Auttakaamme pelastamaan mitä pelastettavissa on

28.3.2015

Koskettava viikko takana, vai mitä!? Ihan järkyttävää, mihin kaikkeen ihminen kykenee.. 150 ihmisen hengen vaatinut lentokoneonnettomuus pistää kyllä mietteliääksi. Jollain tapaa valonpilkahdus asiassa on se, että kyseessä ei ollut koneesta johtuva onnettomuus, vaan se todellakin oli ihmisen tahallisesti aiheuttama. Sekin lohduttaa, että taustalla ei ollut poliittista tai uskonnollista syytä, vaan yksittäisen ihmisen mielenterveydelliset syyt. Isis sun muut terroristijärjestöt eivät siis ainakaan vielä ole tunkeutuneet lonkeroineen tänne meidän elinalueillemme. Haluan uskoa ja luottaa, että lentäminen on edelleen turvallista.

Siitä rakennetun löyhähkön aasinsillan kautta voisimme pistäytyä Arktisilla alueilla, jossa myös ihmisen itsekkyys ja siitä johtuva rahanahneus uhkaa niin meidän kuin tulevienkin sukupolvien elinoloja. Miksi Arktisille alueille on pakko mennä "rahankiilto" silmissä, vaikkapa öljynporauslauttoineen? Eikö maailmassa voisi olla edes jotain pyhää, alkuperäistä ja jotain, mitä suojella ihmisen ahneudelta? 

Arktinen alue on kriittisen tärkeässä roolissa, jotta ilmaston lämpeneminen saataisiin pysäytettyä. Sulavalla ja vetäytyvällä jäällä on nimittäin vakavat seuraukset. Valkoinen jää, joka normaalisti heijastaa auringonvaloa takaisin avaruuteen, antaa tietä tummalle avomerelle, joka imee auringonvalon energian ja lisää näin veden lämpenemistä ja sulattaa jäätä entisestään. 

Uskon, että ihminen ei kykene edes ymmärtämään, mitä maapallon jatkuvasta lämpenemisestä voikaan seurata. Meren happamoituminen, merenpinnan nousu, tulvat, äärimmäiset sääilmiöt, infektiotaudit, pakolaisuus, aliravitsemus ovat syitä, joista aiheutuvat seuraukset luovat odottamattomia muutoksia.

En paasaa aiheesta tämän enempää, vaan pyydän teitä kaikkia ainakin harkitsemaan Greenpeacen Save the Arctic -kampanjan allekirjoittamista, kas täällä näin klik. Voitte luottaa 100%:sti, että he yrittävät kaikkensa! Aika pieni ja mitätön teko meiltä, eikä edes maksa mitään.

  

3 kommenttia:

 1. Ikävä tapaus tuo lentoturma..:/ Käythän vilkaisemassa/kommentoimassa blogiani?
  ---> http://mybeatywonderland.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Lentoturma kirvoitti itkut. Ajatus siitä, että oman koulun joku luokka tuhoutuisi tällaisessa onnettomuudessa, tuntuu sydäntäsärkevältä.

  VastaaPoista
 3. Lentoturma oli niin shokkiuutinen etten edes ymmärrä, että tuollaista voi tapahtua. Kirjoitit ajankohtaista asiaa ilmastonmuutoksesta ja uskon tosiaan, että emme ymmärrä seurauksia tuonkaan asian tiimoilta ja emmekä ehkä yksittäisenä ihmisenä välitä, mikä on surullista, koska jatkuuhan se elämä meidänkin jälkeen.

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.