Pidennetty viikonloppu viiden tähden hotellissa Dubaissa

25.1.2015

Viikko on jo vierähtänyt Dubain matkasta, mutta edelleen fiilistelen sen tunnelmissa! En oikein osaa pukea sanoiksi, miksi Dubai vei minun sydämeni, mutta kyllä se kolahti oikein tosissaan. 

Varmasti yksi tärkeä asiaan vaikuttava tekijä oli se, että vietimme ne muutamat päivät mielettömän hienossa viiden tähden hotellissa - JW Marriott Marquis Hotel Dubai. Emme me normaalisti satsaa hotelliin ihan ylenpalttisesti, mutta nyt meillä oli erityinen syy siihen. Käykää ihmeessä kurkkaamassa linkin takaa ihan huikeat kuvat hotellista! 

Meidän reissun tarkoitus oli nimittäin juhlia meille tärkeiden ihmisten tärkeitä merkkipaaluja. Minun Äitini täytti vastikään 70 vuotta ja siskontyttöni Siiri juhlii ensi viikolla 18-vuotis syntymäpäiväänsä. Eikö siinä ollut jo tarpeeksi syitä viiden tähden hotelliin:) He olivat tietysti matkassa mukana.

Toinen syy hurmaantumiselle oli varmastikin se, että kyllähän Dubai on jollain tapaa vahva edustus jenkkikulttuuria, johon eksoottinen arabikulttuuri tuo mielenkiintoisen vivahteen. Kaupunki on siluetiltaan kuin moderni versio New Yorkista - kaikkialla on suurta, puhdasta ja kimaltelevaa. Ne pilviä hipovat rakennukset on niin huikeita ja niin hienoja! Dubain katukuvaa ihastellessa ei voi välttyä ajatukselta, että kaupunki on kaikessa suuruudenhulluudessa rakennettu nousukauden huumassa ja dollarinkuvat silmissä. Toivottavasti kulissit kestää myös öljyn hinnan rajut heilunnat..

Kolmas syy ihastumiselle oli paikallinen arabikulttuuri, joka oli kuin tuhannen ja yhden yön tarinoista konsanaan. Viiden tähden hotellissa pääsi nimittäin näkemään arabikulttuurista vain sen pramean puolen. Nuoret arabinaiset oli ihan Huikean kauniita. Se ikäluokka, joka ei suostu enää pukeutumaan koko vartalon peittävään kaapuun, vaan haluavat tuoda itseään ja kauneuttaan sekä myös varakkuuttaan näyttävästi esiin. Mustan viitan alta pilkotti mitä mielenkiintoisempia asukokonaisuuksia, jaloissa Louboutinen punapohjaiset korkkarit ja olalla Chanelin klassikkolaukku. Autonkuljettajat odottivat heitä hotellin pihalla ja näinpä yhden kaunokaisen astelevan myös Lamborghinin etupenkille.. Eihän sitä voinut kuin ihmetellen ihastella!

Neljäs syyhän on tietysti se itsestäänselvyys eli ihan mielettömät shoppailumahdollisuudet. Me emme ehtineet käydä kuin Dubai Mall´ssa eli Dubain suuruudenhulluun tyyliin maailman suurimmassa ostoskeskuksessa. Sieltä löytyi ihan kaikki mitä ihminen voi ostoskeskukselta toivoa. Kaikki mahdolliset jenkkimerkit olivat edustettuna kuten myös toinen toistaan hienommat luxusbrändit. Hintatasossa se ei tosin päihitä sen läntistä esikuvaansa. Hinnat olivat kyllä jenkkiversioitaan kovemmat, ehdottomasti.

Viidentenä syynä on tietysti pakko mainita Dubain ilmasto ja säätila. Tähän vuodenaikaan siellä oli erityisen miellyttävää näin suomalaisen näkökulmasta. Kesää kohden ilmasto muuttuu lähes sietämättömän kuumaksi ja kuivaksi, mutta näin alkuvuodesta säät olivat oikein mieluisat - ei liian kuumaa eikä liian kylmää.

Mitä sitten tulee siihen eksotiikkaan, joka ei aina näytä hyvältä näin länsimaisen naisen silmin katsottuna. 

En voi mitään, mutta kyllä minua hiukan säälittää se silmiinpistävä epätasa-arvo miesten ja naisten välillä. Vain silmät esiinjättävä musta kaapu on näkyvä osoitus naisen vähempiarvoisuudesta. Miehet olivat pukeutuneet näyttäviin asuihin, osa jopa täysin länsimaiseen tyyliin shortseihin sun muihin ja naiset vierellä mustissa kaavuissaan. Uutena ilmiönä näin myös naisia, joilla oli musta, silmätkin peittävä kaapu päällään. Alta ei pilkottanut kertakaikkiaan mitään, pelkkää mustaa yltä päältä. 

Toinen silmiinpistävä erikoisuus oli moniavoisuus eli mies, jolla oli useampia vaimoja samanaikaisesti. Se on paikallisessa kulttuurissa nimittäin merkki vallasta ja varakkuudesta. Kuulin eräältä tuttavaltani, että joissain tapauksissa jokaisella vaimolla voi olla jopa oma rakennus. Ainakin näin ulkopuolisen silmin katsottuna vaimoilla näytti olleen ihan hyvät välit toisiinsa. Tarkkailin nimittäin hotellin aamupalalla erästäkin arabiperhettä, jossa "por…keisarilta" näyttäneellä arabisheikillä oli mukanaan kolme vaimoa. Heistä yksi oli selvästi se päävaimo, jonka mielipiteeseen mies luotti ja turvautui, toinen oli kolmikon nuorimmainen ja kaunein punapohjaisine korkkareineen ja Chaneleineen ja kolmas oli silmiinpistävästi se joukon "palvelija", vähävaltaisin ja se, jota käskytettiin. Siitä huolimatta hänenkin olallaan roikkui Fendin upea käsilaukku..

No mutta, retki oli tosiaan monella tapaa kuin sadusta - ominaisuus, jota ei jenkkimatkoilla pääse kokemaan. 

Kuvat ovat meidän hotellin aamupalalta, jossa meitä hemmoteltiin kaikilla mahdollisilla herkuilla kuuden keittiön voimalla. Sellaista voi kokea vain viiden tähden hotellissa!

^Jäätelövalikoimia aamupalalla. En kylläkään maistanut, mutta näkymä oli herkullinen.
^Tuoreuden takuuna on tietysti kokit, jotka paistoivat leivät ja leivonnaiset menekin mukaan.
^Hotellin aulan kukka-asetelma oli aika näyttävä!


^Munakkaat ja omeletit syntyivät tietysti omien makutoiveiden mukaisesti


^ Jugurttejakin oli jokaiseen makuun..

21 kommenttia:

 1. Teillä on ollut oikea luksus miniloma! Itsekin haluaisin käydä joskus Dubaissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Katja! Pakko päästä joskus uudemmankin kerran, sen verran se paikka kyllä hurmasi:) Eli sinne vaan!

   Poista
 2. Hei, ihailtavan teräviä havaintoja Dubaista, joka on lempipaikkojani. Asuin siellä 2 vuotta ja nautin joka päivästä - vieläkin on ikävä takaisin.
  Vielä lisäisin listaasi järkyttävän suuren kuilun rikkaiden ja köyhien välillä! Kahden vuoden aikana näin tosi paljon upporikkautta, mutta myöskin rutiköyhyyttä! Tästä voisin kirjoittaa pitkän vuodatuksen! Ainut asia, mikä minua Dubaissa häiritsi, oli juuri tämä valtava ero rikkaiden ja köyhien välillä. Välillä ihan sydäntä särki!
  Kiitos hyvästä postauksesta ja ihanista kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Mahtava kokemus Sinulla takanasi! Tällaista eroa en päässyt lyhyen loman aikana näkemään omin silmin ja uskon että sen kokeminen ja näkeminen ei hevillä unohdu. Sinulla on sydän paikallaan!

   Poista
 3. Tuo kulttuuri on kyllä aika vaikea niellä näin länsimaisesta näkökulmasta, ehkä Fendin laukut ym lohduttavat rikkaita naisia, mutta mikä sitten köyhää.. Jotenkin ahdistavaa tuo naisen alistaminen ja miehinen valta missä naisella ei ole sanomista mihinkään..
  Paikkana varmaan upea ja kaikki kiiltää ja raha näkyy, niinkuin mm Singaporessa jossa on miljonäärejä riittämiin :) Yritin houkutella siskoa Dubaihin pikku lomalle, mutta en taida onnistua. Siellä kun olisi lämmin tähän aikaan vuodesta ja lentomatkakaan ei ole hurjan pitkä. Pitää keksiä joku toinen matkaseuralainen, mies on liian kiireinen tällähetkellä :( Nyt pitää vain muiden matkoista lukea ja haaveilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Marre! Sää on Dubaissa tosiaan ihan hyvä tähän aikaan ja lämpenee koko ajan. Toivottavasti saat matkaseuraa, jotta haaveet muuttuu todeksi:) Yksin on vähän tylsää lähteä..

   Poista
 4. Olen kokenut emiraateissa myös kiusaantumisen hetkiä, kun hotelliimme tuli useita paikallisia seurueita. Miehet valkeissa kaavuissaan kulkueen edellä, vaimot ja lapset perässä ja viimeisenä palveluskunta - aasialaisia siirtotyöläisiä. Se ei vielä kiusaannuttanut, mutta se kyllä, kun samaiset miehet heittivät kaavut syrjään ja hyppäsivät uima-altaaseen meidän länsimaisten bikinipukuisten joukkoon. Naiset jäivät mustissa kaikenpeittävissä kaavuissaan altaan reunalle leikittämään lapsia ja juttelemaan keskenään. Paitsi tietenkin poikalapset, jotka pääsivät miesten mukana altaaseen. Jotenkin tuli vaivautunut olo siellä bikineissä kekkuloidessa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh huh! Minäkin näin palveluskuntaa monella perheellä. He olivat mukana aamupalalla ja huolehtivat lasten aamupalasta, ostoskeskuksissa he vahtivat myös lapsia. Palvelusasut yllään eli vähän niinkuin sairaalan vaatteet..

   Poista
 5. Dubai on ihana, nää murunsiivellä matkat on just parhaita ;) Anna

  VastaaPoista
 6. Hyvä postaus!
  Ehkä jonain päivänä voisimme käydäkin:) Meidän ristely peruuntui sinne Karibialle liian vähäisen osanottaja määrän vuoksi:( Matkatoimisto esitteli vaihtoehdoksi Kuubab jonne matkaamme 9.2 eli reilun viikon kuluttua!
  Olen täällä toipumassa kaamoksesta ja mikä ihan tunne se onkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Kuubaan! Tänään puhuin just Kuubasta ja mietimme, että voiko sinne matkustaa ihan vapaasti.. Ilmeisesti voi! Mahtavaa matkaa teille!! Kaamos vaihtuu siis totaaliseen valoon tuotapikaa:)

   Poista
  2. Nimenomaan kaamos ja tämä lumisade:) Lunta on tullut 50 cm parin vuorokauden aikana. Pikkasen jo ottaa päästä:)

   Poista
 7. Hei, ihana katsella kuvia entisestä kotikaupungistani. Hieman jäi kuitenkin kaivamaan tämä naisten / miesten välinen tasa-arvo. Olen asunut kyseisessä paikassa yli kuusi vuotta joten puhun omasta kokemuksestani.
  Tosiaan jos kulttuuria ei tunne paljoa, eikä varsinkaan uskontoa niin tasa-arvo varmaankin vaikuttaa aika huonolta. Islam kuitenkin määrää että kaikkia vaimoja on kohdeltava samalla tavalla. Heillä varmaan on omia perhepoliittisia käytäntöjä mutta nämä ei sitten olekaan enää kulttuurisidonnaisia vaan perhesidonnaisia asioita. Huntujen (Hijab) käytöstä määrää yleensä nainen itse, ei isä tai aviomies. Monet naiset ketkä ovat hyvin uskovaisia kokevat että tällä tavalla he ovat lähempänänä jumalaa (Allah). Dubaissa varsinkin monet erittäin koulutetut naiset käyttävät kaapua koska se on heidän kansallisasunsa. Näillä ei siis välttämättä ole mitään tekemistä uskonnon kanssa.
  Saudi naiset yleensä käyttävät koko mustaa burqaa tai niqabia koska heille se on joka päiväinen asu kotona. He eivät myöskään halua olla siveettömiä eli tässä on kyse taas uskonnosta ja kulttuurista. Miehillehän ei ole mitään virallista pukukoodia.
  Sanoisinkin että Dubaissa suurempi ongelma on juuri tuo kuilu rikkaiden ja köyhien välillä. Naisilla on asiat todella hyvin, pankissa pääsee jonon ohi ja naisiin kohdistuvat rikokset on minimaalisia verrattuna suomeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mielenkiintoista tietää eli kiitos kommentistasi! Puhut todellakin kokemuksesta!! Nämä asiat on luonteeltaan sellaisia, joita ulkopuolinen ei pysty omin silmin näkemään, kun ei tiedä sitä kulttuuria. Ja se kulttuuri avautuu vasta, kun on omakohtaisia kokemuksia aiheesta.

   Poista
 8. Mekin olimme muutama vuosi sitten Dubaissa. Oli Liisa Ihmemaassa- fiilis koko ajan :D. Sanan varsinaisessa merkityksessä "erilainen" reissu ja unohtumaton seikkailu! Kotiinpaluukaan ei unohdu; olin viikon ihan hirveässä vatsataudissa.. Mutta uudelleen lähtisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama fiilis:) Paitsi että en tuonut onnekseni vatsatautia tuliaisina:)

   Poista
 9. damn... katosikohan mun kommenttini bittiavaruuteen?? kirjoitin pitkän, joten en viitsi ruveta toistamaan muuta kuin että olipas kiva käydä täällä blogissa taas piiiiitkästä aikaa ja nähdä, että olet juuri vieraillut mun nykyisessä kotikaupungissani :-) ja kiva kuulla, että loma oli hyvä! nyt alan lukemaan sinun ja muitakin blogeja taas ahkerammin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva Minna kun poikkesit:) Voi että kun minunkin pitäisi ryhdistäytyä ja kommentoida mun suosikkiblogeja useammin! Olisi niin monelle kaikkea sanottavaa ja kommentoitavaa, mutta sitten vaan kiireellä poikkeaa ja siirtyy seuraavaan.. Juu, siellä tuli tosiaan poikettua, ihana maa ja mielenkiintoinen kulttuuri, ei voi muuta sanoa!

   Minun ystävä asuu siinä naapurivaltiossa Omanissa ja laittoi tekstiviestitse kuvan hänen autonsa lämpömittarista. Siinä oli asteita +47 eli huh, miten kuumat oltavat teillä onkaan siellä "pahimpaan" aikaan! Nyt siellä oli varsin mainiot, suomalaiselle sopivat säät:) Terkut sinne!

   Poista
 10. Minäkin asun täällä Emiraateissa ja olen samaa mieltä anonyymin kommentoijan kanssa siitä, että miesten ja naisten välinen suhde ei ole ihan sitä miltä se päälle päin näyttää. Myös länsimainen media on tuottanut meille varsin yksipuolisen kuvan arabikulttuurista.

  VastaaPoista
 11. Kadotettuani pitkän kommenttini juuri miesten ja naisten välisestä suhteesta en jaksa kirjoittaa sitä uudestaan. Olen useamman anonyymin kanssa täysin samaa mieltä. Se ei ole sitä, mitä olet kirjoittanut tai ystäväsi kertonut. Sellaistakin saattaa olla, mutta tosiasiassa hyvin monet emiraattinaiset ovat varsin itsenäisiä eivätkä he ole miestensä vallan alla, kuten vaikuttaisi kirjoituksestasi. Kannattaa myös muistaa, että kulttuuriset erot ovat olemassa eikä niitä kannata vähätellä tai arvostella ilman syvempää tietämystä. Tämä ei tarkoita, että ihailisin varauksetta Dubaita ja sen käytäntöjä esimerkiksi vierastyövoiman käytössä.

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.