakin. Takki ei saa nimittäin maksaa ihan mahdottomia ja usein hinta on muodostunut suurimmaksi esteeksi, miksi se on jäänyt liikkeeseen.

Voisin väittää, että ehdottomasti parhaat biker -valikoimat löytyy niin Zalandon kuin Bubbleroominkin nettikaupoista. Omia suosikkejani, jotka ovat hintansakin puolesta ihan ok, löytyy täältä, täältä, täältä ja täältä (adlinks).

Joko sinä olet hankkinut oman bikerisi?

8 kommenttia:

 1. Oi, kiitos näistä inspiskuvista. Nahkatakki sopii hyvin yhteen tyttömäisen raitamekon kanssa. Silkkipaita luo farkkujen kanssa kivaa kontrastia sekin.

  Minä löysin oman bikerini pari vuotta sitten alennusmyynnistä. Merkki on Marc O´Polo, ja hinta oli kakkosella alkava. Jos vain pysyn samankokoisena, on siinä nahkatakki loppuelämäksi - jollen sitten rikastu äkisti ja osta Balenciagan bikeria. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Sara! Minäkin muistan nähneeni Marco Polon mallistossa hyvännäköisiä rotseja!! Siinä voi hyvinkin olla sellainen yksilö, joka ei paljoa päivitystä vaadi:)

   Poista
 2. Ihania inspiskuvia, jes!
  Mulla on bikeri, Ellokselta vuosi sitten tilattu. On ihan ok, mutta edelleen odotan sen täydellisen löytymistä. Isot toiveet olisivat, että Lontoosta parin viikon päästä löytyisi. Ja parasta olisi, jos sellainen löytyisi second handina, vähän kuluneena ja käytettynä, maailmaa nähneenä ja pehmeänä. Se olisi täydellinen löytö. Siihen asti painelen tuon elloksen bikerin kanssa, ihan hyvä sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Lontoon matka siis odotuslistalla:) Älä Mapsi pety, jos kuvailemaasi yksilöä ei löydy edes Lontoon second hand -liikkeistä.. Kuulostaa nimittäin ihan liian täydelliseltä!! Täytyykin vielä katsoa Elloksen mallisto, ei olisi tullut edes mieleen!! Ja hei, mehän kohta nähdäänkin, jeeee!!:)

   Poista
 3. Kontrastit tosiaan toimivat. Tuo kevyt hame on erityisen sävähdyttävä rotsin kanssa. Mulle vain rotsi ei sopisi, koska lyhyttukkaisella kokonaisuus ei olisi millään feminiinisen näköinen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Uraäiti:) Nyt kyllä rohkenen olla eri mieltä kanssasi! Juuri vastailin Mapsin kommenttiin ja hänellä taitaa olla vielä lyhyempi hiusmalli, tumma myös. Ja vitsit, että häntä pukee noiden inspiskuvien kaltainen look! Eli kannustan ehdottomasti astumaan askeleen oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja rohkeasti kokeilemaan! Sinunkin kasvosi (kuten Mapsin myös) ovat hyvin kauniit, sirot ja naiselliset eli yhdistelmä toimii ihan varmasti:)

   Poista
 4. Oi kun kauniita kuvia! Nahkatakin ostaminen on aina prosessi, kun oikea tulee vastaan niin siihen on tartuttava. Itselläni on muutama kaunis yksilö, jotka on kumpikin ostettu samasta kaupasta Lontoosta. Vähän sääli, että ne "minun" takkini löytyvät yhdestä kivijalkakaupasta kaukana Suomesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Satu:) Niinhän se menee, että kun kohdalle osuu, niin se kannattaa kyllä ostaa! Ei nimittäin kävele ihan joka kaupassa vastaan.. Harmi sinänsä, mutta näin se vaan menee:)

   Poista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.